вівторок, 23 березня 2021 р.

 ЗА МОТИВАМИ ЗАРУБІЖНОГО ДЕТЕКТИВУ

Для вас, шановні користувачі, особливі новинки книжкового фонду відділу абонемента.                

Вайт, Етель Ліна. 

Дама зникає : [роман] / Е. Л. Вайт ; пер. з англ. В. Горбатька ; за ред. Р. Трифонова. - Харкiв : Жорж, 2019. - 360 с.

Айріс Карр, яскрава представниця золотої молоді, повертається додому в Англію після відпочинку на Балканах. Це чи не вперше, коли вона подорожує сама, без галасливої компанії друзів і залицяльників, яких, немов магніт, притягують її чималі статки. У потязі Айріс знайомиться із милою балакучою жіночкою на ім’я міс Фрой. Втомлена подорожжю і безкінечними історіями супутниці, дівчина засинає, а прокинувшись, помічає, що мила пані щезла без сліду. Айріс починає пошуки зниклої, але всі навколо стверджують, що ніякої міс Фрой у вагоні не було…

Ґеррітсен, Тесс. 

Асистент : роман / Т. Ґеррітсен ; пер. з англ. І. Серебрякової. - 2-ге вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 368 с.

Минув рік з  того дня, як детектив Джейн Ріццолі відправила за грати серійного вбивцю Воррена Гойта на прізвисько Хірург. Тоді вона дивом урятувалася від його скальпеля. І от на вулицях міста з’явився новий убивця. Він так само, як і Гойт, залишає на місці злочину акуратно складену нічну сорочку. Джейн здогадується, що в Хірурга з’явився ассистент. А незабаром приходить звістка: Гойт втік із в’язниці. Злочинці об’єдналися. Детектив розуміє, що  розуміє, що наступною жертвою має стати вона…

Ґеррітсен, Тесс. 

Грішна : роман / Т. Ґеррітсен ; пер. з англ. О. Оксенич. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 336 с.

Бостон приголомшує жахлива звістка: у місцевому монастирі жорстоко вбито молоду послушницю. А незабаром стається ще одне вбивство: у закинутому ресторані знайдено понівечене тіло невідомої жінки. Здається, що ці два злочини аж ніяк не пов’язані між собою. Детектив Ріццолі та судмедекспертка Айлз починають складне розслідування. Крок за кроком вони заглиблюються в минуле жертв. Незабаром вони дізнаються, що у священних стінах монастиря коїлося таке, про що черниці воліли б мовчати. Спокуси та страшні секрети, таємниці індійського селища Бара, моторошні події минулого… І тепер прийшов час спокути…

Ґеррітсен, Тесс. 

Двійник : роман / Т. Ґеррітсен ; пер. з англ. О. Оксенич. - 2-ге вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 384 с.

Мора Айлс бачила чимало страшних речей. Коли працюєш судмедекспертом, уже не боїшся смерті. На секційний стіл потрапило тіло жінки, як дві краплі води схожої на Мору. Судмедексперта охопив справжній жах. Хто ця незнайомка? Загадкова сестра-близнючка? Чи це просто збіг? Але якщо так, то на кого насправді полював убивця: на цю дівчину чи на Мору? Можливо, це попередження? Час знайти відповіді на всі запитання, випередивши вбивцю та вийшовши на слід того, хто роками уникав правосуддя…

Ґеррітсен, Тесс. 

Смертниці : роман / Т. Ґеррітсен ; пер. з англ. О. Оксенич. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 336 с.

Мертва дівчина в морзі виявляється… живою. Патологоанатом Мора Айлс помічає це випадково і рятує її. Проте смертниця не квапиться дякувати. Вона вбиває охоронця й бере у заручники працівників та пацієнтів лікарні. Серед них — вагітна детектив Джейн Ріццолі. Мора і чоловік Джейн, ФБР-івець Гебріел, намагаються з’ясувати, кому і за що мститься незнайомка. Але вашингтонський спецзагін, який вривається до лікарні, розстрілює смертницю. В останню мить дівчина встигає шепнути Джейн одну-єдину фразу. Це — ключ, за допомогою якого можна відімкнути двері від злочинних секретів найвищих владних ешелонів США.



Ґранже, Жан-Крістоф. 

Земля мертвих: роман / Ж. -К. Ґранже ; пер. з фр. І. Шагової. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 512 с.

Знайдено труп молодої стриптизерки. Тіло зв’язане мотузкою за давнім японським мистецтвом — шибарі. А моторошна гримаса болю на її обличчі нагадує найжахливіші полотна Франсіско Ґойї. До речі, ці картини позичив музею Альфонсо Перес, мадридський мільярдер… До справи береться один з найкращих місцевих детективів — Стефан Корсо. Він гадав, що вистежує звичайного серійного вбивцю, аж поки не здогадався, що в такий витончений спосіб хтось викликає його на дуель. Той, хто дуже схожий на самого детектива, чоловік, що так само страждає від спогадів та знаходить утіху в реалізації своїх потаємних бажань. Нитка розслідування затягне детектива у світ, де людські страждання продають для задоволення. Чи не про це мріяв і сам Корсо?..


Ґранже, Жан-Крістоф. 

Лонтано: [роман] / Ж. -К. Ґранже ; пер. з фр. П. Мигаля. - Київ : BookChef : Форс Україна, 2018. - 720 с.

Вони знов і знов приходять до тебе… Спогади, примари і привиди з минулого… Ятрять душу, залишають по собі неспокій, прагнуть зруйнувати тебе, благополуччя твоєї родини, увесь твій світ.

         Людина-цвях, цей дикий звір, ритуальний убивця, впольований тобою понад сорок років тому в нетрях Чорної Африки – посеред прадавніх лісів Конго, знову постає до життя. Як таке може статися? Чи це справа рук вмілого містифікатора, який має на меті помститися і витягти назовні всі неприглядні сторінки твого життя?

Події змушують главу сімейства Грегуара  Морвана – сірого кардинала французької служби безпеки – знову взятися за розслідування нової низки кривавих злочинів, цього разу за невільної участі всіх членів його родини.

До того ж, і раніше непрості родинні стосунки набувають почварного вигляду, на тлі викриття давніх і зовсім непривабливих сторінок ведення розслідування і заробляння родинних статків в Африці сорок років тому.

Ґранже, Жан-Крістоф. 

Останнє полювання: роман / Ж. -К. Ґранже ; пер. з фр. Е. Євтушенко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 384 с.

Через кілька років після справи, яка зламала його фізично й душевно, легендарний детектив П’єр Ньєман нарешті знову в ділі. Зі своєю ученицею й напарницею Іваною він вирушає до Німеччини, у Чорнолісся — край легенд, де досі живуть привиди давно минулих років. Ньєман починає нове розслідування: про вбивство спадкоємця багатого аристократичного роду. Чоловіка було не просто вбито, а зарізано, неначе кабана, на якого він так любив полювати у своїх володіннях. Ньєманові не звикати до кривавих злочинів, але він іще не знає, що під час розслідування йому доведеться зустрітися з найбільшим страхом усього свого життя. І зазирнути в його чорні, мов ліс, очі…


Ґранже, Жан-Крістоф. 

Пасажир : роман / Ж. -К. Ґранже ; пер. з фр. Л. Кононовича. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 608 с.

Намагаючись повернути пам’ять пацієнту, що може бути свідком жахливого вбивства, психолог  Матіас  Фрер усвідомить: він – такий самий «пасажир без пам’яті». Він теж зійшов із потяга в невідомому місті, прихопивши з минулого життя лише вигадані спогади. Матіас Фрер  не народжувався, не вчився, не працював…То чому його переслідують загадкові люди у чорному? Чому незнайомий чоловік назвав його іменем убивці, якого розшукує поліція? Лейтенант поліції Анаїс Шатле впевнена, що він невинний. Та лише сам Фрер може повернутися власними слідами у своє минуле життя в пошуках істини. Але скільки буде цих життів?..

Коррі, Джейн. 

Дружина мого чоловіка : роман / Д. Коррі ; пер. з англ. А. Акуленко. - Київ : Нора-Друк, 2019. - 432 с.

Молода юристка Лілі починає нове життя. Вона щойно вийшла заміж, переїхала в нове помешкання й отримала нову роботу. Та чи все так безхмарно? Чоловік приховує родинну таємницю, клієнт може виявитися жорстоким вбивцею, навіть дев’ятирічна сусідка Карла має свої приховані інтереси…

Роман — для тих, хто любить психологічні трилери, сімейні драми і цікавиться функціонуванням британської судової системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар