вівторок, 24 січня 2023 р.

Книжковий клуб: Валер'ян Підмогильний "Невеличка драма"

У неділю, 5 лютого, о 15:00 буде проведено третє засідання книжкового клубу. Зустріч відбудеться за адресою м. Чернівці, ЧОУНБ імені Михайла Івасюка (вул. О. Кобилянської, 47), РТЦ (3 поверх).

На обговорення винесено урбаністичний роман Валер'яна Підмогильного (1901–1937), одного з найвидатніших прозаїків літературно-мистецького покоління «Розстріляного відродження». Головні теми «Невеличної драми» мікросвіт людини та її оточення, національна ідентичність, конфлікт між розумом та почуттям, коханням та прагматизмом. 

Твір є своєрідним документом життя в радянській Україні 1920-х років ХХ століття; сучасне літературознавство розглядає його як інтелектуальний роман, тобто роман з філософським підтекстом. Валеряна Підмогильного («Невеличка драма») та Віктора Домонтовича («Дівчина з ведмедиком», «Доктор Серафікус») вважають зачинателями цього жанру в українській літературі.

Захід модерує магістрантка філологічного факультету ЧНУ імені Юрія Федьковича, бібліотекарка відділу абонемента ЧОУНБ імені Михайла Івасюка Марина Горбатюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар