суботу, 18 лютого 2017 р.

Для Вас, шанувальники нової книги!



Андрухович, Софія.
Сузір'я курки : [для мол. шк. віку] / С. Андрухович ; іл. М. Прохасько ; фот. О. Субач. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2016. - 48 с. : іл., фот. - (Напиши мені книжку)  (Шифр 84(4УКР)6/А 66)
Історія про дитинство і старість, про зв’язок між живими істотами і природою, про емпатію і страхи, про бабусю і дівчинку, рись і кота, про курку Марічку і велику зоряну курку Іскру, яка дивиться на нас з небес. Книжка народилась із багаторічної дружби Мар’яни Прохасько та Софії Андрухович, із близькості, співпраці і взаєморозуміння. ЇЇ творення стало справжньою пригодою – складною і непередбачуваною. Досвідом, який змінює і навчає.


Винничук, Юрій Павлович.
Місце для дракона : [збірка] / Ю. П. Винничук ; худож.-оформ. В. М. Карасик. - Харків : Фоліо, 2015. - 316 с.  (Шифр 84(4УКР)6/В 48)
Напрочуд дивна історія, в якій усе навпаки: дракон на ім’я Грицько – це не лютий і кровожерливий хижак, натомість лицарі на чолі з володарем королівства – підступні та трусливі. Добро і зло міняються масками – люди стали драконами, а Грицько-дракон більше людини, ніж самі люди. Також в книжку увійшли фантастичні та моторошні «Дивні оповідання», «Львівські легенди» та антиутопічна повість «Ласкаво просимо в Щуроград».


Жадан, Сергій Вікторович.
Життя Марії : [кн. віршів і пер.] / С. В. Жадан. - Чернівці : Meridian Czernowitz ; Чернівці : Книги-ХХІ, 2015. - 184 с. : іл. (Шифр 84(4УКР)6/Ж 15)
Найлегше заняття в часи війни – ненавидіти чужих. Найважче – досягти порозуміння. А щоб порозумітися, необхідно розмовляти. У поетичній збірці автор розмовляє – про найдорожчі листи і спалені мости, втрачені місця і зруйновані міста. Розмовляє римованими віршами ій верлібрами, власними і перекладеними словами. Розмовляє зі своїми і чужими, зі святими і не дуже, з убитими військовими і живими біженцями, з Рільке, Мілошем і, звісно, з нами. Щоб врятувати – якщо не нас, то хоча би наших дітей.

Зануссі, Кшиштоф.
Страта двійника : п'єси / К. Зануссі ; пер. з пол. Л. Хворост ; худож.-оформ. В. М. Карасик. - Харків : Орбіта, 2016. - 206 с.  (Шифр 84(4ПОЛ)/З-28)
         До видання увійшли чотири п’єси автора, кожна з яких, уперше перекладених українською, являє собою спробу художнього розв’язання тієї чи іншої непростої морально-філософської дилеми. Це може бути чесність проти лжі («Неприступна»), людська гідність проти підлості («Передплачене милосердя»), вибір між любов’ю земною та небесною («Внутрішні голоси»), чи між сумлінням та ілюзією вседозволеності («Страта двійника»). Загальнолюдська проблематика, порушена в цих творах, не залишить байдужим найвибагливішого читача.

Зануссі, Кшиштоф.
Час помирати : спогади, роздуми, анекдоти / К. Зануссі ; пер. з пол. Л. Хворост ; худож.-оформ. О. Г. Жуков. - Харків : Фоліо, 2016. - 480 с. - (Карта світу) (Шифр 84(4ПОЛ)/З-28)
Це розповідь справжнього митця про його непростий шлях у мистецтві і про людей, що його оточували, серед яких було немало цікавих особистостей, таких як Папа Іван Павло ІІ, президент Чехії Вацлав Гавел  та багато інших. Спеціально для цього видання Зануссі написав новий розділ, у якому розповів про своє ставлення до України, її історії та культури.

Карп'юк, Василь.
Ще літо, але вже все зрозуміло : проби / В. Карп'юк. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2016. - 160 с.  (Шифр 84(4УКР)6/К 26)
Придивляючись до деталей, автор раз у раз відкриває органічну цілісність світу, частиною якого є людина. Стиль письма В.Карп’юка близиться до розмовної простоти, не втрачаючи виразності особистого голосу, а плин його мови, як це часто буває в розмові, легко переходить від побутових справ до питань метафізичних.
Для всіх, хто любить зупинятись і неквапом рушати далі.

Кокотюха, Андрій Анатолійович.
Автомобіль із Пекарської : [роман] / А. А. Кокотюха ; худож.-оформ. Л. П. Вировець. - Київ : Довженко Букс, 2016. - 286 с. : іл. - Бібліогр.: с. 281 (Шифр 84(4УКР)6/К 59)
Львів, 1911 рік. У центрі міста, на вулиці Пекарській, у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою доньку нафтового магната. У вбивстві підозрюють її таємного коханця, одного з королів львівського таємного світу. Він може довести свою невинність. Та докази готовий довірити лише одній людині…



Лущевська, Оксана.
Задзеркалля : [повість; для серед. шк. віку] / О. Лущевська. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2016. - 128 с. : іл. (Шифр 84(4УКР9)/Л 87)
Нікому не подобається лежати в лікарні. Але тут у Сашки є Ростя – її перше справжнє кохання. Тож вона почувається щасливою, аж доки на сусідньому ліжку не опиняється знайома дівчина Діна за крок до смерті. Підступні подруги, легковажні хлопці, такі складні й незрозумілі батьки… Хто винен, що Дінка стрибнула в Задзеркалля? І чи вдасться їй знайти дорогу назад, якщо Сашка цього дуже-дуже захоче?


Мартен-Люган, Аньєс.
Щасливі люди читають книжки і п'ють каву : роман / А. Мартен-Люган ; пер. з фр. Л. Кононовича. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2016. - 160 с.  (Шифр 84(4ФРА)/М 29)
Бестселер французької письменниці – сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.

Мельник, Ярослав.
Маша, або Постфашизм : роман / Я. Мельник. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2016. - 284 с. : іл.  (Шифр 84(4УКР)6/М 48)
Новий роман письменника-сюрреаліста, фантаста, філософа вражає своєю метафоричною силою. В ньому йдеться про реалізовану ідею третього Рейха: яким було би життя в пост фашистському суспільстві? І чи не живемо ми вже тепер в епоху пост фашистів? Автор розвиває жанр антиутопії і аналізує гріхи людства.


Положій, Євген Вікторович.
Потяг : роман-газета / Є. В. Положій ; худож.-оформ. О. Г. Жуков. - Харків : Фоліо, 2016. - 252 с. - (Література) (Шифр 84(4УКР)6/П 52)
Якщо шлюби вершаться на небесах, то вибори – в ночі біля урн. Головний редактор провінційної газети сповідується у купе потягу, який мчить крізь темряву в невідомому напрямку, двом янголам – своїм небесним батькам. Йому вже нічого приховувати, бо, не виключено, це його остання подорож. Правдива і смілива книжка про українські реалії, про людину, яка народилася не в той час і не в тому місці…
У книгу також включено дев’ять нових оповідань.

Скрябін, Кузьма.
Проза / К. Скрябін ; худож.-оформ. Л. П. Вировець. - Харків : Фоліо, 2016. - 378 с. (Шифр 84(4УКР)6/С 45)
До цього видання включено усі прозові твори Кузьми Скрябіна, в яких якнайкраще розкрився його оригінальний, приправлений іскрометним гумором письменницький талант.

Таран, Людмила.
Остання жінка, останній чоловік : [оповідання] / Л. Таран. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2016. - 272 с.  (Шифр 84(4УКР)6/Т 19)
Буденність та миттєвий вимір, іронія й романтизм, таємничо-містичне та впізнаване – все це поєдналося в цій книзі новел. Одвічна напруга й осяйні миті людських стосунків, екзистенцій ні переживання, знайомі чи не кожній людині, - провідна проблематика прози авторки.


Ушкалов, Леонід Володимирович.
Що таке українська література : есеї / Л. В. Ушкалов. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2016. - 352 с.  (Шифр 84(4УКР)6/У 95)
До книги ввійшли 45 есеїв, які вперше побачили світ у 2012-2013 роках на шпальтах газети «Україна молода» в рубриці «Уроки літератури від Леоніда Ушкалова». У них автор порушує цілу низку питань, важливих для кожної людини: щастя, свобода, любов, правда, поезія, самотність… А героями есеїв є і добре відомі всім класики, зокрема Сковорода, Квітка-Основ’яненко, Шевченко, Гоголь, Драгоманов, Франко, Леся Українка, Кобилянська, Винниченко, Хвильовий, Йогансен, Маланюк, Довженко, Яновський і куди менш знані автори. Написані в яскравій публіцистичній манері, ці «уроки» незаперечно свідчать про одне: українська літературна традиція від давнини до сьогодні – багата, барвиста і надзвичайно цікава.

Яневський, Данило Борисович.
Загублена історія втраченої держави / Д. Б. Яневський ; худож.-оформ. І. В. Осіпов. - Харків : Фоліо, 2016. - 252 с. : іл., портр. - Бібліогр. в підстрок. прим. (Шифр 63.3(4УКР)/Я 60)
Нова книга журналіста, телеведучого, доктора історичних наук є навчальним посібником для політиків, журналістів, політологів та любителів з написання, переписування та удосконалювання Конституції України. На думку автора, вони – поза політичним зафарбуванням – не мають поняття, яку країну заповзято взялися розбудовувати і якою керувати. Агресивне невігластво, неповага до опонентів та партнерів, клептоманія, безвідповідальність та принципова безпринципність – це головні риси сучасного українського політика. Країна колосальної та незбагненої культурної традиції, її громадяни, яких зневажливо називають «населенням», є лише ресурсом для задоволення їх первинних рефлексів, задовольнити які можна, лише викоренивши засадничі поняття: «БОГ», «ПРАВО», «ЗАКОН», «СОВІСТЬ», «КУЛЬТУРА», «ЛЮДИНА», «ОТЧИНА».





Немає коментарів:

Дописати коментар