вівторок, 23 лютого 2021 р.

 

Прочитай, тобі сподобається!

Відділ абонемента отримав новинки від Українського інституту книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів. 

Вдовиченко, Галина.

Найважливіше - наприкінці : [роман] / Г. Вдовиченко. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2019. - 334 с.

Чоловік і жінка у стані війни, перемир’я і розчарування, надії та віри. Тридцять п’ять років разом, дорослі діти, складний період життя. Той час, коли нарешті варто зрозуміти, що ж насправді єднало й ро­з’єд­­нувало цих двох. 

Це книжка про вміння прощати і співпереживати, не розмінюватися на дрібниці і бути уважними одне до одного і до себе, цінуючи кожну мить цього несамовито швидкоплинного життя.

Гуменюк, Надія.

Корона на одну ніч  : роман / Н. Гуменюк. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 320 с.

Передвоєнна Польща. Неподалік від Варшави, на заміській віллі «Ванесса», відбувся конкурс краси. Увечері на ньому коронували переможницю, а вранці у готелі «Континенталь» її знайшли мертвою. В газетах — жодної згадки ні про загадкову смерть дівчини, ні про її тріумфальну перемогу. Хто й чому заблокував інформацію? І хто посягнув на юне життя? Заздрісна суперниця? Колишній наречений? Поліція, яка дізналася, хто вона насправді — ця дивовижна красуня з маленького провінційного волинського містечка?.. 

Дашвар, Люко.

#Галябезголови  : роман / Л. Дашвар. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 400 с.

Благими намірами вимощений шлях до пекла. Галя сповна відчула сенс цього вислову. Її життя перевернулося лише через те, що вона прагнула допомогти іншій людині. Дівчина втратила все: роботу, чоловіка, друзів, віру в людей. Та що, як усе найбільш значуще і неймовірне починає відбуватися з нами саме тоді, коми ми намагаємося видряпатися з пекла? Це непросто, бо людина по-справжньому втрачає голову лише від двох речей: від страху і від кохання. Однак що робити, коли тебе одночасно накривають і страх, і кохання?..

Забужко, Оксана.

Планета Полин  : вибр. есеї / О. Забужко. - Київ : Комора, 2020. - 382 с. - Бібліогр.: с. 377- 379.

У цьому томі зібрано найважливіші есеї Оксани Забужко останніх двох десятиліть, присвячені постатям і подіям, які авторка вважає культурно знаковими для сьогоднішньої епохи кризи гуманізму. «Жіночі», «чоловічі» й «колективні», всі ці «портрети» об’єднує глибоко особисте переживання авторкою біжучої історії, в яку вона вписує своїх героїв — і цим виявляє в ній, хоч якій на позір катастрофічній, невидимий раніше життєствердний смисл.

Львів. Кава. Любов  : збірка / уклад. Н. Нікалео. - 3-тє вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 272 с.

Щемливі оповідання від найкращих українських авторів! Ця книга – про Львів. Про місто, яке хтось знає і любить, а хтось тільки відкриває для себе. Про вузькі вулички і затишні кав’ярні, про середньовічну бруківку і старовинні споруди… Про любов. Про життя. Про людей, які зустрічаються, розходяться, сподіваються, вірять, кохають, втрачають – і знову знаходять своє кохання…

Львів. Шоколад. Кам'яниці : збірка / уклад. Н. Нікалео. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 256 с.

Збірка привідкриє таємниці історії галицької столиці. Це десять зворушливих оповідань від знаних письменниць, овіяні романтикою та чарами міста, де колись цокотіли підковами коні, шаруділи шатами львівські пані, пливучи по бруківці, а згодом — дзеленчав старий трамвай.

Поспішай, будь першим!



Немає коментарів:

Дописати коментар