вівторок, 2 березня 2021 р.

                                          


Актуально та захопливо

(нові надходження у відділ абонемента від Українського інституту книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів)


Лебовіц, Девід. 

Солодке життя в Парижі  / Д. Лебовіц ; пер. з англ. О. Голуб. - Харків : Віват, 2019. - 320 с. : іл. - (Дозвілля). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Автор доводить, що Франція — це справді інший світ, де своєрідним є все: від правил поведінки до особливостей чоловічого взуття, — і про це пише з притаманним йому надзвичайним гумором. Пориньте в дивовижну атмосферу Парижа, приготувавши страву принаймні за одним із понад п’ятдесяти оригінальних рецептів відомого кухаря!.. Книжка подарує вам напрочуд цікавий погляд на місто вогнів, сиру та шоколаду. Відчуйте смак справжніх французьких делікатесів і аромат паризького життя!

Остер, Емілі.

Шпаргалка для батьків: науковий підхід до виховання - від народження до садка  / Е. Остер ; пер. з англ. Н. Валевської. - Київ : Yakaboo publishing, 2019. - 384 с. - (Бестселер New York Times). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Емілі Остер – економістка, дослідниця, професорка економіки в Браунському університеті, авторка бестселерів і мама двох дітей, яка виступає за науково обґрунтований підхід до батьківства і вагітності.

Озброївшись даними, Остер виявляє, що загальноприйняті знання про батьківство та догляд за дітьми не завжди є правильними. Авторка перевіряє та розвінчує міфи про грудне вигодовування (не панацея), тренування сну (не так вже й погано!), перші слова (діти, які рано починають розмовляти не обов'язково стають геніями) та багато інших. Вона також дає поради батькам про ті, як повернутись на роботу, як думати про дисципліну трирічної дитини, як бути у стосунках і бути батьками водночас. 

Сінґер, П. В.

Війна лайків. Зброя в руках соціальних мереж  / П. В. Сінґер, Е. Т. Брукінґ ; пер. з англ. Я. Лебеденка. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 320 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Facebook — як поле бою, а Instagram — як концентраційний табір вільного часу із «лайками» наглядачами. Сюжет для кіберпанку? Ні, наше сьогодення. Пітер Сінґер та Емерсон Брукінґ витратили довгих п’ять років, щоб провести ґрунтовне дослідження розвитку Інтернету, найвідоміших соцмереж сьогодення та процесу перетворення їх на зброю в сучасному світі. Від історії появи Всесвітньої павутини, смайликів, твітів та мемів автори розповідають про використання платформ соцмереж авторитаристами, революціонерами, силами оборони, терористами, Росією, Китаєм, США та багатьма іншими фігурантами онлайн-життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар