понеділок, 29 березня 2021 р.

 

КНИГИ ДЛЯ МРІЙНИКІВ ТА ФАНТАЗЕРІВ

Новинки  жанру фентезі та фантастики поповнили фонд відділу абонемента.

Гаррісон, Гаррі.

Народження Сталевого Щура : роман / Г. Гаррісон ; пер. з англ. В. Зенгви. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 288 с.

Джим ді Гріз, як ніхто у райському куточку Всесвіту, на Біт О’Хевен, переймався власною освітою. Він понад усе не терпів нудьги й вирішив стати відомим злочинцем. А для цього шукав найкращого вчителя у світі криміналу — легендарного Слона. Але як знайти того, хто залишився невловимим для поліції доброї частини Галактики? Геніальна ідея виникла у Джима за столиком у Максвайні, серед дітлахів і клоунів: він скоїть суперскандальний злочин, і славетниий Слон запросить його до науки. Але доля підготувала для Джима багато крутих віражів. І лише буйна фантазія й миттєва реакція допоможуть йому стати  Сталевим Щуром,  грозою Галактичної Ліги.

Гаррісон, Гаррі.

Сталевий Щур іде до армії : роман / Г. Гаррісон ; пер. з англ. М. Пухлій. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 320 с.  

Джим ді Ґріз, він же Сталевий Щур, бачив та пережив чимало: рабство на чужій планеті, втрату товариша та наставника. Втім, Сталевий Щур не чекав, що перед ним замаячить перспектива армії. Кілька невдалих спроб ухилитися від призову, втеча, фальшиві документи і — вуаля — «you’re in the army now». Халепа? Аж ніяк. Тепер Джим має шанс повернути генералові Зеннору всі борги. Цей галактичний злочинець повинен відповісти за смерть наставника ді  Гріза. Проте Зеннор готує хитрий і ниций план: захоплення планети Хоєцький та винищення всіх незгодних. І Сталевий Щур тут не зарадить. Бо він у армії. Але в якій саме?.. Часом не в тій, яка може рушити проти власного командира?

Кідрук, Макс. 

Бот. Атакамська криза : роман / М. Кідрук. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 544 с.

 Якби київський програміст Тимур устиг прочитати лист із попередженням від незнайомки, то не став би вбивцею мимоволі, тікаючи від хлопчиків-ботів із кривавими очима. Не він випустив джина з пляшки в чилійській пустелі, та й узагалі не дуже знався на нанотехнологіях і заборонених експериментах над людьми... Просто, коли ти вмієш дуже добре виконувати свою роботу, чекай, що хтось неодмінно тебе використає. І ти виявиш у собі те, про що досі не здогадувався…

Кідрук, Макс. 

Доки світло не згасне назавжди: роман / М. Кідрук. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 560 с.

Сестри Рута й Індія, попри незвичні імена, проживають цілком буденні життя: Індія навчається на лікаря, Рута закінчує одинадцятий клас. Усе раптово змінюється, коли через нещасний випадок гине наречений Індії. Раніше близькі сестри віддаляються, звинувачуючи одна одну в тому, що сталося. І саме тоді, коли, здавалося б, із конфлікту вже не виплутатися, Рута виявляє, що здатна впливати на реальність у снах. Невдовзі в її сновидіннях з’являються химерні тіні, і що ближче вони підступають, то дужче мерхне світло довкола дівчини. За нестримним бажанням повернути колишнє життя Рута не помічає, як кожен наступний сон стає дедалі темнішим.


Костер, Літта. 

Дар Зрети : [роман] / Л. Костер. - Київ : Гамазин : Зелений пес, 2020. - 184 с.

Чого очікувала звичайна дівчина Юля, розпочавши навчання у славетному місті Лева? Невже цікавинок студентського життя? Проте є такі люди, які не шукають пригод, бо ті і самі знайдуть дорогу до них. Зустріч із привидом, що говорить із жахливим акцентом, прогулянка дахами із статуями, які мають аж занадто живий вигляд як для каменю, пошук потрібних дверей у Копальні та як кульмінація — опановування стихій під зеленооким поглядом перевертня-кота... Чи це ще не кульмінація? Мавки, чугайстри, Лихо, перевтілення, руни амулети, мольфар, що володіє таємничими знаннями та справжні пригоди, яких так прагне буденність. Місто дощів! Місто таємниць! Місто магії?


Мілан, Макс. 

Лунатка на дахах Парижа. Сім кімнат Сандри: роман / М. Мілан ; пер. з фр. М. Якубяка. - Львів : Апріорі, 2020. - 128 с.

Париж дивовижне місто!  Та не для Сандри. Усе життя дівчина мріяла про нього. Тепер розчарувалася. Вона – українка, студентка Сорбонни. Без  друзів. Зазнає зневаги. У відчаї. Стає лунаткою. В нічну пору ходить дахами. Танцює. Мстить за приниження гідності…

Про це захопливо розповідає Макс Мілан – сучасний французький письменник, автор гостросюжетних романів.Вперше українською.Для широкого кола читачів.

Нортон, Андре. 

Павутиння чаклунського світу : роман / А. Нортон ; пер. з англ. Н. Михаловської. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 240 с.

Жорстокі воїни Карстену викрадають Лойз, спадкоємицю Верлену. Навіщо було здійснене це божевілля? Заради одруження. Шлюб зі спадкоємицею — єдина можливість для герцога Івіяна отримати законні права на владу в Карстені і здобути прихильність вельмож, які ненавидять найманця. Саймон Трегарт і його безстрашний приятель Коріс розробляють блискучий план порятунку Лойз. Вони ще не знають, що їм доведеться зіткнутися з набагато могутнішим супротивником. Героїв очікує небезпечна битва з колдерами — давніми ворогами, що стали ще зловіснішніми. Однак успіх справи не можливий без ризику…

Після закінчення карантину чекаємо вас, шановні користувачі бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар