четвер, 14 квітня 2022 р.

Відбулось заняття з креативного письма для переселенців

Вчора працівники нашого відділу провели в одному з Чернівецьких ліцеїв захід із креативного письма. У закладі тимчасово живуть люди з охоплених воєнними діями регіонів, які вимушено залишили рідні домівки. Організація цікавого та корисного дозвілля – пріоритет для багатьох, хто приймає гостей з інших областей; бібліотеки не залишаються осторонь, тож щойно з'явилась потреба – ми відгукнулись.

Захід провела працівниця ЧОУНБ імені Михайла Івасюка, студентка філологічного факультету Марина Горбатюк. Учасники розповідали про себе, виконували творчі завдання, вчились писати рефлексії, чітко формулювати та висловлювати власні думки. А ще – після проговорення та опису, малювали асоціації до картини Г. Клімта. Дуже приємно бачити, що дітки все ж надають перевагу пастельним та яскравим кольорам у малюнках. Світло завжди перемагає темряву – наші маленькі українці несуть в собі стільки тепла і любові, що заряджають енергією все навколо.
Символічно, зустріч проходила в кабінеті географії: звісно, найважливіші координати там, де дім, але цей захід об'єднав маленьких однодумців та їхніх матерів з різних міст, містечок та сіл України. Кривий Ріг, Київ, Харків, Попасна, Мелітополь... Всіх учасників згуртувала одна мета – прагнення до нового, незвіданого, того, що приховане у слові та óбразі.

Ми готові проводити тренінги з креативного письма та письменницької майстерності. Просимо керівництво навчальних закладів, волонтерів та інших зацікавлених звертатися із пропозиціями за адресою:
@abonement.cv@gmail.com

Кожен на своєму фронті – заради спільної перемоги. Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар