четвер, 28 жовтня 2021 р.

Нові книги від Короля жахів

Від Українського інституту книги за програмою поповнення бібліотечних фондів у фонд відділу абонемента  надійшли нові книги.

Починаємо знайомство нових надходжень з шалено популярного американського письменника, автора понад 200 оповідань і романів, чверть з яких – всесвітні бестселери, Стівена Кінга. Його називають «королем жахів» та «продавцем страхів» (мало хто вміє так лякати). Кажуть, якось психіатри наполегливо рекомендували йому пройти курс лікування. «Навіщо? Я і так лікуюся. А потім продаю вам свої страхи», – з усмішкою відповів Кінг.


Кінг, Стівен.

Вовки Кальї. Темна вежа V : роман / С. Кінг ; пер. з англ. О. Любенко. – Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2021. – 720 с.

П’ята книга легендарного циклу Стівена Кінга. Роланд Дескейн прямує до Темної вежі через ліси Серединного світу на південний схід. Шлях приводить мандрівника та його друзів до містечка Калья Брин Стерджис. За пасторальним фермерським краєвидом панує загрозлива пітьма. Звідти приходять Вовки, які крадуть дітей, забираючи їх до Краю грому. Опиратися їм дуже ризиковано, але стрільцям не звикати до ризику...

Кінг, Стівен.

Загублена земля. Темна вежа ІІІ  : роман / С. Кінг ; пер. з англ. О. Любенко. – Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2021. – 576 с.

Темна Вежа, знадлива й недосяжна, – мета, до якої вперто прямує з друзями надзвичайно сильна, мужня й винахідлива людина стрілець Роланд. Їм доводиться долати, здавалося б, непереборні перешкоди, щоб своєчасно "відчинити двері" з одного світу в інший. До реальних небезпек додаються напівуявні жахливі зустрічі усемогутніми почварами-роботами – з тими, хто перешкоджає досягти бажаного. Зустрічі, від яких аж мороз іде поза шкірою. Завдяки письменницькій майстерності, кінематографічності викладу ви опинитесь у вирі захопливих, фантастичних подій, переживатимете за героїв, співчуватимете їм та щиро бажатимете щасливого завершення цієї відчайдушної мандрівки світами.

Кінг, Стівен.

Коли впаде темрява  : збірка / С. Кінг ; пер. з англ., комент. О. Красюка. – Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2021. – 432 с.

Цілком можливо, що, прочитавши оповідання Великого і Страшного Стівена Кінга, ви почнете рахувати предмети довкола себе, аби почуватися в безпеці, з підозрою поглядати на великі замкнені будинки або нервуватися через телефонні дзвінки. Проте ніщо не зможе вам завадити насолоджуватись майстерністю письменника. Стівен Кінг дивує, шокує та захоплює проникненням у найглибші закутки людської свідомості й потойбічні світи.

Кінг, Стівен.

Що впало, те пропало  : роман / С. Кінг ; пер. з англ. В. Михалюка. – Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2021. – 448 с.

Легендарного письменника вбиває збожеволілий фанат Моріс Белламі. Він викрадає записники літератора, які містять його новий роман, але прочитати твір не встигає – поліція наступає йому на п’яти. Перш ніж потрапити до поліцейських у руки, Моріс заховує свій скарб... Роки по тому хлопчик Піт Сауберс знаходить скриню із записниками славетного письменника. Але ця знахідка смертельно небезпечна – безжальний Белламі виходить на волю! Урятувати Піта від навіженого має детектив Годжес... 

Кінг, Стівен.

Якщо кров тече : збірка / С. Кінг ; пер. з англ. В. Ракуленка. – Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2021. – 512 с.

Приватний детектив Голлі Ґібні бачить по телевізору терміновий репортаж про вибух у школі. В ефірі – кореспондент Чет Ондовскі. Чому, дивлячись на нього, Голлі відчула тривогу? Перевіривши купу інформації, вона змушена визнати: Чет «чистий». Та з Голлі бажає зустрітися літній чоловік, який запевняє, що знає все про «ту істоту, яка кличе себе Ондовскі» («Якщо кров тече»). До збірки також увійшли повісті «Телефон містера Герріґена», «Життя Чака», «Щур».


Багато творів письменника екранізовано, але читаючи книжку, ви маєте змогу безпосередньо доторкнутися до створених автором світів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар