четвер, 31 січня 2019 р.

Нові надходження літератури для ліричного настрою!

 Альєнде, Ісабель. Там, за зимою : [роман] / І. Альєнде ; пер. з ісп. С. Борщевський. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2018. - 304 с. (Шифр 821.134.2(83)-31/А 56)

Незначна транспортна пригода, коли на закрижанілій вулиці одна машина штовхає іншу, стає водночас поштовхом, що приводить у рух події останнього роману відомої чилійської письменниці Ісабель Альєнде «Там, за зимою». Кримінальна лінія твору охоплює лише кілька днів і відбувається в Нью-Йорку. Водночас Альєнде значно розсуває часові й географічні виміри роману, події якого відбуваються впродовж кількох десятиліть на теренах США, Чилі, Гватемали, Мексики, Бразилії. Зима в романі огортає не тільки засніжені вулиці, а й душі персонажів, відігріти які здатні теплі людські стосунки - любов, дружба, солідарність.


Буковскі, Чарльз. Жінки : роман / Ч. Буковскі ; пер. з англ. Б. Превір. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 384 с. (Шифр 821.111(73)/ Б 90)

«Жінки» не тільки про стосунки двох статей, легковажне чоловіче чи жіноче ставлення. Не тільки про секс старого письменника з молодими дівчатами. Головна думка твору — в оригінальному вислові — «It is what it is». Тобто, воно є тим, чим воно насправді є — не більше й не менше. Ця властивість — завжди гіперболізувати чи применшувати — притаманна не тільки жінкам, а й чоловікам. Якщо вас не люблять — вас не люблять, якщо вас не хочуть — вас не хочуть. Жорстко, брудно, але реалістично.

Валько, Таня. Арабская сага : роман / Т. Валько ; пер. с пол. Е. Зимы. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2017. - 528 с. (Шифр 821.162.1/В 16)

Світ змінився, а разом з ним і герої Тані Валько. Карім, доктор з азіатським корінням, знову буде рятувати здоров'я та життя тим, хто цього потребує. Жінки ж з роду Салімі - Дорота, Марися і Дарина - спробують знайти себе в грізному сучасному світі. Всіх їх чекають великі зміни, небезпека і жорстокість. Доля готує труднощі, але скрізь і завжди їх буде супроводжувати щира любов ... Можливо, саме вона подарує сили, щоб продовжувати жити.

Вишневский, Януш. Приток крови / Я. Л. Вишневский ; пер. с пол. С. Равва. - Москва : Астрель, 2012. - 192 с. (Шифр 821.162.1/В 55)

Януш Вишневський вивчає любов як живий організм - поміщаючи її в різні життєві ситуації, змінюючи місце, час і характери. Він ставить досліди над любов'ю і навіть препарує її, намагаючись знайти відповідь на древній як час питання: що є Любов і чи можна керувати цим потужним стихійним почуттям? Але всякий раз вона повертається до людини новою гранню, вислизає і обдурює, залишаючись загадковою і незбагненною як саме життя; биття пульсу, приплив крові.

Голден, Артур. Мемуари гейші : роман / А. Голден ; пер. з англ. Д. Островської. - 2-е вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 559 с. (Шифр 821.111(73)/Г 60)

Дівчинка із бідної японської сім’ї Нітта Саюрі, рятуючись від злиднів, потрапила до світу гейш. Тоді вона не могла й подумати, що колись її назвуть найвідомішою гейшою ХХ століття. Її шлях буде важким і довгим, повним безнадійних розчарувань і романтичних почуттів. Вона нікому не розповідатиме про своє життя, а тим більше — про дитинство, проведене у маленькому містечку Йороідо на узбережжі Японського моря, бо ж людям подобається легенда про те, що і її мама, і бабуся були гейшами… Саюрі порине у цей закритий від сторонніх очей світ з головою, зазнає і страшних страждань, і чарівної насолоди, вона зустріне людей, які дуже вплинуть на її життя, а, може, і подарують справжню любов…

Гоффман, Еліс. Сповнена віри : роман / Е. Гоффман ; пер. з англ. Д. Погребняк. - Харків : Фабула ; Харків : Ранок, 2018. - 320 с. (Шифр 821.111(73)/Г 74-837504)

Чи можна скласти докупи своє вщент розбите й майже втрачене життя? Чи можна стати щасливою після того, як уже позбавила себе права на щастя? Чи можна покохати і стати коханою після того, як вважала, що не заслуговуєш на кохання? Як знову здобути віру? Шелбі Річмонд це вдалося завдяки люблячим близьким, добрим собакам та маленькому диву. 

Даррант, Сабін. Запам'ятай мене таким : роман / С. Даррант ; пер. з англ. Т. Мухамедшина. - Харків : Фабула ; Харків : Ранок, 2017. - 416 с. (Шифр 821.111/Д 20-531508)


Досі Ліззі здавалося, що втратити чоловіка — найгірше, що тільки могло з нею статися. Але незабаром вона мусить переконатися, що глибоко помилялася в цьому. Їй будуть твердити, щоб вона не турбувалася. Сестра, офіцери поліції, друзі. Говоритимуть, що це цілком природно — бачити його всюди, відчувати поруч. Але вони не знають Зака так, як знає його вона. Не знають, як він любив її. Яким химерним і дивним був його характер. І як далеко він може зайти, щоб помститися…

Мартен-Люган Аньєс. Щастя в моїх руках : роман / А. Мартен-Люган ; пер. з фр. Л. Кононовича. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2018. - 256 с. (Шифр 821.133.1/М 29)

У юності Іріса мріяла шити одяг, проте її батьки зробили все можливе, щоб їхня дочка здобула пристойніший фах. Тепер її життя рухається за найгіршим сценарієм – зі щоденною рутиною буднів і свят, у якій навіть почуття коханого чоловіка в’януть просто на очах. І, здається, вже ніщо не може цього змінити. А проте одного дня Іріса зважується на відчайдушну спробу оживити свою давню мрію. Так вона потрапляє до Парижа. Нові враження, нові люди, нове життя. Та чи зможе Іріса зберегти своє справжнє кохання? Чи зможе знайти себе справжню? Чи зможе прийняти виклик і вийти переможницею?

Меландрі, Франческа. Ева спить : роман / Ф. Меландрі ; пер. з італ. М. Прокопович. - Київ : Нора-Друк, 2017. - 400 с. (Шифр 821.131.1/ М 47)

Ева, фахівець зі зв’язків з громадськістю, що мешкає на Півночі Італії, отримує несподіване повідомлення з Півдня Італії від людини, яку вона знала ще у дитинстві. У цьому повідомленні йдеться, що Віто, колишній коханий її матері, який так і не став її чоловіком, важко хворий і хоче бачити Еву, щоб пролити світло на давні сімейні таємниці. Ева вирушає на південь, у Колабрію. Ця довга поїздка у потязі через всю Італію навіює їй спогади про дитинство, яке збіглося з важким періодом в історії Італії — боротьби і конфліктів у прикордонних районах Північної Італії і Австрії. Кожна країна має свої важкі часи, які часто стають персональними трагедіями багатьох родин. А болючі шрами, що залишаються від таких драматичних історій, стають сюжетами цікавих романів.

Мойєс, Джоджо. Корабель наречених : роман / Д. Мойєс ; пер. з англ. В. Бондар. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 448 с. (Шифр 821.111/М 74)

Френсіс, Евіс, Марґарет і Джин мріяли зустрітися зі своїми чоловіками після тривалої розлуки. Так само, як і майже 600 інших жінок, які разом із солдатами пливуть до своїх «половинок» на борту «Вікторії» — колишнього військового авіаносця. Наречені, що жодного разу не бачили своїх наречених; дружини, що не знають, чи живі ще їхні чоловіки, чи пам’ятають про них… На борту Френсіс знайомиться з молодим морським піхотинцем Генрі. Вони бояться відкрити душу одне одному, намагаються забути про своє минуле. Френсіс і не уявляє, наскільки ця подорож змінить її життя…

Риммер, Келли. Когда я тебя потеряла : роман / К. Риммер ; пер. с англ. О. Буйвола. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2018. - 352 с. (Шифр 821.111(94)/Р 51)


Моллі і Лео - з різних світів. Вона - заможна дочка впливового батька, її життя - благополучне і спокійне. Він - журналіст, який працює в «гарячих точках», щодня ризикує своїм життям. Але для справжнього кохання, яке спалахує між Моллі і Лео, не існує ніяких перешкод. Тільки щастя подружнього життя виявляється не довгим: Лео не хоче розлучатися з небезпечною роботою, яка стала для нього наркотиком, вважаючи сімейне життя сумною рутиною. Але в один день, втративши все, Лео починає усвідомлювати цінність того, що мав. Але чи буде у нього другий шанс, щоб розпочати все спочатку?

Смолл, Бертріс. Гарем : роман / Б. Смолл ; пер. з англ. О. Постранської. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 512 с.. (Шифр 821.111(73)/С 51)

XV століття. Шотландія. Юна Джанет попрощалася зі щасливим життям того дня, коли її викрали й продали до гарему турецького султана. Вона отримує нове ім’я – Сайра – і нову долю. Тоді вона ще була наївною дівчинкою, але вчасно зрозуміла, що може продати невинність так вигідно, як продали її саму. Джанет усвідомлює: щоб видертися на вершину влади, потрібно спуститися на таку глибину, де про моральні принципи ніхто й не чув. Відверта історія про те, чого можна досягти, упавши на самісіньке дно. 

Смолл, Бертріс. Любов дика та прекрасна : роман / Б. Смолл ; пер. з англ. Н. В. Третякової. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 512 с. (Шифр 821.111(73)/С 51)

Шотландія, 1577 рік. Катріона — невимовно приваблива дівчина, в яку закохується кожен, хто бодай раз бачив її вроду. Проте краса стає для дівчини прокляттям. Коли Кат виповнюється п’ятнадцять, вона змушена взяти шлюб із графом Патріком Леслі, який їй нелюбий. Однак граф добрий до Катріони. Роки злагідного подружнього життя руйнує шотландський король Джеймс Шостий. Він силою бере Катріону за свою коханку. Звинувачена в зраді та принижена Катріона тікає до Френсіса — брата-бастарда короля. Він захищає її та по-справжньому розуміє. Чи зможуть закохані подолати всі перепони і нарешті поєднати свої серця в танку дикої та прекрасної любові?

Фоенкінос, Давід. Ніжність : [роман] / Д. Фоенкінос ; пер. з фр. І. Серебрякової. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2018. - 192 с. (Шифр 821.133.1/Ф 74)

Наталі пощастило зустріти ідеального чоловіка, але ідилія раптово уривається. Вона загортається у кокон болю і страждання, повністю віддається роботі і, здається, вже ніколи не зможе бути щасливою. Одного дня під впливом якогось химерного імпульсу Наталі цілує свого нудного колегу, найпересічнішого на світі чоловіка, й миттєво забуває про цей дивний вибрик. Наталі і Маркус — на перший погляд, зовсім не пасують одне одному, та той випадковий поцілунок перевертає їхні життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар