четвер, 25 лютого 2021 р.

 

Читай і фантазуй

(Нові книги сучасних українських письменників надійшли у відділ абонемента від Українського інституту книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів)

Кідрук, Макс.

Бот. Атакамська криза  : роман / М. Кідрук. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 544 с. : вкл. арк., іл. + 4 с. кол. іл.

Якби київський програміст Тимур устиг прочитати лист із попередженням від незнайомки, то не став би вбивцею мимоволі, тікаючи від хлопчиків-ботів із кривавими очима. Не він випустив джина з пляшки в чилійській пустелі, та й узагалі не дуже знався на нанотехнологіях і заборонених експериментах над людьми... Просто, коли ти вмієш дуже добре виконувати свою роботу, чекай, що хтось неодмінно тебе використає. І ти виявиш у собі те, про що досі не здогадувався…

Кідрук, Макс.

Доки світло не згасне назавжди  : роман / М. Кідрук. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 560 с.

Сестри Рута й Індія, попри незвичні імена, проживають цілком буденні життя: Індія навчається на лікаря, Рута закінчує одинадцятий клас. Усе раптово змінюється, коли через нещасний випадок гине наречений Індії. Раніше близькі сестри віддаляються, звинувачуючи одна одну в тому, що сталося. І саме тоді, коли, здавалося б, із конфлікту вже не виплутатися, Рута виявляє, що здатна впливати на реальність у снах. Невдовзі в її сновидіннях з’являються химерні тіні, і що ближче вони підступають, то дужче мерхне світло довкола дівчини. За нестримним бажанням повернути колишнє життя Рута не помічає, як кожен наступний сон стає дедалі темнішим.

Корній, Дара.

Зірка для тебе  : [роман] / Д. Корній. - Харків : Віват, 2019. - 320 с. - (Художня література) (Золоті письменники України).

«Зірка для тебе» — роман про беззастережне кохання, де чарівна атмосфера сучасного Львова переплетена з мандрами в часі й просторі, де Кримські гори, просякнуті мудрістю давніх татарських легенд, де віра і любов стають чи не єдиним шансом на спасіння, де чорний крук і біла вовчиця не просто алегорії, а фантоми душ, які дарують порятунок тоді, коли всі мости спалено і від рятівних дверей втрачено ключ. Це роман про зоряне сяйво, що по вінця сповнює серця людей, які кохають.

 Сенцов, Олег Геннадійович.

Другу також варто придбати  : [роман] / О. Г. Сенцов ; пер. з рос. С. Осоки. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2020. - 560 с. 

Джим Гаррісон, головний герой книжки, господар дому, сидить у вбиральні й гортає майже «підпільні» журнальчики, його дружина — готує сніданок… Це мав бути звичайний день звичайних людей, та зненацька у місто розпочинається вторгнення: з глибин космосу, небайдужого до долі людської цивілізації, прилетів… рай. А хто ж не мріє про щасливий контакт із позаземним розумом і не вірить, що вищий інтелект — однозначно добрий? Навіть якщо його представники схожі на ящірок і прагнуть навернути землян — заради їхнього ж спасіння — до природного життя, а їхні методи щодалі більше нагадують «аборигенам» найстрашніші моменти земної історії…

Немає коментарів:

Дописати коментар