понеділок, 23 березня 2020 р.



 Карантин - це тимчасово, а книга - на віки. 
                                        
       Все в житті треба робити вчасно. Хто на початку карантину зайшов в бібліотеку і взяв цікаву книгу (а здебільшого це люди похилого віку), той має можливість відволіктись від нав’язливих думок і уникнути паніки.

         Поговоримо про вічне – книгу. Сьогодні до вашої уваги книга від «батька українського бестселера» - Василя Шкляра. Успіх його романів приголомшливий: відзнаки, премії, гран-прі, постійні перевидання, переклади іноземними мовами. З культового «Чорного Ворона» («Залишенця») розпочалася давно очікувана екранізація його романів. «Характерник» — найдивовижніший роман Василя Шкляра. В цьому році твір став лауреатом ХХІ Всеукраїнського рейтингу "Книжка року", в номінації "Красне письменство", жанрова література. 


Шкляр, Василь.
 Характерник : роман / В. Шкляр. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2019. - 304 с.

     У другій половині ХVІІ століття в Запорозькій Січі сталася неймовірна подія, яку зафіксовано в архівах тодішньої Московії і яку не оминув увагою жоден доскіпливий хроніст козаччини. Та особливого чару ця пригода набуває під пером письменника, що на основі документальних джерел творить яскраву історичну реальність з життя «лицарів списа і шаблі». Кошовий Сірко, кинувши виклик самому цареві, розпочинає велику, вкрай небезпечну гру з Москвою. І треба зробити неможливе, аби в цьому поєдинку зберегти козацьку честь і гідність матері Січі. Хто просуне голову в пащу скаженого звіра?

       Після карантину книга чекає на свого читача у відділі абонемента.







Немає коментарів:

Дописати коментар