четвер, 2 лютого 2017 р.

Прочитай першим! Нові книги на абонементі.

Видатні українці. Культура. Мистецтво. Освіта/Довідник.- Київ: Велес, 2016. - 368 с. (Шифр 63.3/ В42)
         До книги включено дані про життя і творчість діячів культури, мистецтва та освіти: філософів, педагогів, письменників, поетів, художників, артистів,співаків, композиторів, які зробили значний вклад у своїх царинах, а отже і популяризацію України в світі від найдавніших часів до наших днів.


Достал, Ярослав.
Європейське коріння  : путівник-довідник / Я. Достал ; пер., упоряд., допов. Ю. Фатули.- Ужгород: Карпати, 2016. - 328 с. (Шифр 63.3/ Д70)          
            В книзі розкриваються нові яскраві сторінки регіональної історії Закарпатського краю у період  Чехословацької Республіки 1919-1938 рр., що переконливо свідчать про глибоке європейське коріння Срібної Землі.

Крейн, Стівен.
Червоний знак звитяги  : роман / С. Крейн.- Київ: Знання, 2016. - 160 с. (Шифр 84(7СПО)/ К79)
         Це один з найвеличніших творів про війну. Цінність книги полягає в тому, що автор зосередив увагу не на самій війні, а на внутрішній боротьбі головного героя, що опинився на полі бою. Роман захоплює динамічним сюжетом, майстерним відтворенням переживань юнака, що пройшов випробування війною, глибоким психологізмом і буде цікавим сучасному читачеві, особливо молоді, яка прагне знайти свій шлях у житті.


Куліш, Пантелеймон Олександрович.
Повість про український народ / П. О. Куліш ; упоряд., авт. вступ. ст. В. Івашків, пер. з рос. Я. Приходи.- Тернопіль: Терно-граф, 2016. - 228 с. (Шифр 84(4УКР)/ К90)
         В книзі стисло викладено історію України від початків козацтва до ХІХ століття. Особливістю твору є внутрішня полемічність, виразна та послідовна національно-патріотична позиція його автора, акцентування на головних віхах нашої минувшини. Дане видання друкується за окремим виданням (СПб, 1846) із збереженням особливостей першодруку.


Ліфтон, Роберт Джей.
Технологія "промивки мізків": психологія тоталітаризму : пер. з англ. / Р. Д. Ліфтон.- Харків: Віват, 2016. - 414 с. (Шифр 66.02/ Л64)
         Доки ми спимо, їмо і ходимо на роботу, нами керують. Ми рідко замислюємось над тим, що наші думки – це не внутрішній імпульс, а результат застосування тоталітарної технології «промивки мізків». Де вперше почали застосовувати блюзнірську технологію «виправлення мислення», жертвами якої сьогодні стала більшість світового населення? І чи не час нам приєднатися до мислячої меншості, щоб за звичними діями політиків побачити нарешті методи зомбування мас і захиститися від них?

Херпен, Марсель Х.
Ван. Війни Путіна. Чечня, Грузія, Україна: незасвоєні уроки минулого: пер. з англ. / М. Х. Ван Херпен.- Харків: Віват, 2016. - 304 с. (Шифр 66.4)/ Х39)

Це глибокий аналіз воєнних подій у Чечні, Грузії та Україні, що забрали тисячі життів. Це погляд людини, яка, не беручи участі у війнах, педантично систематизує факти, що вразили світ, оцінює їх із позицій міжнародного права і шукає вихід з пануючого беззаконня. Які засоби, у тому числі заборонені міжнародними документами, використовує російський президент, щоб зберегти свою владу? Історія розвивається по спіралі, і сценарій, нажаль, повторюється вже не раз. Але хто заважає нам, озброївшись знаннями, дати відсіч і захистити себе? Адже на кону не просто цілісність країни, на кону - її існування!

Унамуно, Мігель де.
Любов і педагогіка : роман / М. Унамуно ; пер. з ісп. О. Маєвської.- Львів:
Видавництво «Астролябія», 2016. - 256 с. (Шифр 84(4ІСП)/ У58)
Книга знаменитого іспанського письменника, філософа і політичного діяча належить до числа найкращих європейських психологічних романів і водночас є одним із першотворів цього жанру. Переконаний прогресист і захоплений шанувальник новітньої педагогіки Авіто Карраскаль хоче вирватися поза межі традиційних методів виховання і, завдяки застосуванню досягнень сучасної соціології та раціональній перебудові життя власної родини, сотворити генія. «Морською свинкою» наукового експерименту стає його власний син — Аполодоро.



Немає коментарів:

Дописати коментар