пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

 

Для шанувальників книг із непередбачуваним фіналом.

Продовжуємо знайомство з новинками, які надійшли у відділ абонемента за Програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.


Азімов, Айзек.

Фундація  : роман / А. Азімов ; пер. з англ. Р. Клочка. - 2-ге вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2021. - 224 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Серія романів Айзека Азімова «Фундація», один із шедеврів наукової фантастики, є неперевершеною завдяки своєму унікальному поєднанню невпинної дії, сміливих ідей і широкомасштабної картини світу. Історія нашого майбутнього починається з історії Фундації та її найвидатнішого психоісторика - Гарі Селдона.

Галактична Імперія на шляху до занепаду. Попереду тисячоліття варварства і війн. Уникнути цього страхіття неможливо, але є шанс скоротити період руїни. Психоісторик Гарі Селдон знає, як це зробити. Саме він переконує імператора створити Фундацію - скарбницю надбань людства, з якої розпочнеться народження нової величної імперії. «План Селдона» спрацьовує, але жага влади і грошей стає перепоною у розвитку суспільства. Чи вдасться наступникам вченого скерувати рух історії у потрібному напрямку?


Азімов, Айзек.

Фундація та Імперія  : роман / А. Азімов ; пер. з англ. Р. Клочка. - 2-ге вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 224 с. - Парал. тит арк. англ. мовою.

Керуючись настановами батька-засновника, легендарного психоісторика Гарі Селдона, та використовуючи переваги науки й технологій, Фундація подолала жадібність і варварство сусідніх войовничих планет. Але тепер вона мусить протистояти Імперії, що навіть у передсмертній агонії досі наймогутніша в усій Галактиці. Коли амбітний генерал, який вирішив відновити велич Імперії, спрямовує грізний флот на Фундацію, єдиною надією маленької планети науковців залишаються пророцтва Гарі Селдона.

Блек, Голлі.

Жорстокий Принц  : [роман] / Г. Блек ; пер. з англ. М. Пухлій. - Харків : Віват, 2020. - 400 с. : іл. - (Книжкова полиця підлітка). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Граційні й величні фейрі — неземні створіння, прекрасні й довершені, як смертоносний меч тонкої роботи. Та водночас вони підступні й жорстокі, особливо до людського роду. Джуд знає про це, бо один з них посиротив її з сестрами й відвіз до Краю Фейрі. Вона — смертна, яка протягом десяти років зростала під опікою вбивці у суспільстві, де людей зневажають і ненавидять. Дівчина ладна на все, щоб знайти своє місце під сонцем. Навіть протистояти цькуванню юних фейрі під проводом принца Кардана. Коли план Джуд провалюється, інший нащадок короля пропонує їй захист напередодні змін у Краю Фейрі, але не задарма. От-от спалахне полум’я палацового перевороту — і саме вона опиняється в центрі зрад та інтриг. На карту поставлено долю не тільки Джуд та її сестер, а й усього Краю Фейрі. Велика гра королів і принців, королев і корон починається.

Крісті, Аґата.

Пуаро веде слідство : збірка / А. Крісті ; пер. з англ. А. Ящук. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 288 с. - (Легендарний Пуаро).

Якщо скоєно злочин, то десь зачаївся злочинець. Якщо він є — його можна знайти. Для Еркюля Пуаро не існує справи, яку не можливо розкрити. Геніальний детектив здатний відшукати втрачені древні реліквії і розгадати загадкову смерть чоловіка, який напередодні застрахував себе на чималеньку суму. Пограбування на мільйон доларів та крадіжка коштовностей, приголомшливе викрадення прем’єр-міністра й справа про зниклий заповіт — кмітливий детектив приймає кожний виклик і починає чергове захопливе розслідування!

Одинадцять оповідань про пригоди найвідомішого детектива усіх часів — Еркюля Пуаро. Історії, що визнані класикою детективного жанру. Всі розповіді з цієї збірки екранізовано.

Фітцек, Себастіан.

Пасажир №23  : [роман] / С. Фітцек ; пер. з нім. А. Куйбіди. - Харків : Віват, 2019. - 352 с. - (Художня література) (Найкраща книжка місяця за версією Der Spiegel). - Парал. тит. арк. нім. мовою.

Дія психологічного детективу Пасажир № 23» відбувається у відкритому морі — місці, ніби створеному для досконалого злочину. Дружина та син детектива Мартіна Шварца вирушили в круїз на лайнері й зникли. П’ять років по тому невідома жінка, пасажирка того самого судна, повідомляє, що знає дещо про його сина, який, можливо, залишився живий. Мартін вирушає в подорож як агент під прикриттям і дізнається, що на круїзних лайнерах щороку зникають двадцять три людини. І серед них — маленька дівчинка, яка щезла на тому самому лайнері й знову з’явилася. З іграшкою його сина в руках…

Немає коментарів:

Дописати коментар