середу, 10 лютого 2021 р.

 

Френк Герберт — автор масштабної фантастичної саги «Хроніки Дюни», яка давно вже стала культовою.  Перекладена десятками мов, здобула мільйони шанувальників у всьому світі. Це вже класична, еталонна сага, в якій ідеться про вічну боротьбу і жагу до перемоги, про вірність і зраду, про ціну справедливості і вибір шляху. 

У відділ абонемента від Українського інституту книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів надішли книжки:

Герберт, Френк.

Дюна  : роман / Ф. Герберт ; пер. з англ.: А. Пітика, К. Грицайчук. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2021. - 656 с. : вкл. арк. + 16 с. кол. іл. - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Головний герой роману Пол Атрід – спадкоємець одного з Великих Домів, що ворогують. За наказом Імператора клан Атрідів переселяється на піщану планету Арракіс, яка має стати їхнім родинним феодом. Тут є найголовніша та майже священна речовина – прянощі. Від неї залежить життя Імперії. Якщо прянощі зникнуть, усі міжпланетні комунікації припиняться й мільярди людей загинуть. Раніше Арракісом володіли Харконнени, які накопичили запаси прянощів і зараз, змовившись з Імператором, спрямовують усі сили на те, щоб знищити Дім Атрідів. Їхня мрія – повернути Дюну… Чи зможе підлість і зрадництво побороти великий клан?

Герберт, Френк.

Діти Дюни : роман / Ф. Герберт ; пер. з англ. Н. Михаловської. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 464 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Пол Атрід, таємничий Муад’Діб, володар Арракіса, покинув Галактику назавжди. Роки його правління сплинули, як і роки життя. Почалася епоха дітей Дюни — близнят Лето та Ганіми. У них зосереджена грізна сила — завдяки пам’яті своїх предків вони не по-дитячому мудрі й мають дар передбачення. Вороги кидають виклик імперії Атрідів. Зрадники династії розставляють капкани інтриг. Арракісу загрожує економічна криза. Тим часом планетою шириться чутка про таємничого Проповідника. Кажуть, що це повернувся сам великий Муад’Діб…

Немає коментарів:

Дописати коментар