суботу, 20 лютого 2021 р.

Книги зарубіжних авторів на будь-який смак.

Пропонуємо вашій увазі книжки від Українського інституту книги, які надійшли у відділ абонемента за Програмою поповнення бібліотечних фондів.

Акерман, Діана.

Дружина доглядача зоопарку  / Д. Акерман ; пер. з англ.: К. Дем'янчук, О. Бершадської. - Київ : BookChef, 2020. - 336 с. - (# 1 New York Times Bestseller). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Авторка яскраво, реалістично, відверто й украй співчутливо до своїх героїв втілила справжню історію війни і величі людського духу. Вона розповідає про героїчне подружжя Жабінських, власників Варшавського зоопарку. Під часу Другої світової подружня пара переховували у зруйнованих вольєрах людей, які втікали чи то від облав, чи то із єврейського гетто, і таким чином врятували близько трьохсот життів. Це приголомшлива і зворушлива історія про людей і тварин, про глибину зв'язків між людиною і природою.

 

Гемінґвей, Ернест.

Мати і не мати : [роман] / Е. Гемінґвей ; пер. з англ. В. Морозова. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2019. - 224 с.

Драматична історія рибалки Гаррі Морґана, чесної людини. Гаррі довелося порушити власні принципи і стати контрабандистом, щоб прогодувати сім’ю. Низка рішень приводить його у світ багатих розпусних яхтсменів, і він наважується взятися за дуже небезпечну справу.

           Цей гранично реалістичний роман висвітлює наслідки потужної економічної кризи — «Великої депресії», у його центрі — протиставлення багатства і бідності, людей, котрих злидні змушують ставати злочинцями, і тих, хто безтурботно насолоджується життям.

Джейкобсон, Сід.

Анна Франк. Графічна біографія створена спільно з будинком Анни Франк  / С. Джейкобсон, Е. Колон ; пер. з англ. К. Диси ; Нац. ун-т "Києво-Могилянська акад.", Центр дослідж. історії та культ. східноєвроп. єврейства. - Київ : Дух і літера, 2019. - 153 с. : іл. - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Спираючись на унікальні історичні місця, архіви і безсумнівне джерело – Будинок Анни Франк в Амстердамі, – автори бестселерів Нью-Йорк Таймс створили першу авторизовану графічну біографію Анни Франк. Тут представлене життя батьків Анни, Едіт та Отто; перші роки життя Анни у Франкфурті; поширення нацизму; еміграцію Франків до Амстердама; війну та окупацію; життя Анни у таємній прибудові; зраду й арешт; її депортацію та смерть у Берґен-Бельзені; виживання батька Анни та публікація її вражаючого щоденника. Розрахована на широке коло читачів.

Кундера, Мілан.

Безсмертя  : [роман] / М. Кундера ; пер. з фр. Л. Кононовича. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2020. - 360 с.

Інтелектуальний роман. Книга про свободу й непереборний страх смерті, двозначність учинків та відвертість із собою, бажання залишити по собі слід і водночас знищити всі сліди.

         Грайливий відрух руки немолодої жінки в басейні, наче помах крилець метелика, починає цей роман, міксуючи долі героїв і переплітаючи життя вигаданих персонажів із життями класиків світової літератури. Безсмертя можна означити єдиним помахом руки, але хтозна, чи той жест не сфальшований, підсвідомо не вкрадений у когось.

Кундера, Мілан.

Нестерпна легкість буття : [роман] / М. Кундера ; пер. з фр. Л. Кононовича. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2019. - 320 с.

Легендарний роман, сповнений глибокого сенсу, із блискучими та грайливими роздумами й різноманітністю стилів; це книга, що надихає і змушує замислитися.

Томаш — успішний хірург, а згодом мийник вікон — ніжно любить свою дружину Терезу, втім, не може відмовитися від позашлюбних зв’язків, які виправдовує власною теорією про буцімто різне походження любові тілесної й душевної. Така життєва філософія примушує Терезу страждати впродовж усього шлюбу. Після вторгнення російських танків до Праги подружжя емігрує до Цюриха. Тереза сподівається на нове життя, та чи судилося її мріям збутися? Чи здатна людина перевірити на правильність свій вибір? Адже життя не має дублів, воно водночас і генеральна репетиція, і, власне, вистава. Життя легке, та легкість його нестерпна.

Орвелл, Джордж.

Ковток повітря  : [роман] / Д. Орвелл ; пер.з англ. Т. Кирилюк. - Київ : Вид-во Жупанського, 2020. - 240 с. - (Майстри світової прози). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Криза середнього віку підкрадається раптово і непомітно, а потім раптово виявляється, що більшість років твого дорослого життя насправді позбавлені будь-якого сенсу, а найщасливіший період заховався у минулому, у твоєму дитинстві, до якого тобі вже не дістатися і спогади про яке все дужче тебе проймають.

Саме так почувається герой роману «Ковток повітря» коли зрозумів, що в його житті щось не так, а насправді – все. Це спонукає його вирушити в уявну і реальну мандрівку до світу свого дитинства – єдиного місця, де він колись був щасливий. Звісно ж, подібні подорожі до витоків колишнього життя і колишньої власної ідентичності майже ніколи не мають успіху.
          Тим часом світ завис над прірвою нової великої війни, залишаються лічені місяці колишнього спокійного життя – в небі все частіше пролітають величезні чорні бомбардувальники, провіщаючи безповоротні, стрімкі і страшні зміни.

Немає коментарів:

Дописати коментар