середа, 24 березня 2021 р.

                                    

ДЕТЕКТИВНО-ПРИГОДНИЦЬКА НАПРУГА

ВІД ЗАРУБІЖНИХ АВТОРІВ

Захоплюючі новинки для справжніх книгоманів відділу абонемента.

Бенджамін, Хлоя.

Шукачі безсмертя: [роман] / Х. Бенджамін ; пер. з англ. Є. Даскал. - Харкiв : Vivat, 2019. - 400 с.

У Нью-Йорк прибуває таємнича жінка, яка може передбачити майбутнє. Чутки про це досягають сім’ї Ґолдів, і вони вирішують дізнатися, що на них чекає. Пророцтво стосується наступних п’яти десятиліть. Саймон їде на Західне узбережжя шукати любові в Сан-Франциско. Мрійниця Клара стає ілюзіоністкою в Лас-Вегасі. Деніел  після нападу на Всесвітній торговий центр стає військовим лікарем. Найстарша з сім’ї, Варя, присвячує себе дослідженню довголіття. Чи справді їхні дні злічені й від кого це залежить?

Шукачам безсмертя доводиться обирати між реальністю та ілюзією, минулим і майбутнім, любов’ю і стражданням...


Джеймс, Марлон.

Коротка історія семи вбивств : [роман] / М. Джеймс ; пер. з англ.: А. Хлівного, Л. Хлівної. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2018. - 920 с.

Грудень 1976 року. Ямайка фактично на порозі громадянської війни, в гето Кінгстона ллється кров. «Король реґі» Боб Марлі готується до грандіозного концерту за мир, покликаного зняти напругу в суспільстві. Група озброєних бандитів вдирається в його дім і поливає все вогнем... Довкола цього замаху, який сколихнув увесь світ і породив безліч чуток на десятиліття наперед.

Книжка здобула Букерівську премію 2015 року і викликала бурхливу реакцію читачів та літературної критики.

Діккер, Жоель.

Зникнення Стефані Мейлер : роман / Ж. Діккер ; пер. з фр. Л. Кононовича. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2020. - 784 с.

У новому детективному романі сучасний швейцарський письменник, лауреат Гран-прі Французької академії та Гонкурівської премії ліцеїстів знову інтригує читачів розкриттям заплутаного злочину.

Сорокап’ятирічний капітан поліції Джесс Розенберґ, унікальний слідчий, що розкрив усі справи, за які брався, й дістав за це прізвисько Капітан 100%, вирішує йти у відставку. На прощальній церемонії, під час якої його вшановують десятки колег, з’являється журналістка Стефані Мейлер і заявляє, що двадцять років тому в найпершій справі, яка стала визначальною в кар’єрі Розенберґа й кардинально змінила його життя, капітан припустився фатальної помилки, через яку в убивстві чотирьох людей обвинуватили невинну особу.

За кілька годин Стефані Мейлер, яка самостійно провадить розслідування того давнього злочину, таємничо зникає. Капітан Розенберґ вирішує зачекати з відставкою й береться за повторне слідство...

Дуейги, Жаббур.

Надруковано в Бейруті : роман / Ж. Дуейги ; пер. з араб. О. Прохорович. - Київ : Нора-Друк, 2020. - 208 с.

Фарід, молодий ліванський письменник, хоче опуб­лі­кувати свою першу книжку, але у видавництвах отри­мує відмову за відмовою. Тоді він влаштовується ко­рек­то­ром в одну з найстаріших друкарень Бейруту, таємно сподіваючись, що йому таки вдасться колись надрукувати свій твір. Він завжди тримає зошит на своєму столі, і одного дня рукопис зникає, а невдовзі з’являється у вигляді прекрасно надрукованої книж­ки. Та радіти зарано, бо автор здогадується, що його книж­ка надрукована на банкнотному папері, а зробила це дружина боса, в яку він таємно закоханий.  Заплу­тавшись у поліцейсь­кому розслідуванні та незакон­ному флірті, Фарід виявляє, що друкарня, в якій він працює,  — зовсім не те, чим здається.

У романі вміло поєднується за­хоп­ливий сюжет з історичним тлом і вишуканою іронією, з якою він описує сучасне ліванське суспільство.

Кінг, Стівен.

Коли впаде темрява : збірка / С. Кінг ; пер. з англ., комент. О. Красюка. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 432 с.

Цілком можливо, що, прочитавши оповідання відомого автора, ви почнете рахувати предмети довкола себе, аби почуватися в безпеці, з підозрою поглядати на великі замкнені будинки або нервуватися через телефонні дзвінки. Проте ніщо не зможе вам завадити насолоджуватись майстерністю письменника. Стівен Кінг дивує, шокує та захоплює проникненням у найглибші закутки людської свідомості й потойбічні світи.


Крісті, Аґата.

Останній сеанс: збірка / А. Крісті ; пер. з англ.: Л. Яким, А. Ящук, Н. Хаєцької. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 448 с.

На сторінках оповідань, що увійшли до збірки, перед читачами постає нова Аґата Крісті — майстриня химерної і моторошної прози, де головним героєм є Надприродне. У цих історіях ви завітаєте до будинку з привидами, зазирнете у дзеркало, в якому видно майбутнє, станете свідком гніву богів, повірите в переселення душ, побуваєте на руїнах стародавніх цивілізацій і зустрінетеся віч-на-віч з пекельним Гончаком Смерті. А ще ви ніколи не забудете спіритичний сеанс від мадам Сімони. Ця відома медіум планує завершити свою практику. Але перед цим їй потрібно провести останній сеанс — із померлою донькою мадам Ікс...

Крісті, Аґата.

Убивство на полі для гольфу : роман / А. Крісті ; пер. з англ. А. Ящук. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 288 с.

Розкішна вілла Женев'єва здригнулася від моторошного злочину. Посеред ночі вбито господаря, мільйонера Пола Рено. Дивно, але за день до смерті він надіслав листа Еркюлеві Пуаро з проханням приїхати до нього на віллу. На жаль, Пуаро не встиг. І тепер детективові доводитися розплутувати обставини вбивства. Пуаро дізнається, що за тиждень до загибелі Рено змінив заповіт: згідно з оновленим документом усе майно мало перейти його дружині. Але в Пола Рено є син. Чому батько вирішив залишити того без спадку? І яку таємницю приховує нащадок убитого багатія?..

Мюссо, Ґійом.

Таємниче життя письменників : роман / Ґ. Мюссо ; пер. з фр. В. Космідайло. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 208 с.

Письменник-початківець Рафаель утомився від відмов видавництв і тепер прагне лише одного: знайти свого кумира Натана Фоулза, видатного письменника-відлюдника. Рафаель вирушає на забутий богом острів Бомон. Сюди втік Натан кілька років тому. Причини зникнення письменника і досі залишаються невідомими. Та Рафаель вірить, що саме він розкриє таємницю Фоулза. Таку саму мету має і журналістка Матильда, яка теж прибула на Бомон. У неї є дивні світлини, що стосуються Фоулза. Тим часом на Бомоні стається вбивство — жінку знайдено розіп’ятою. Хтось наче попереджає, що ліпше не розкривати чужих таємниць. Бо інакше станеш їх частиною…


Остер, Пол.

Нью-Йоркська трилогія : [роман] / П. Остер ; пер. з англ. Я. Стріхи. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2020. - 360 с.

По-справжньому сміливий і захопливий роман одного з найдивовижніших американських письменників.

 У  першій частині трилогії, письменник посеред ночі отримує зловісний телефонний дзвінок, що повністю змінює його життя. «Привиди», друга частина, оповідає химерну історію таємничого Білого, який хоче, щоб детектив Синій простежив за чолов’ягою на прізвисько Чорний. У «Замкненій кімнаті», завершальній частині книжки, головний герой дізнається, що його давній друг зник, залишивши дружину та дитину, а на додачу цілу купу рукописів.

 Ці три зовсім різні та водночас тісно пов’язані історії — яскравий зразок постмодерністської літератури. Українською трилогію видано вперше.

Тведт, Кріс.

За браком доказів : роман / К. Тведт ; пер. з норв. Н. Іваничук. - Київ : Нора-Друк, 2020. - 368 с.

На хуторі Саннторв вбито цілу родину. Усі знають, хто вбивця, адже Маґнус Саннторв у той день втік з психіатричної лікарні і знайдений на місці злочину. Не має сумнівів і адвокат Мікаель Бренне, призначений захисником підозрюваного. Хоча справа і трагічна, вона не має юридичних проблем, є лише кілька дрібниць, які потрібно вирішити до того, як суд закінчиться, вважає Мікаель. Але що більше він запитує, то менше відповідей отримує. І коли відповіді нарешті починають надходити, те, що видавалося простою справою, перетворюється на суцільний жах.

Немає коментарів:

Дописати коментар