вівторок, 26 березня 2019 р.

Книги зарубіжних письменників чекають на вас!


Блетті, Вільям Пітер. Екзорцист : роман / В. П. Блетті ; пер. з англ. В. Морозова. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 320 с. (Шифр 821.111(73)/Б 68)
Останнім часом Кріс Макніл стала помічати, що з її донькою Реґан коїться щось незвичайне та лихе. Ці дивні напади, за яких у дівчинку наче вселяється надприродна сила… Сила, що змушує дванадцятирічну дитину говорити грубим чоловічим голосом, а ліжко під нею — ходити ходором. Лікарські обстеження не виявляють жодної аномалії, однак стан дівчинки погіршується. І останньою надією для матері стає священик — отець Каррас. Він розуміє, що дівчинка одержима демоном. І погоджується провести обряд екзорцизму…

Баллард, Джеймс Грем.  Висотка : роман / Д. Г. Баллард ; пер. з англ. О. Чупа. - Харків : Фабула ; Харків : Ранок, 2018. - 224 с.  (Шифр 821.11/Б 20)
Джеймс Грем Баллард - британський письменник-фантаст, класик жанру, один з провідних авторів, провісників і апологетів руху «нової хвилі». З книги в книгу письменник прагне висвітлити темні сторони людського серця, підриваючи звичні уявлення про те, у чому полягає роль літератури. Головна тема Балларда - розкриття несподіваних і сутінкових глибин підсвідомості у вчинках звичайних людей, що всотують при посередництві мас-медіа ретельно вимірені дози насильства. Саме тому критики одностайно вважають роман «Висотка» не просто фантастичним трилером, а однією з книг, найнеобхідніших для прочитання у ХХІ столітті.

Май, Карл. Віннету I : роман / К. Май ; пер. з нім. Н. Сняданко. - Львiв : Астролябія, 2017. - 592 с. (Шифр 821.112.2/М 14)
«Віннету І» є першим романом з пригодницького циклу відомого німецького письменника Карла Мая (1842-1912) про вождя апачів-мескалеро Віннету. Події циклу розгортаються в другій половині ХІХ століття в США під час колонізації Дикого Заходу. Шляхетний і відважний Віннету героїчно протистоїть спробам позбавити його народ права на життя на власній землі. І в цій нерівній боротьбі він знаходить собі білого союзника - землеміра Західної залізниці на ймення Вбивча Рука.

Май, Карл. Віннету ІІ : роман / К. Май ; пер. з нім. Н. Сняданко. - Львiв : Астролябія, 2017. - 576 с. (Шифр 821.112.2/М 14)
«Віннету ІІ» є продовженням пригодницького циклу відомого німецького письменника Карла Мая (1842-1912) про вождя апачів-мескалеро Віннету. Події циклу розгортаються в другій половині ХІХ століття в США під час колонізації Дикого Заходу. У цій частині Вбивча Рука, завершивши свою місію, намагається повернутися на батьківщину, однак, чудом врятувавшись під час кораблетрощі, змушений залишитися на Американському континенті. У Нью-Йорку він винаймається у приватну детективну агенцію і вирушає на Південь - на пошуки сина відомого американського банкіра, викраденого шахраєм. У тривалій мандрівці йому доводиться зіткнутися з бандитами, а також куклукскланівцями, вийти переможцем у боротьбі з індіанцями племен команчі та сіу, знайти нових друзів і, очевидно, знову зустрітися зі своїм червоношкірим побратимом Віннету, що далі розшукує вбивцю його батька і сестри - Сантера.

Май, Карл. Віннету ІІІ : роман / К. Май ; пер. з нім. Н. Сняданко. - Львiв : Астролябія, 2017. - 608 с. (Шифр 821.112.2/М 14)
«Віннету ІІІ» завершує пригодницький цикл відомого німецького письменника Карла Мая (1842-1912) про вождя апачів-мескалеро Віннету. Події трилогії розгортаються в другій половині ХІХ століття у США під час колонізації Дикого Заходу. У цій частині Вбивча Рука продовжує свою мандрівку західними територіями Північної Америки. Тут він знайомиться з відомими вестменами, стикається з бандою грабіжників, а також з індіанцями племен команчі, оґлала та кайова, йому навіть вдається вирятуватися від, як здавалося, неминучої смерті на стовпі тортур. Але йому також судилося пережити гіркоту втрати близької людини.

Манро, Еліс.  Забагато щастя : [оповідання] / Е. Манро ; пер. з англ. Є. Кононенко. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2017. - 352 с. (Шифр 821.111(71)/М 23)
Еліс Манро критики охрестили колись «домогосподаркою від літератури», проте це не завадило неперевершеній майстрині короткої прози здобути Нобелівську премію. Працюючи в жанрі, що його багато хто вважає недостойним «великої літератури», письменниця зуміла досягти достоту несподіваних результатів. Її проза змальовує непримітних з першого погляду людей, без якихось захмарних амбіцій і грандіозних життєвих планів, втім, від страхітливого фаталізму і парадоксальних вивертів їхніх доль аж мороз продирає шкіру. І водночас оповідання позбавлені щонайменшої сльозогінності, притаманної «дамській прозі», щонайменшого проповідництва чи повчальних висновків. «Забагато щастя» — перша збірка оповідань Еліс Манро українською.

Шмітт, Ерік-Емманюель. Концерт пам'яті янгола : [новели] / Е. -Е. Шмітт ; пер. з фр. І. Рябчій. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2017.-160 с. (Шифр 821.133.1/Ш 73)
Свята Рита — покровителька тих, кому здається, ніби виходу вже немає. Постать саме цієї святої бельгійський письменник французького походження Ерік-Емманюель Шмітт зробив стрижневою для збірки новел «Концерт пам’яті янгола». Кожна новела у збірці — це парадокс, пошук відповіді на непросте запитання: чи може людина змінитися? Чи існує «сіра зона» між добром і злом? Як бути, коли виходу начебто немає? Шмітт, як завжди, вправно жонглює словами і сенсами та вражає читачів бездоганною майстерністю створювати короткі форми прози.

Кортасар, Хуліо.  Усі вогні - вогонь : [оповідання] / Х. Кортасар ; пер. з ісп.: Ю. В. Покальчук, С. Борщевський. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2018. - 160 с. (Шифр 821.134.2(82)/К 69)
Збірник «Усі вогні – вогонь» справедливо вважається однією з взірцевих книжок малої прози видатного аргентинського письменника Хуліо Кортасара (1914–1984). До цього видання, присвяченого пам’яті першого перекладача Хуліо Кортасара українською Юрка Покальчука (1941–2008), ввійшли п’ять перекладених ним і вперше випущених 1983 року видавництвом «Дніпро» оповідань у новій редакції Сергія Борщевського. Спеціально для цієї книги Сергій Борщевський переклав три оповідання зі збірника «Усі вогні – вогонь», які відсутні у виданні 1983 року.








Немає коментарів:

Дописати коментар