понеділок, 9 серпня 2021 р.

«ЧИТАЧ – ЧИТАЧУ» ДО ДНЯ КНИГОЛЮБА

 

Сьогодні, 9 серпня, відзначають День книголюба (Book Lovers Day). Це свято письменників, літераторів, видавців, працівників книгарень і книгозбірень,  всіх-всіх, хто причетний до написання, створення, популяризації та читання книжок. Для багатьох людей саме читання є найбільш доступним хобі. Це захоплення не вимагає особливої підготовки та фінансових витрат. Зрештою, людина завжди може звернутися у бібліотеку й обрати щось «своє» з-поміж десятків, сотень тисяч видань.

Традиція щорічного  відзначення свята бібліофілів зародилася в США. У цей день людей заохочують взяти до рук паперову книжку. Світ змінюється – ми разом із ним. Останнім часом особливо популярним стало читання з електронних носіїв – доступність цифрової техніки дає змогу читати будь-де і за будь-яких умов. Утім, паперові книги мають чимало переваг і дотепер не втрачають своєї позиції  у нашому  житті.



Відділ абонемента також доєднується до святкування Дня книголюба. Принагідно хочемо нагадати про проєкт «ЧИТАЧ – ЧИТАЧУ».

Наш девіз: 

«Прочитали? 

Порекомендуйте іншим!». 

У спеціальному пораднику ви можете записати враження від книжок, які сподобалися, зачепили, змусили задуматися тощо. Ми не обмежуємо користувачів, підтримуємо будь-який формат. Хочете помалювати? Звісно! Поділитися настроєм? Чудово! Процитувати автора? Супер!


 Місяць тому ми запустили проєкт, за цей час читачі залишили понад 20 відгуків. Писали про поезію, прозу та драму; про вітчизняних і зарубіжних письменників; про класичні та сучасні твори тощо. Літературні вподобання користувачів відділу абонемента різноманітні й оригінальні. Пам’ятайте, що саме ваша порада може допомогти іншому читачеві обрати книжку!

Надихаймося і надихаймо!

Немає коментарів:

Дописати коментар