четвер, 5 березня 2020 р.






 Дорогі наші жінки,  вітаємо  Вас  зі святом  краси і чарівності, весняного натхнення і світлої радості! Від щирого серця бажаємо постійного відчуття щастя, щоденної радості в душі, чарівних почуттів любові і ніжності, хорошого настрою і впевненості в собі!
Пропонує     Вашій увазі  книги  з циклу  " Жінка - це гордість і велич світу"                                                                                                                                                     
                                               

Чемерис, Валентин Лукич. 
Анна Київська : роман / В. Л. Чемерис ; худож.-оформ. Л. П. Вировець. - Харків : Фоліо, 2016. - 222 с.  (в палiт.).
                                                                                                                                                                                                                                                                                                Роман Володимира Чемериса присвячений доньці Ярослава Мудрого, красуні Анні, першій королеві Франції. Вона подарувала Генріху І не тільки спадкоємця корони - Філіппа, а й значною мірою змінила хід французської історії. Смілива, розумна та освічена королева поступово стає співправителькою Генріха. Її підписи стоять поруч з підписами короля на важливих державних указах. Владна і мудра, вона розуміла свою роль в управлінні країною. Франція стала її державою, а французи назавжди запам'ятали її як королеву Франції - Анну Київську. Але чи була щаслива ця жінка і де вона закінчила свій земний шлях,  про це не знає ніхто.



Іванченко, Р. П. 
Отрута для княгині:Роман  / Р. П. Іванченко. - К. : 1995. 


 Хто вона, княгиня Ольга,  жінка, яка змогла в тяжку добу X століття потіснити владолюбних мужів і сісти на древньому київському престолі? Вперше і востаннє за всю історію Країни Руси.

Як їй вдалося подолати чвари, змови, підступи, спроби перехопити владу в Києві. Чи вдалося їй довести, що "…держави піднімаються не мечем, а духом просвітництваю..."?
Якою ж має бути жінка — володарка держави? Далебі, яких якостей 1000 років потому бракує сучасним жінкам, аби досягти тих же висот у державному мисленні і управлінні.
Роман напрочуд актуальний. Автор своїми відвертими думками постійно підштовхує читача до порівнянь і аналізу минулого і сучасного,  до створення власного критичного погляду на проблеми у суспільстві.                                                                                                                                                                                         
Загребельний, Павло Архипович.
Роксолана: роман / П. А. Загребельний. - Харків : Фоліо, 2005. - 688 с.                                                                                                                                                                     Знаменитий роман відомого українського письменника Павла Загребельного «Роксолана» уже понад тридцять років перебуває в епіцентрі читацької уваги. Нічого дивного, адже цей твір мовби заново відкрив для нас одну з найлегендарніших українок усіх часів, яка волею долі з простої полонянки стала спочатку улюбленою, тоді офіційною, а згодом і єдиною дружиною наймогутнішого султана в тисячолітній історії Османської імперії Сулеймана Пишного.

Зрештою, це взагалі одна з найнеймовірніших світових історій.
В османській династії не було жінки такої суспільної ваги, як Роксолана.



  Шкляр, Василь. 
Маруся  : роман / В. Шкляр. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2014. - 320 с.  (в паліт.) 


 Вона народилася для щастя. Але постала до боротьби за волю! Коли Червона армія почала палити села, коли три її брати загинули у боях з радянськими військами, тендітна Маруся взяла до рук зброю і стала отаманом козацького загону. Вона була надзвичайно вродлива і надзвичайно небезпечна, вона не жаліла ворогів і рятувала своїх людей, ризикуючи власним життям. Вона вміла любити і ненавидіти. Та чи зуміє коханий Мирон врятувати її від помсти більшовиків? Чи буде їхнє кохання сильнішим за смерть?

 


Куява, Жанна. 
Гордієві жінки : роман / Ж. Куява. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 288 с. -  (в палiт.)     



Три сестри, Софія, Лія і Мія, багато років живуть на віддаленому хуторі. Їхні найближчі родичі, дід Гордій і бабуся Устя, померли, ще раніше померла їхня мати Марія, яку дівчата майже не знали. Про неї в будинку нагадує "червона " кімната, повна маків - на картинах, рушниках, у книжках... Три сестри не ставлять зайвих питань і взагалі мало спілкуються одна з одною - так їх виховав дід Гордій. Живуть як живеться, та настає день, коли священна для них "червона" кімната відкриває неймовірні родинні таємниці. І Гордієві жінки наважуються нарешті круто змінити своє життя...


 Лис, Володимир . 
Соло для Соломії : роман / В. С. Лис. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2013. - 368 с. - Від володаря премії "Гранд-коронація слова" за найкращий роман десятиріччя.   (в палiт.)                                                                                                                                       Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих… Карколомні події ХХ століття — війна, примусова колективізація — події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та в межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, крім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?

Немає коментарів:

Дописати коментар