вівторок, 10 січня 2023 р.

Книжковий клуб: Курт Воннеґут «Бойня номер п’ять»

 

У неділю 15 січня о 15:00 буде проведено друге засідання книжкового клубу. Зустріч відбудеться за адресою м. Чернівці, ЧОУНБ імені Михайла Івасюка (вул. О. Кобилянської, 47), РТЦ (3 поверх).

На обговорення винесено частково автобіографічний антивоєнний роман американського письменника Курта Воннеґута «Бойня номер п’ять» (англ. Slaughterhouse-Five, or The Children's Crusade), що вперше вийшов друком у 1969 році. Твір назвали прикладом «незрівнянної моральної ясності» та «одним із найстійкіших антивоєнних романів усіх часів».  

Курт Воннеґут. Бойня номер п'ять. Пер. з англійської: Володимир Діброва, Лідія Діброва. Львів: ВСЛ. 2014. 320 с. (Серія «Вавилонська бібліотека»).

У книжці йдеться про життя Біллі Пілгрима, починаючи з його ранніх років, далі  періоду коли був американським солдатом і помічником капелана під час Другої світової війни і аж до 1960-х років, коли Біллі подеколи подорожує в часі. Воєнні сцени в романі описані з досвіду, який пережив сам Воннеґут як американський військовослужбовець.

Захід модерує магістрантка філологічного факультету ЧНУ імені Юрія Федьковича, бібліотекарка відділу абонемента ЧОУНБ імені Михайла Івасюка Марина Горбатюк.


Немає коментарів:

Дописати коментар