понеділок, 27 квітня 2020 р.


Почитай, не пожалкуєш!

                                                                                   Неважливо, погана ситуація чи хороша – вона зміниться.  (Р. Бретт)
                                                                                                                                         
Кожна людина час від часу думає:  як знайти своє «місце під сонцем», стати успішним, заробити більше грошей,  втілити в життя геніальну ідею і т.ін.  Але головне тут — не просто зануритись у власні роздуми, а знайти підґрунтя, від якого можна відштовхнутись, і почати щось робити. Не кожному з нас вистачає мотивації та енергії до нових кроків і дій.
Пропонуємо вашій увазі книжки відомої американської письменниці та журналістки Регіни Бретт. Вона двічі була фіналісткою Пулітцерівської премії в номінації «Коментар» та отримала численні нагороди за письменницьку діяльність, включно з премією National Headliner за статті про рак грудей у 1999 та 2009 роках.
Але це все далось їй не відразу. Її життєвий шлях не був безхмарним. Народилась в багатодітній родині одинадцятою дитиною. В свої 16 років вона зловживала алкоголем, в 21 рік стала матір’ю-одиначкою і 18 років самостійно виховувала свою дитину. В 40 років Регіна зустріла своє справжнє кохання і вперше вийшла заміж. А в 41 рік у неї виявили онкологію, що повністю змінило її життя. Саме в цей час Р. Бретт зрозуміла, що відчайдушно хоче жити. І вона перемогла. Пізніше це вилилося в одне з найвідоміших її висловів: «Ставати старшим - найкраща альтернатива, ніж померти молодим».
         Зараз Р. Бретт з родиною живе в Клівленді (штат Огайо), веде популярну філософську колонку в місцевій газеті, працює телеведучою, бере участь в семінарах і ток-шоу. І ... пише книги.

 Бретт, Регіна.
Бог ніколи не моргає. 50 уроків, які змінять твоє життя  / Р. Бретт ; пер. з англ. Н. Гоїн. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 272 с. - (Двічі фіналіст Пулітцерівської премії).
Цю книжку авторка написала у свої 45 років в знак вдячності, що змогла дожити до цього віку. Вона перетворила 50 уроків на глибоко особисті, зворушливі, іноді смішні есе. Добра, мудра, дуже емоційна книжка змусить читачів замислитися над своїм життям, зробити його кращим, допоможе знайти й утримати щастя.

Бретт, Регіна.
Будь дивом: 50 уроків, щоб зробити неможливе можливим  / Р. Бретт ; пер. з англ. В. Кучменко. - 2-е вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 256 с. - (Двічі фіналіст Пулітцерівської премії). - Парал. тит. арк. англ. мовою.
Це скарбниця історій, які захоп­люють та надають сил творити добро. На її сторінках звичайні люди відкривають свої серця та діляться уроками про те, як вони змінили життя, зробили неможливе можливим. Вони розкажуть вам, як бачити дива, що відбуваються щодня, та самому стати дивом. Книжка допоможе зрозуміти та прийняти себе і водночас спонукає стати кращим! Описані приклади надихають і заряджають оптимізмом.

Бретт, Регіна.
Бог дає таланти всім. 50 уроків, щоб знайти себе та справу всього життя  / Р. Бретт ; пер. з англ. В. Кучменко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 288 с. - (Двічі фіналіст Пулітцерівської премії). - Парал. тит. арк. англ. мовою.
Кожен з нас має талант, проте мало хто знає, як відкрити його в собі. Ця книжка допоможе це зрозуміти, знайти покликання, наповнити життя натхненням і сенсом. Адже робота – це не просто діяльність, за яку вам платять гроші, – це вагома частина вашого життя. Тож витрачати свої години та дні треба на те, що дійсно робить ваше життя змістовнішим.

Всі, кого цікавить така література, зможуть після карантину звернутися у відділ абонемента.


Немає коментарів:

Дописати коментар