субота, 6 лютого 2021 р.


Продовжуємо знайомство з книжками, які надійшли у відділ абонемента  від Українського інституту книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів. 



Бакман, Фредрік.

Моя бабуся просить їй вибачити : роман / Ф. Бакман ; пер. з англ. О. Захарченко. - Київ : Книголав, 2020. - 416 с. - (Полиця бестселер).

Книжка про життя: сумне й смішне, болюче й захопливе водночас, а також про одне з найважливіших прав людини – право бути інакшим.

Ельзі – сім, і вона не така, як інші. Її Бабуні – сімдесят сім, і вона неймовірно шалена – якщо вважати шаленством, приміром, стояння-на-балконі-й-обстрілювання-перехожих-із-рушниці-для-пейнтболу. А ще бабуся для Ельзи найкращий – і єдиний – друг. Щоночі Ельза ховається від світу в бабусиних історіях про Країну-Спросоння та Королівство Міамас, де ніхто не мусить бути «нормальним». Та коли Бабуня помирає й залишається жити лише в листах, написаних до тих, перед ким вона відчувала провину, – ось тоді й починається найбільша Ельзина пригода…

Вайнер, Дженніфер.

Добре в ліжку  : роман / Д. Вайнер ; пер. з англ. О. Гладкого. - Харків : Віват, 2019. - 496 с. - (Художня література) (Бестселер у 21 країні). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Кенні — щаслива й успішна жінка, яка має прекрасну роботу, друзів і відданого пса. Незважаючи на пишні форми тіла, вона має вигляд впевненої в собі леді. Але одного разу Кенні бачить у журналі статтю про любов до великої жінки, написану її колишнім бойфрендом Брюсом, і життя її несподівано змінюється. Вона розчаровується в коханцеві, вирішує схуднути, шукає творчої реалізації й нарешті розуміє, що всі її страхи були марні…

Ґрохоля, Катажина.

Г'юстоне, у нас проблеми  : [роман] / К. Ґрохоля ; пер. з пол. Н. Сняданко. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2020. - 742 с.

Захопливий і веселий роман відомої польської письменниці, авторки багатьох книжок-бестселерів.

Життя Єремії годі назвати щасливим та успішним. Щогодини з ним трапляється якась халепа. Він у свої тридцять два роки — невдаха, безробітний кінооператор, який розійшовся з коханою, проте досі щодня думає про неї. Мати ненав’язливо, проте постійно втручається у синове життя, а ще материн собака люто його ненавидить. Проблеми — немов кадри у кінострічці, та змінити сценарій свого життя Єремія зможе лише сам. Дотепні пригоди, трохи іронії та кумедних жартів, безліч життєвих ситуацій, коли уже не зрозуміло, чи то сумувати, чи то реготати — із цією книжкою нудно точно не буде.

Нотомб, Амелі.

Токійська наречена  : [роман] / А. Нотомб ; пер. з фр. П. Мигаля. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2020. - 160 с.

Амелі приїздить у Японію, щоб пізнати культуру цієї країни та вивчити японську мову. Рінрі — японець, студент факультету французької філології. Вони обоє — немов люди із різних світів, але Рінрі закохується в цю дивну дівчину, таку близьку й далеку водночас. Амелі має мрію: зійти на Фудзіяму і зустріти на вершині цієї гори перші промені ранкової зорі. Лише так вона зможе глибше пізнати Японію і краще зрозуміти себе. Мрія Рінрі — одружитися з Амелі. Кожен із них іде до своєї мети, досягаючи власних вершин і пізнаючи себе, і врешті віднаходить щось більше, ніж кохання.

Філдінґ, Гелен.

Бріджит Джонс. На межі здорового глузду  : [роман] / Г. Філдінґ ; пер. з англ. О. Мельник. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2020. - 510 с.

Це продовження легендарного «Щоденника», до якого мила та кумедна Брідж звикла записувати всі свої радощі та біди.

Нарешті і на вулиці Бріджит — свято: вона знайшла собі пару — чоловіка мрії, перспективного красеня-адвоката Марка Дарсі. Та виявилося, що будувати стосунки зовсім не просто! Доля підготувала для міс Джонс чимало злетів і падінь. Дівчина постійно намагається встановити Внутрішню Рівновагу, балансує між роботою на телебаченні, авантюрними ідеями своєї матусі та ремонтом квартири, зависає з друзями та, хоч би що, не втрачає оптимізму і відчайдушно вірить у справжнє кохання!


1 коментар: