четвер, 24 вересня 2020 р.

                                      


 Обличчя сучасної української літератури.

     Коломійчук  Богдан  Вікторович  — український  письменник, журналіст , автор історико-авантюрних, історичних та детективних  романів. 

      Б. В. Коломійчук народився  на Хмельниччині у 1984 році. Має вищу освіту (фізичний факультет Львівського національного університету імені Івана  Франка). Займається арт-менеджментом. Письменник  полюбляє  подорожувати, цікавиться історичною реконструкцією, захоплюється історією Львова.  Автор проводить ґрунтовне дослідження перед написанням кожної книжки, але його твори не претендують на сувору історичну правдивість. Він знаходить певні  цікавинки  та вплітає їх в канву історії, проте легко поступається фактами заради захопливого сюжету. У творах письменника поєднуються захоплюючий сюжет, містика, гумор та правдиві історичні  факти.  Місцем дії більшості історій  Б. В. Коломійчука  є Львів. Письменник міцно залюблений у таємниці його старовинних вулиць та саме тут шукає натхнення. 
    2013 року видав дебютний  історико - авантюрний роман «Людвисар. Ігри вельмож», що отримав Гран-прі конкурсу «Коронація слова 2013». Наступного року побачила світ збірка детективних оповідань «Таємниця Єви». І так щороку автор видає свої нові твори у видавництвах України. 

Пропонуємо Вашій увазі книги Коломійчука Б. В., які можна знайти у фондах нашої бібліотеки.

Коломійчук, Богдан Вікторович.

Людвисар. Ігри вельмож: [роман] Б. В. Коломійчук ;  худож.-оформ. О. Д. Кононученко. - Харків : Фоліо, 2014. - 352 с. - 2000 пр. - 7 (в палiт.) .

Дія роману відбувається у другій половині XVI сторіччя у Львові. На прохання бургомістра  Якуба  Шольца  місцевий лікар Домінік Гепнер влаштовує... публічний розтин людського тіла. А уночі обурений єпископ тягне бургомістра на Личаківський цвинтар, щоб вистежити того, хто розкопує могили. Бо є підозра, що займається цим сам лікар  Гепнер... І це тільки початок таємничої, загадкової    та містичної історії.

               

Коломійчук, Богдан Вікторович.

Небо над Віднем: [роман; повість] Б. В. Коломійчук ; худож.-оформ. Л. П. Вировець. - Харкiв : Час читати, 2016. - 206 с. - 5015 пр. - (в палiт.) .

До книжки увійшов детективний роман "Небо над Віднем" та повість "Остання справа комісара Вістовича". Роман розповідає про загадкові події, що мали місце у Львові, Будапешті та Відні на початку Першої світової війни. На виставці у місті Лева зникла одна з найцінніших коштовностей Габсбурзької династії, яка до того ж має здатність змінювати плин часу. До справи береться львівська поліція на чолі з комісаром Вістовичем, а протидіє їм російська "охранка".

   

Коломійчук, Богдан Вікторович.

В'язниця душ : [повісті] Б. В. Коломійчук ; худож.-оформ. Л. П. Вировець. - Харків : Факт, 2016. - 222 с. : іл. - (Випущено на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою "Українська книга" 2016 р.). - 3850 пр. - (в палiт.).

Книга, в якій автор найкраще проявив себе як майстер детективного жанру. Події у повістях, що увійшли до видання, відбуваються у 1902—1903 рр. у Львові. В основі сюжету кожної повісті — блискуче розслідування заплутаної справи, яке проводить львівський комісар Адам  Вістович. Карколомні пригоди героїв гармонійно доповнює оригінальна містика та зі смаком подана еротика.

 


Коломійчук, Богдан Вікторович.

Король болю: авантюрний роман . Б. В. Коломійчук ; худож.-оформлювач В. М. Карасик. - Харків : Фоліо, 2017. - 256 с. - 2000 пр. - (в палiт.) .

Авантюрний роман автора. Дія твору відбувається в XVI столітті у Львові, Поморянах, Кракові та інших містах давньої Речі Посполитої. Тут знову з'являються герої, знайомі читачеві з першої книги автора "Людвисар. Ігри вельмож": майстерний стрілець і фехтувальник Христоф, найманці Казимир та Орест, лікар Домінік Гепнер та інші. В 1572 році помирає король Речі Посполитої Сігізмунд ІІ, забираючи з собою безліч таємниць. Та одну він мусить передати в надійні руки, навіть якщо доведеться домовитися з самою Смертю про ще один день життя… Середньовіччя представлене в романі цікаво та захоплююче, а карколомні містичні та еротичні пригоди персонажів роблять цю книгу однією з найкращих в доробку Коломійчука.

                                                                               

 Коломійчук, Богдан Вікторович.

Готель "Велика Пруссія": [роман] / Б. В. Коломійчук. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2019. - 280 с. - (в палiт.) .

Новий запаморочливий  детективний роман, в якому приголомшливим чином переплетені пригоди, шпигунські таємниці та далекі мандри. Дія оповідання розгортається в 1905 році. Головний герой книги львівський  комісар Адам  Вістович, що вважається одним з кращих слідчих Галичини. Намагаючись допомогти молодшому колезі по роботі, Адам береться за розслідування. І чим далі він заглиблюється в цю справу, тим більше розуміє, що в цьому розслідуванні незвично все, а найважливіше, воно виходить далеко за межі Львова і навіть за межі самої імперії. Таким чином, Вістович опиняється в Пруссії, де... все тільки починається. 

 


                                     Читай українське!

Немає коментарів:

Дописати коментар