середа, 9 грудня 2020 р.

 Інформація

про нові надходження книг українських авторів

 

Гласенко, Симор.

Дім чистого світла  : роман / С. Гласенко. - Чернівці : Книги-ХХІ, 2020. - 304 с.

Автор визначив жанр свого роману як «подільська готика», головною темою в якому є спокута. Події роману відбуваються в наш час на Поділлі, у вигаданому селищі Крутояр, що розкинулось на скелястих берегах Дністра. Сюди, на заміну сільському лікареві, який загинув при загадкових обставинах, прибуває новий фельдшер. Намагаючись з’ясувати, що ж насправді сталося з його попередником, він запускає ланцюг трагічних подій. На чисте світло вийдуть усі темні таємниці, що так довго таїлися в царстві тисячолітніх товтр.

 

Давиденко, Тетяна.

Країна призначення  / Т. Давиденко. - Чернівці : Книги-ХХІ, 2019. - 192 с. : іл.

Листи ведмедя Степана – це подорожні нариси, написані від імені то в півкулі західній, то у східній… середньостатистичного українського ведмедика. Це історії з різних екзотичних країн і міст, а також міст України, які Степан справді відвідав. Тут багато іронії та інтертекстуальності. Пишучи листи до своєї хазяйки, Степан проводить короткий курс української і світової літератури. Країна ж призначення для ведмедика завжди Україна.

 

Ірванець, Олександр Васильович.

Загальний аналіз  : оповід., повість / О. В. Ірванець. - Харків : Фоліо, 2010. - 224 с. - (Графіті).

Цвинтар, приміська електричка, підземелля Київського метрополітену, кручі над Дніпром – ось декорації, у яких відбувається дія. Велетенська  ящірка Очамимря, що залюбки ковтає  людей, львівський нічний сторож у музеї, до колекції якого потрапила Українська Ідея, медсестри та санітари психоневрологічного відділення лікарні, які мають безмежну владу над хворими, – це персонажі творів, що фантасмагорично віддзеркалюють наш з вами реальний світ.

 

Матюша, Павло.

Кокліко : роман / П. Матюша. - Чернівці : Книги-ХХІ, 2020. - 304 с.

     2014 рік. В Україні війна. Молодий фінансист із європейською освітою втрачає кохану і пакує валізи до Швейцарії. У день відльоту друг дитинства пропонує йому високу посаду в Адміністрації Президента. Здавалося б, справи державної ваги відсунуть на задній план особисту драму героя. Тим часом справжні драми в його житті щойно починаються…

 

Положій, Євген Вікторович.

Риб'ячі діти : [роман] / Є. В. Положій. - Харків : Фоліо, 2014. - 288 с.

Історія білої бродячої собаки, яка має безліч імен і одне бажання — врятувати своїх цуценят. Герої тексту — Художник, Пацанчик, Краєзнавець, Танцівниця, Священик, Директор Цвинтаря, Мер, Ветеран, Дівчинка, Собаколов — рятують і знищують, відкривають крематорій і знімають кіно, гублять десятиріччя і колекціонують миті, одвічно шукають шпаринку між невблаганними коліщатками часу, балансуючи між плинністю сучасного світу і меморіалами минулого. Зрештою, кожного з них (кожного з нас) настигає свій персональний Снайпер. Ця книга про людей та країни,що минають.

 

Павличко, Дмитро Васильович.

Таємниця твого обличчя  / Д. В. Павличко. - Київ : Основи, 2015. - 240 с.

Книжка iнтимноі i водночас фiлософськоі лiрики. Чи не вперше в українській  лiтературi автор малює сцени найпотаємнiших взаємин мiж чоловiком i жiнкою, що ранiше в нас вважалися забороненими. Деякi з умiщених тут вiршiв завдяки музицi О. Бiлаша стали пiснями.  

 

Фукс, Ксенія.

12 сезонів жінки  / К. Фукс ; передм. Х. Венгринюк. - Чернівці : Книги-ХХІ, 2020. - 240 с.

Книжку можна назвати романом, якщо вважати, що головна героїня – це сучасна жінка. 12 новел, об’єднаних між собою головними персонажами, але не пов’язаних хронологічно, присвячені соціальним та психологічним проблемам, з якими стикається сучасна жінка. Кар’єра або дитина? Як протистояти насиллю? Як визначити власну сексуальну ідентичність? Чи дійсно кохання та війна крокують поряд одне з одним? Ці та інші запитання ставлять собі 12 героїнь книжки.

 

Сняданко, Наталія Володимирівна.

Колекція пристрастей, або Пригоди молодої українки  / Н. В. Сняданко ; передм. А. Ю. Куркова. - Харків : Фоліо, 2013. - 288 с. - (Графіті).

На вас чекає колекція пристрастей, що їх зібрала дівчина з порядної галицької сім’ї в період свого дорослішання. Крім банальних пристрастей по-українськи та по-російськи, ви познайомитесь з екзотичними по-італійськи та по-німецьки, не кажучи вже про пристрасті аристократичні. Кожного разу дівчина намагається зрозуміти пристрасть це чи кохання? А чи зможете ви відрізнити…more.

 

Штельмах, Марія Леонідівна. 

Два мегабайти віри, або Один сценарій одного фільму про одну зраду і одне прощення : [роман] / М. Л. Штельмах. - Харків : Фоліо, 2008. - 384 с. - (Графіті).

В романі розповідається про життя двох молодих хлопців, які прагнуть реалізувати у сучасному світі свою місію. Один із них — музикант, другий — актор. І доки вони мріють про небосхили слави й таланту, між ними зав'язується міцна дружба. І все було б добре, якби одному з них передчасно не пощастило. У той час, як друзі з'ясовують стосунки і намагаються довести один одному власну позицію, за право Творця у різних вимірах часу відчайдушно борються Бог і диявол. Перемога дістанеться тільки одному. Тому, хто перший раз у своєму житті насмілиться зійти на Землю і померти в ім'я любові...

 

Кононенко, Олексій Анатолійович.

Месник  : роман / О. А. Кононенко. - Харків : Фоліо, 2013. - 160 с. - (Графіті).

Модест Окунь, простий сільський хлопець, пішов працювати охоронцем до свого колишнього шкільного товариша і перебрався до міста. Там він зустрів своє кохання, зазнав зради найкращого друга, зрозумів, що людина – лише іграшка в руках можновладців, якої у будь-яку мить можуть позбутися, і врешті-решт, перетворився на безжального месника, котрий жорстоко помстився своїм кривдникам.

 

Луценко, Зінаїда Валентинівна.

Маринчина лялька : роман / З. В. Луценко. - Харків : Фоліо, 2016. - 320 с. - (Українська жіноча проза).

Минав останній рік війни, коли Маринка народила наймолодшу свою дитину. Її чоловік у цей час помер у шпиталі біля Кенігсберга. Але для Миросі це був початок її життя. Країна, у якій вона жила, також тільки починала відроджуватися після розрухи...

Неймовірно захоплива історія, що продовжує розповідь про долю героїв роману «Необдумана Міловиця».

 

Вільчинський, Олександр Казимирович.

Льодовик  : антиутопія / О. К. Вільчинський. - Харків : Фоліо, 2014. - 288 с. - (Графіті).

Роман-застереження про те, що було б, якби… Словом, якби раптом підтвердилася одна з наукових гіпотез про початок нового льодовикового періоду. У романі льодовик зупиняється на кордоні України, але то мала втіха, й українцям доводиться не лише виживати самим, а й допомагати своїм заклятим північно-східним сусідам московітам, країну яких поглинула крига. Утім герої і персонажі «Льодовика» не лише борються за виживання у важких умовах глобальних змін клімату, але й переживають духовні пошуки, працюють і святкують, мріють і закохуються, страждають і радіють життю, як тільки можуть.

 

Єшкілєв, Володимир Львович.

Ефект Ярковського. Те, котре - холод, те, яке - смерть... / В. Л. Єшкілєв. - Харків : Фоліо, 2015. - 288 с.

Романом «Те, котре — холод, те, яке — смерть...» автор починає цикл прози «Ефект Ярковського», присвячений розслідуванням ідеальних злочинів та парадоксів часу. Головний герой Олександр Ярковський — наш сучасник, котрому доступний так званий «запетльований час». Його збоченими лабіринтами можна, маючи вроджені вміння та відвагу, дійти до най­глибших джерел оточуючого нас зла. Цей «ефект Ярковського» намагаються поставити собі на службу сильні світу сього, але ігри з могутніми силами завжди непередбачувані. Те, що спочатку нагадує слідство, яке ведуть екстрасенси, крок за кроком наближається до тієї безодні, звідки до нас приходять чудиська і межові питання…

 

Скомаровський, Вадим Петрович.

Від Мангишлаку до Пріорки  : поема про Т. Шевченка; для дітей мол. та серед. шк. віку / В. П. Скомаровський. - Київ : Самміт-Книга, 2019. - 52 с. : іл., фот.

Поєднані прикаспійський півострів Мангишлак і київська Пріорка ім’ям великого Тараса Григоровича Шевченка. На півострові Мангишлак він відбував заслання, а на Пріорці уникав нагляду царської поліції. Ці важливі, болісні сторінки Шевченкового життя художньо відтворив автор поеми.  Особливу увагу він зосередив на щирих, товариських взаєминах Шевченка з дітьми.


Немає коментарів:

Дописати коментар