понеділок, 15 березня 2021 р.

Разом з автором по слідах злочинців

До уваги читачів добірка нових детективних видань, що надійшли у відділ абонемента.

Кокотюха, Андрій Анатолійович. 

Голова з площі Пігаль : роман / А. А. Кокотюха ; худож.-оформлювач М. С. Мендор. - Харків : Фоліо, 2020. - 320 с. : іл. - (Ретророман).

Париж, весна 1923 року. Місто Сонця, як і вся Європа, поволі приходить до тями після Великої війни. Вона змінила світовий порядок, забрала мільйони життів, скалічила долі людей. Відчув на собі зміни й Клим Кошовий. Бойові дії, поразка, табір, і ось тепер — сумне життя емігранта, особи без громадянства та майбутнього. Але одного разу в двері комірчини Клима постукали — і все враз помінялося. Париж сколихнула страшна подія: на площі Пігаль знайшли відтяту голову. Справа стає для Кошового особистою — у вбивстві підозрюють Магду Богданович, кохану Клима, яку він вважав утраченою. Климові знайти справжнього вбивцю. На шляху Клима — багаті аристократи, божевільні бандити та озлоблені на весь світ, скалічені війною ветерани. А часу  — лише три дні…

Кокотюха, Андрій Анатолійович. 

Живой звук : [роман] / А. А. Кокотюха ; пер. с укр. М. Лисицкой. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2020. - 288 с.

«Давай втечемо звідси!» — запропонувала журналістові Ігорю нова знайома, співачка Анжела Сонцева. Вони провели ніч у його парубоцькій квартирі. Йдучи, Анжела лишила на дзеркалі відбиток своїх губ. А за годин вона  потрапила в автомобільну аварію. Ігор мчить до неї в лікарню, але Анжела не впізнає його і виганяє геть. Далі —  більше:  її близькі починають зникати. Які таємниці приховує Анжела Сонцева? Чому з її ім'ям пов'язують ім'я відомого в кримінальних колах торговця наркотиками? Ігор Варава починає розслідування з ризиком для свого життя.

Кокотюха, Андрій Анатолійович. 

Життя на карту. Київська сищиця: роман / А. А. Кокотюха. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2021. - 304 с.

Поліція була певна: смерть Івана Вольського — нещасний випадок. Та його дружина Анна знала: це вбивство. Іван саме розслідував серію загадкових самогубств, але хтось намагався прикрити справу і знищити свідків. Анна вирішує продовжити розслідування чоловіка. Проти неї — таємна спільнота вбивць і продажні поліцейські чиновники. Анна виявляє картярський клуб, де гравці ставлять на кін власні життя, а отже, впритул наближається до викриття таємного товариства убивць. Однак раптом виявляється: сліди ведуть у протилежний бік...

Кокотюха, Андрій Анатолійович. 

Третій рівень: короткі історії / А. А. Кокотюха. - Київ : Нора-Друк, 2020. - 240 с. - (Морок).

Кілер може отримати вигідне замовлення – але для цього треба зіграти в ризиковану гру. Зухвалі грабіжники взяли в заручники звичайного таксиста — і раптом ролі помінялися. Викрасти з музею шедевр — лише половина справи. Маньяк при­значає самотнім жінкам побачення через інтернет — як це зупинити. Усе це та багато чого іншого відбувається тут і те­пер, у вашому великому місті.

«Третій рівень» — перша і єдина збірка короткої гостро­­сю­жет­ної прози Андрія Кокотюхи. Тут всі форми кримінальної прози: від класичного детективу до трилера, від шахрайської історії до іронічної новели. А шанувальники детективу істо­рич­ного дізнаються, хто ж насправді убив легендарного Олек­су Довбуша.

Майдуков, Сергей Георгиевич.

Схватка : роман / С. Г. Майдуков. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2020. - 256 с.

Майор поліції Сорокін у відставці живе за кордоном, де дізнається про загибель свого єдиного сімнадцятирічного сина. З’ясовується: хлопець перебував у притоні наркоманів, щоб витягнути кохану дівчину. Друг Сорокіна, начальник карного розшуку підполковник Грач, обіцяє знайти вбивць. Тим часом містом прокатується ціла хвиля нападів: невідомі вбивають наркоманів, безхатченків, повій, злодіїв. Мати загиблої повії допомагає Сорокіну. Він з ризиком для життя виходить на поліцейських, які вважають себе «санітарами» суспільства. А керує ними... Грач. Під час протистояння колишнім друзям доводиться вступити в смертельну сутичку.

Пономаренко, Сергей. 

Тюремный лекарь : роман / С. Пономаренко. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2020. - 336 с.

Київ. 1911 рік. Володимир Шульженко натрапляє на цікаве оголошення в газеті: син цукрозаводчика обіцяє приз у мільйон карбованців тому, хто зможе вилікувати від раку його наречену. У той самий час в місті знаходять тіла викрадених юних дівиць, розтерзані вбивцею на прізвисько Душегуб. Лікар-психіатр Ясногорський залучає Шульженко до дослідження закинутих фортечних казематів, де були зафіксовані випадки божевілля серед солдатів, що несли там варту. Ясногорський і Шульженко знаходять там трупи, над якими явно проводили якісь експерименти. Володимир вбачає зв’язок між викраденнями, трупами та газетним оголошенням, і починає власне розслідування...

Немає коментарів:

Дописати коментар