середу, 30 січня 2019 р.

Книги - бестселери, які читає увесь світ!


Браун, Ден. Джерело : роман / Д. Браун ; пер. з англ. Г. Яновської. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 528 с. (Шифр 821.111(73)/Б87)
Століттями релігії світу намагалися пояснити походження людини. І ось Кірш — колишній учень Роберта Ленґдона, відомий мільярдер та винахідник — здійснює приголомшливе відкриття, яке здатне не просто похитнути, а й спростувати постулати всіх релігій. На сенсаційну лекцію в музеї Ґуґґенгайма запрошено і професора Роберта Ленґдона. Але Кірш не встигає викласти свою неймовірну теорію — його вбивають. Матеріали лекції Кірша захищені 47-значним паролем… Тепер від професора Ленґдона та директорки музею Амбри Відаль залежить, чи дізнається світ таємницю свого походження. Складні головоломки, втеча від іспанської поліції, смертельні сутички, загадки, схожі на химерні будівлі славетного Ґауді, запаморочливі сплетіння вуличок Барселони — і десь серед цього виру сховане воно, джерело…


Гантер, Ерін. Сходить місяць : [роман: для серед. шк. віку] / Е. Гантер ; пер. з англ.: К. Дудки, О. Українця ; худож. О. Панченко. - Харкiв : АССА, 2018. - 304 с. - (Коти-вояки). - (Цикл "Нове пророцтво" ; Кн. 2). - Парал. тит. арк. англ. мовою. (Шифр 821.111/Г19)
Очима близнят Джуд і Ноа читач бачить світ, який стрімко змінюється. У ньому підліткові так важко знайти себе і своє місце, відстояти власне право бути інакшим. Ця книжка про родину, про міцний зв’язок між близнятами та про вибір дорослих, який впливає на долі дітей. І про кохання, його руйнівну та цілющу силу, про біль, якого воно може завдати, і про зцілення через прощення та прийняття. А ще про силу мистецтва й творчу енергію, яка повертає до життя, дарує надію та творить магію. Цей неймовірно світлий роман допомагає зрозуміти, який неоднозначний, строкатий і веселковий наш світ.


Гантер, Ерін. Небезпечний шлях : [роман: для серед. шк. віку] / Е. Гантер ; пер. з англ.: К. Дудки, О. Українця ; худож. О. Панченко. - Харкiв : АССА, 2018. - 336 с. - (Коти-вояки). - (Цикл "Пророцтва починаються" ; Кн. 5). (Шифр 821.111/Г19)
Клан ще не оговтався після великої пожежі, а на нього вже знову чекає небезпечне випробування. У прадавньому лісі оселилося зло. Щось невідоме і надзвичайно жорстоке полює на котів — щось, перед чим безсилі пазурі та зуби наймогутніших вояків. Зореклан намагається попередити Вогнссерда і Синьозірку про небезпеку. Та чи зможугь вони прислухатися до голосу пращурів і подолати власну ворожнечу, щоб урятувати Клан?


Гантер, Ерін. Темні часи : [роман: для серед. шк. віку] / Е. Гантер ; пер. з англ.: К. Дудки, О. Українця ; худож. О. Панченко. - Харкiв : АССА, 2018. - 320 с. - (Коти-вояки). - (Цикл "Пророцтва починаються" ; Кн. 6). - Парал. тит. арк. англ. мовою. (Шифр 821.111/Г 19)
Новий провідник Громового Клану разом із даром дев’яти життів отримує від пращурів-вояків загрозливе застереження: «Лев із тигром зустрінуться в битві, і кров запанує над лісом». Що означають пророчі слова Зореклану? Намагаючись розгадати цю загадку, Вогнезір робить усе можливе, аби захистити Громових котів від жорстокої помсти давнього ворога. Та він навіть і не підозрює, що тепер у його лапах не тільки майбутнє власного Клану, але й усього лісу.


Грін, Джон. Паперові міста : роман / Д. Грін ; пер. з англ. В. Назаренко. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 320 с. (Шифр 821.111(73)/Г85)Усе життя Квентин був здалеку закоханий у свою дивовижну сусідку — Марго Рот Шпігельман. Тож коли вона, одного дня відчинивши знадвору вікно в його кімнату, прокрадається в його життя, втягуючи в неймовірні пригоди, Квентин не може їй опиратися. Але ніч пригод закінчується, і на другий день у школі Квентин з'ясовує, що загадкова Марго таємничо щезла. А незабаром виявляється, що Марго залишила для нього підказки, і тепер саме він має відшукати дівчину, яку, йому здавалося, він так добре знав... Черговий бестселер Джона Гріна, автора романів «Провина зірок» і «В пошуках Аляски», не залишить читачів байдужими.



Ґейман, Ніл. Американські боги : роман / Н. Ґейман ; пер. з англ.: Г. Герасим, О. Петіка. - Київ : Дніпро, 2018. - 696 с. (Шифр 821.111/Г29)
Це історія Тіні — чоловіка, якого випустили з тюрми одразу після того, як його дружина та найкращий друг загинули в автокатастрофі, і якого наймає своїм охоронцем, водієм і попихачем загадковий фігляр, пан Середа. Так починається темна і химерна мандрівка Тіні, впродовж якої його спіткає безліч чудернацьких персонажів, чиї долі химерним чином переплелися із його власною. А все тому, що під спокійною поверхнею повсякдення закипає буря — епічний герць за кожну душу Америки — і Тінь опинився прямісінько на її шляху.


Ґейман, Ніл. Обережно, тригери : [зб. оповідань] / Н. Ґейман ; пер. з англ. М. Бакалова. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 368 с. (Шифр 821.111/Г29)
Збірка «Обережно, тригери!» містить опубліковані раніше короткі твори автора — оповідання, вірші і по-справжньому особливу історію про Доктора Хто, написану до п`ятдесятої річниці відомого телесеріалу в 2013 році — а також нове оповідання «Чорний пес», яке повертає читача у світ «Американських богів», написане спеціально для цієї збірки.
Вона торкається теми масок, за якими ховається наше справжнє «я», щоб показати наші вразливі сторони і виявити, ким ми є насправді.
Це пишне поєднання історій жахів та привидів, наукової фантастики і казок, магічного реалізму та поезії, що відкривають перед нами царство вражень та емоцій. 


Госсейні, Халед. Ловець повітряних зміїв : [роман] / Х. Госсейні. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2017. - 430 с. (Шифр 821.111(73)/Г72)
Одного морозного дня взимку 1975-го афганський хлопчик Амір стає свідком жахливого вчинку. Ця подія назавжди змінює і його власне життя, і долю його близького приятеля Гассана. Та річ не лише в побаченому, а й у тому, що Амір не втрутився, нічого не зробив, лишився стояти осторонь. Боягузтво, ба навіть відступництво, буде переслідувати його протягом життя спершу в Афганістані, потім в Америці, аж доки Амір набереться мужності, кине виклик усім своїм внутрішнім демонам і знайде «спосіб знову стати хорошим».


Грін, Джон. Черепахи аж до низу : [роман] / Д. Грін ; пер. з англ. М. Пухлій. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 296 с. (Шифр 821.111(73)/Г85)
Нелегко знайти людину, яка бачить світ таким само, яким його бачиш ти. Шістнадцятирічна Ейза ніколи не прагнула розгадати таємницю мільярдера-втікача Расселла Пікетта, але тепер ідеться про винагороду в сто тисяч доларів, до того ж Дейзі - її Найкращій та Найбезстрашнішій Подрузі - кортить взятися за розслідування. Тож дівчата разом долають невелику відстань і великі бар ’єри, що відділяють їх від Девіса, сина Расселла Пікетта. Ейза старається. Вона старається бути хорошою донькою, хорошою подругою, хорошою ученицею і, можливо, навіть хорошим детективом. Але їй доводиться жити всередині спіралі власних думок, яка дедалі більше закручується. 



Доббс, Майкл. Картковий будинок  : роман / М. Доббс ; пер. з англ. Б. Превіра. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 384 с. (Шифр 821.111/ Д 55)
За сюжетом книги амбітний політик керує однією з британських партій. Але посада партійного організатора його не влаштовує, і він робить все, щоб просунутися по кар'єрних сходинках. У голові Френсиса назріває чіткий план, за яким він збирається знищити прем'єр-міністра і зайняти його посаду. Але не все так просто, як може здатися на перший погляд. У гру вступає молода журналістка, яка намагається вивести змовників на чисту воду. Починаються інтриги і брудні наклепи в ЗМІ. Сам автор неодноразово заявляв про те, що книга не про політичну систему, а про людей, які живуть у незвичайному світі політики. Мета книги - дослідити людський характер, тому роман про британську дійсності читається як відображення українського сьогодення.


Кіз, Деніел. Війни Міллігана : роман / Д. Кіз ; пер. Т. Івченко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 384 с. (Шифр 821.111(73)/К38)
Біллі прокидається і виявляє, що знаходиться в тюремній камері. Йому повідомляють, що він звинувачується у зґвалтуванні і пограбуванні. Біллі вражений: він нічого цього не робив! Останнє, що він пам'ятає, - це як він стоїть на даху будівлі школи і хоче кинутися вниз, тому що не може більше так жити. Йому кажуть, що з тих пір пройшло сім років. Біллі обіймає жах: у нього знову вкрали шматок життя! Його запитують: що значить "вкрали шматок життя"? І чому "знову"? Виходить, таке трапляється з ним не вперше? Але Біллі не може відповісти, тому що Біллі пішов...


Мак'юен, Ієн. Амстердам  : [повість] / І. Мак'юен ; пер. з англ. О. Смольницької. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 224 с. (Шифр 821.111/ М 17)
Холодного лютневого дня двоє старих друзів зустрічаються на околиці Лондона в крематорії, щоб провести в останню путь Моллі Лейн. I Клайв, і Лінлі — обидва були колись її коханцям й після похорону вони укладають пакт, який призведе до геть непередбачуваних наслідків. Кожному з них доведеться приймати фатальні рішення, а дружба їхня піддасться серйозному випробуванню. Ця гостра й сучасна повчальна притча, замаскована під комедію.


Мак'юен, Ієн. Спокута  : [роман] / І. Мак'юен ; пер. з англ. О. Смольницької. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 416 с. (в палiт.) (Шифр 821.111/ М 17)
Спекотного літнього дня 1935 року тринадцятирічна Брайоні Толліс стає свідком мимолітного флірту своєї старшої сестри й одного з її давніх друзів. Не до кінця розуміючи дорослу поведінку, Брайоні, схильна до літературних фантазій, звинувачує хлопця у злочині. Отак несвідомо зламавши одразу три життя, Брайоні шукає шляхів для спокути, а в цей час світ вибухає Другою світовою війною. Блискучий роман Ієна Мак'юена - це симфонія, в якій поєднані кохання і війна, провина і прощення, багатий стиль і провокація - все, чого й варто очікувати від цього англійського майстра слова.


Моріарті, Ліян. Три бажання : [роман] / Л. Моріарті ; пер. з англ. Т. Ткалюк. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 440 с. (Шифр 821.111(94)/М 79)
З трьома сестрами Кітл трапився неприємний інцидент. Галаслива вечеря з шампанським з нагоди їхнього спільного дня народження несподівано закінчилася бурхливою сваркою і відділенням швидкої допомоги. З кого все почалося цього разу? З сердитої ображеної Кет, яка ніяк не оговтається від "вечірніх спагеті"? З такої безтурботно-успішної - принаймні зовні - Лін? Чи з мрійливої дивачки Джемми, сестри, яка зовсім не вміє зберігати таємниці, - всі, окрім найважливішої?


Патчетт, Енн. Співдружність : роман / Е. Патчетт ; пер. з англ. Л. Котляр. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 352 с. (Шифр 821.111(73)/П 20)
Доля випадково звела Беверлі Кітінґ та Берта Казенса. Заради нього вона покинула колишнього чоловіка-поліціянта і, вже маючи двох маленьких доньок від першого шлюбу, стала матір’ю для чотирьох дітей Берта. Минає час, і вже дорослі діти обох сімейств покидають батьківський дім, вирушаючи на пошуки власного щастя. Одна з дочок, Френні, закохується в молодого письменника, який хоче написати роман про родину Кітінґ-Казенс… Кохання і зрада, слава і безталання, розкіш і злидні — які випробування чекатимуть на батьків і дітей?


Флінн, Гіліян. Темні кутки : [роман] / Г. Флінн ; пер. з англ. О. Бойко. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 384 с. (Шифр 821.111(73)/Ф 72)
Ліббі Дей було всього сім років, коли її старший брат убив усю їхню родину, поки сама Ліббі ховалася. Саме її свідчення допомогли його ув’язнити. Аж одного дня вже дорослу Ліббі запрошує так звана Карна спілка, яка зібрала любителів реальних злочинів і члени якої переконані, що Бен не винен. Так, Бен бавився наркотиками і диявольщиною, усе містечко було налаштоване проти нього, та чи був він насправді здатен на вбивство? Ліббі доведеться покопатися в минулому власної родини, щоб відкрити правду — хай якою болісною вона може виявитися.


Ширрефф, Річард (генерал). Війна з Росією. Термінове попередження від вищого військового командування [Текст] / Р. Ширрефф ; пер. з англ.: Л. Лебеденко, Р. Ладохіна. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 544 с. (Шифр 821.111(73)/ Ш 64)
Описано вірогідний сценарій Третьої світової війни, викладений у формі трилера. Автор книги - досвідчений британський генерал, який протягом семи років займав вищі командні посади в НАТО, тож не без підстав може стверджувати, що російський президент швидше за все не зупиниться на анексії Криму та війні на Сході України, а піде далі, зокрема у країни Балтії. Саме на цьому побудовано сюжет: недооцінивши ризики і припустившись низки політичних промахів, НАТО і Захід наражаються на катастрофічну війну з Росією.


Шпільман, Лорі Нельсон. Список мрій : роман / Л. Н. Шпільман ; пер. з англ. Т. Ткалюк. - Київ : КМ-БУКС, 2016. - 384 с. (Шифр 821.111(73)/Ш 83)
Після смерті матері Брет Болінджер має успадкувати косметичну фірму, будинок і чималу суму грошей. Цього їй вистачить на безтурботне життя з бойфрендом Ендрю. Все б воно так і було, коли б не список мрій, що його вона склала ще в підлітковому віці. 


Юн, Нікола. Увесь цей світ : роман / Н. Юн ; пер. з англ. Ю. Підгорної. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 304 с. : (Шифр 821.111(73)/Ю 49)
Меделін протягом майже всього свого життя жодного разу не виходила з дому. У неї страшна невиліковна хвороба, через яку дівчина з дитинства живе за склом, схована від зовнішнього світу: будь-що «ззовні» може принести їй смерть. Єдині, з ким Меделін може спілкуватися – це мама і медсестра. Усі решта несуть їй смертельну небезпеку… Життя дівчини змінюється, коли в сусідній будинок переїжджає нова сім’я. Вона слідкує за новими жителями через вікно і через деякий час починає спілкуватися з Олівером. Він стає для Меделін усім. Одного дня Меделін наважується покинути дім, аби разом з Оллі втекти на берег океану і відчути справжнє життя. Ця поїздка може стати для неї останньою. А, може, відкриє їй новий шлях…












Немає коментарів:

Дописати коментар