четвер, 9 лютого 2017 р.

Нові надходження сучасної української книги чекають на свого читача:


Горовий, Руслан.
Ген воїна : повісті, оповід. / Р. Горовий.- Львів: Кальварія, 2014. - 160 с. (Шифр 84(4УКР)6/Г 70)
«Ген воїна» розпочинається з історії військового пілота у зоні АТО (оповідання «Нижче неба»), а завершується історією сучасної спецоперації в зоні відчуження ЧАЕС за участі спецпризначенців із України та Росії та розкриває нову правду про людство (повість «Ген воїна»). А між ними на вас чекають історія кохання сільського електрика та залізничниці-практикантки на провінційному залізничному переїзді (оповідання «Переїзд») та історія блогера і його розслідування таємниці загибелі своїх батьків через багато років потому (повість «Буенос діас, чіка»). Майже усі герої мають реальних прототипів.

Забужко, Оксана.
І знов я влізаю в танк... : вибр. тексти 2012-2016: ст., есе, інтерв'ю, спогади / О. Забужко.- Київ: Комора, 2016. - 414 с. (Шифр 84(4УКР)6/ З-12)
Нова збірка актуальної публіцистики відомої письменниці. Книга для тих, хто не уникає чесних відповідей на нагальні питання і переймається викликами, які ставить перед українцями сьогодення. Тут ідеться про химери «поневоленого розуму» та про нові маски й форми, яких набуває в епоху мас-медіа давня війна, про пошук героїв, про знакові постаті й тексти, а зрештою про те, як гідність і спротив нав’язаним правилам гри дають нову надію європейській цивілізації. Це ексклюзивний репортаж із гарячих точок інформаційного фронту, де триває боротьба з забуттям і байдужістю, які мало не коштували нам держави.

Капранов Д.В.
Забудь-річка / Д. В. Капранов, В. В. Капранов.- Київ: Нора-Друк, 2016. - 544 с. (Шифр 84(4УКР)6/ К 20)
Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА.
Багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця у Другій світовій війні.
Назва роману походить від старогоязичницького символу – Забудь-річка, що розділяє світ живих та світ мертвих. Сааме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині.


Капранов Д.В.
Щоденник моєї секретарки / Д. В. Капранов, В. В. Капранов.- Київ: Гамазин, 2016. - 400 с. (Шифр 84(4УКР)6/ К 20)
Він має все - дружину-телеведучу, красуню-коханку, бізнес на бюджетних грошах, впливових друзів та партнерів. Він - типовий представник так званого "бомонду" чи то "еліти". Однак українцям завжди були притаманні природний скепсис та іронія. Саме завдяки цим якостям головний герой роману "Щоденник моєї секретарки" стає діґґером - подорожуючи таємними коридорами влади та грошей, він не забуває фіксувати для нас із вами правдиву картину того, що відбувається там. Але одного разу світ навкруги раптом починає руйнуватися - настає час великого бізнесового та політичного переділу, гаряче літо 2004-го...

Винничук, Юрій Павлович.
Весняні ігри в осінніх садах : [роман] / Ю. П. Винничук ; худож.-оформ. В. М. Карасик.- Харків: Фоліо, 2016. - 316 с. (Шифр 84(4УКР)6/ В 48)
Цей роман був, мабуть, найскандальнішим переможцем конкурсу «Книга року ВВС» за всю його історію. В ньому чільне місце посідає тема кохання і пристрасті, а надто пристрасті, що спонукає до самогубства.
Ця тема зумовлює й своєрідну композицію твору: навколо головного героя, письменника Юрка Винничука, групуються інші герої — його коханки.
Інтимне життя оповідача постає перед читачем голе, відверте, чуттєве — власне, таке, яким воно і є.



Винничук, Юрій Павлович.
Груші в тісті : [автобіогр. роман] / Ю. П. Винничук ; худож.-оформ. В. М. Карасик.- Харків: Фоліо, 2015. - 368 с. (Шифр 84(4УКР)6/ В 48)
Безліч історій, наповнених шаленим гумором (не завжди цнотливим), деколи майже вар’ятством, львівським колоритом і навіть пікантними подробицями життя львівської богеми 70-80-х років








Винничук, Юрій Павлович.
Мальва Ланда : роман / Ю. П. Винничук ; худож.-оформ. О. М. Іванова.- Харків: Фоліо, 2016. - 604 с. (Шифр 84(4УКР)6/ В 48)
Роман став квінтесенцією безмежної фантазії автора, його сміливого гумору та спокусливого еротизму. Твір насичений дивовижними персонажами, сюрреалістичними мареннями та хвилюючими поворотами сюжету. Дія сюжету відбувається на фантазійній сміттярці, яка населена потворами, де є Море Борщів і де подають каву по-сміттярському… Але не все так смішно…




Коломійчук, Богдан Вікторович.
Небо над Віднем: [роман; повість] / Б. В. Коломійчук ; худож.-оформ. Л. П. Вировець.- Харків: ЛА «Час читати», 2016. - 206 с. (Шифр 84(4УКР)6/К 61)
До книжки увійшли детективний роман «Небо над Віднем» та повість «Остання справа комісара Вістовича». Роман розповідає про загадкові події, що мали місце у Львові, Будапешті та Відні в часи Першої світової війни. На виставці у місті Лева зникла одна із найцінніших коштовностей династії Габсбургів, яка до того ж має здатність змінювати плин часу. До справи береться львівська поліція на чолі з комісаром Вістовичем, а протидіє їм російська «охранка».


Лущик, Петро Михайлович.
Ратники князя Лева : роман / П. М. Лущик ; худож.-оформ. В. М. Карасик.- Київ:ДОВЖЕНКО БУКС, 2016. - 252 с. (Шифр 84(4УКР)6/Л 87)
Минуло дванадцять років від подій, описаних у романі «Тамплієри короля Данила». Сподівання Данила Галицького на допомогу Риму у його боротьбі із Золотою Ордою не справдилися. На землю Руську знову прийшли монголи. Король Данило помер, так і не виконавши своєї місії. Те, чого не вдалося батькові, намагається здійснити його син Лев. І саме тоді до Львова знову повертаються хрестоносці. Але цього разу — не допомагати...

Положій, Євген Вікторович.
Дядечко на ім'я Бог : роман / Є. В. Положій ; худож.-оформ. О. Г. Жуков.- Київ: ДОВЖЕНКО БОКС, 2016. - 350 с. (шифр 84(4УКР06/ П 52)
…Як відомо, коли ти розмовляєш з Богом, то це молитва, а от коли Бог розмовляє з тобою, то це, певне, шизофренія. Так і є: Бог повідомляє, що сьогодні рівно опівдні Рай та Пекло закриваються назавжди. Віднині – жодних надій, ніякого безсмертя…
Це історія трьох молодих людей, долі яких дивно перетинаються. Кожен хоче знайти відповідь на одне просте запитання: що буде після того, як я помру? Так чи інакше, кожен з них отримує те, чого прагнув. Можливо, і відповідь на своє запитання…


Положій, Євген Вікторович.
Мері та її аеропорт : роман / Є. В. Положій ; худож.-оформ. О. Г. Жуков.- Харків: Бібколектор, 2016. - 284 с. (Шифр 84(4УКР)6/ П 52)
Одвічні нескінченні суперечки між прагненням суспільства нівелювати особистість та внутрішню свободу, між коханням та бажанням помститися коханню, між мріями жінки створити аеродром – надійний і стабільний, та прагненням чоловіка використати цей аеродром лише як злітну смугу… Ця історія про Германа та Мері – про те, як легко можна втратити кохання і як важко звільнитися потім від нього; про те, як швидко руйнуються, здавалося б, непохитні зовнішні світи, лишаючи порожнечу, і якими міцними інколи виявляються начебто ламкі внутрішні світи героїв… Захоплююча, інколи смішна, інколи сумна книжка, в якій, як і в житті, щастя обов’язково є – бо його не може не бути. Хоча б теоретично.

Положій, Євген Вікторович.
Іловайськ : розповіді про справжніх людей / Є. В. Положій ; худож.-оформ. В. А. Боднар.- Харків:Фоліо, 2016. - 384 с. (Шифр 84(4УКР)6/ П 52)
"Іловайськ" – книга про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, батальйонів тер оборони, всіх тих, хто опинився в кінці серпня 2014 року в "Іловайському котлі", що став найбільшою поразкою української армії в ході війни на сході. Це чесна книга про війну, яка, як відомо, нікого ще не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми.
Автор почув історії близько сотні учасників Іловайської трагедії, книга побудована на реальних подіях. Тим не менше, слід вважати всі збіги імен, прізвищ та позивних випадковими.        
                                                                                                                                           
Процайло, Андрій Ярославович.
Мер сидить на смерті  : [роман] / А. Я. Процайло ; худож.-оформ. О. Д. Кононученко.- Харків: Фоліо, 2016. - 268 с. (Шифр 84(4УКР)6/ П 84)
Мер Львова осідлав смерть і дійняв її до живого. Бо вона й гадки не мала ділитися своїми секретами. Хотіла взяти місто тихо і без проблем. Адже 15 квітня 2015 року - час змови! Місто Лева, стародавній прекрасний Львів, має померти - так вирішили привиди! Гіршої біди місто не знало від заснування. Чому його потайки від людей треба зтерти з лиця землі і хто в цьому винен - проблема не лишень українського красеня. Леву Безрукому знову доводиться рятувати світ. І це не перебільшення. Бо ціною тепер є не тільки звільнення однієї неприкаяної душі. На шальках терезів - свобода! Пітьма прагне раз і назавжди вкрасти в світу сонце!..
У час, коли Земля нарешті усвідомила, що її епіцентр - Україна, це не дивина..

Трофимович, Васіліса Миколаївна.
Любов на лінії вогню / В. М. Трофимович ; худож.-оформ. В. М. Карасик.- Харків: Фоліо, 2016. - 156 с. (Шифр 84(4УКР)6/ Т 76)
Він і вона. Їхнім стосункам не завадить ніщо і ніколи, бо це закон всесвіту – життя має продовжуватися за будь-яких умов. У збірці сплелися разом реальні події, документальні факти і справжні почуття. Почуття на лінії вогню, які увібрали і високу любов, і зраду, і розпач, і тугу за загиблим щастям.

Немає коментарів:

Дописати коментар