понеділок, 18 березня 2019 р.

Книги зарубіжних авторів для вас!

Кінг, Стівен.  Пульт Ґвенді : роман / С. Кінг, Р. Чізмар ; пер. з англ. Б. Превіра. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 160 с. : іл (Шифр 821.111(73)/К 41)
Багато моторошних історій сталося в містечку Касл-Рок, що в штаті Мейн. Але одну з них іще нікому не розповідали… Дотепер.                        Юна Ґвенді потерпає від зайвої ваги. Щодня вздовж урвища вона видирається на гору Сходами самогубців, щоб схуднути, і, відсапуючись, бачить внизу дітлахів на ігровому майданчику. Та одного разу звичну картину порушить незнайомець у чорному капелюсі. Він подарує дівчинці загадковий пристрій, який після натискання кнопки видає шоколадне звірятко, що вгамовує голод, і срібні монети, за які колекціонери ладні віддати цілі статки. Та є інші кнопки цього пульту, які Ґвенді не наважиться використати. 

Рейзін, Пау. Щастя для кожного : роман / П. Рейзін ; пер. з англ. Т. Івченко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 320 с. (Шифр 821.111/Р 35)
Джен пощастило: вона має ідеального хлопця. Ейдан турботливий, чуйний, він уміє знаходити потрібні слова та завжди підтримує її. Вони ніколи не сварилися. Але навіть Ейдан має недолік: він електронна розробка, машина. Одного разу Ейдан вирішує знайти для Джен справжнього чоловіка, з плоті і крові. Він виривається з-під контролю своїх розробників і вирушає в подорож безмежними просторами інтернету. Шукаючи кандидата для Джен, він знайомиться з Ешлін — чудовою співрозмовницею і мрією кожного хлопця. Щоправда, вона теж електронна, як і сам Ейдан… І має доброго друга серед людей — Тома. Чому б не познайомити його з Джен? Проте раптом Ейдан та Ешлі відчувають, як щось починає знищувати їх. Їхні копії в мережі поступово видаляють, а Том і Джен отримують фальшиві листи одне від одного… Чи встигнуть машини з’єднати серця людей?

Вербер, Бернар. Імперія ангелів : роман / Б. Вербер ; пер. з фр. З. Борисюк. - Львів : Terra Incognita, 2018. - 344 с (Шифр 821.133.1/В 31)
У другому романі циклу "Ангели" один з найпопулярніших сучасних французьких письменників зі світовим ім'ям захопливо і з легким гумором, перемежовуючи сюжетні перипетії з езотеричними знаннями та науковими даними, описує світ ангелів. Тут Мікаелю Пенсону, знайомому читачам з першого роману циклу - "Танатонавти", доведеться випробувати на собі роль ангела-охоронця, що, втім, не завадить йому продовжити справу дослідника духовних світів, розпочату ще в земному житті.

Вербер, Бернар. Мурахи : роман / Б. Вербер ; пер. з фр.: І. Серебрякової, В. Гусенок. - Львів : Terra Incognita, 2018. - 272 с. (Шифр 821.133.1/В 31)
Люди звикли вважати себе господарями планети. Однак поруч живуть істоти, здатні кинути їм виклик. Їх мільярди, але вони діють як один організм. Дві потужні цивілізації, два світи - і один біолог-мізантроп, захоплений неймовірною ідеєю. Життя його родини перетворюється на квест. Але, долаючи кілометри катакомб під Парижем, герої не знають, що справжні таємниці - на поверхні. Розгадка цих таємниць назавжди змінить обидва світи і забере чимало життів.
Про це розповідає перша книга з трилогії Бернара Вербера "Мурахи" - і це лише початок. "От побачите, це геть не те, чого ви чекали", - застерігає сам автор.

Воттс, Пітер. Сліпобачення : роман / П. Воттс ; пер. з англ.: А. Пітик, К. Грицайчук. - Київ : Вид-во Жупанського, 2018. - 384 с. (Шифр 821.111(71)/В 79)
Кінець ХХІ століття. Розбалансоване людство, яке і без того стоїть на порозі багатьох викликів і невідворотних змін, зіштовхується з новою проблемою принципово іншого рівня –першим контактом. Та чи так легко контактувати з тим, хто, роздивляючись тебе майже упритул, сам не бажає з’являтися у фокусі твого зору? Надто, якщо і зір, і всі інші чуття, на які людство покладалося протягом мільйонів років своєї земної еволюції, виявляються нічого не вартими, коли справа доходить до комунікації з «іншими», які формувалися за геть інакших умов, і для яких всі людські поняття і концепції поведінки нічого не варті, як позбавлене сенсу навіть саме розуміння контакту. Космічний корабель «Тезей» – вершинне досягнення земних технологій – вирушає на периферію Сонячної системи, щоб спробувати дізнатися про тих, хто кілька років тому несподівано відвідали Землю, за одну мить просканували її у всіх можливих спектрах і так само блискавично зникли, останньої миті надіславши кудись за межі Сонячної системи сигнал невідомого змісту. Лік іде на місяці, адже невідомо, з якою метою «інші» здобували інформацію про Землю та її мешканців, водночас уникаючи жодних контактів.

Мельничук, Аскольд. Посол мертвих : [роман] / А. Мельничук ; пер. з англ. Г. Яновської. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2018. - 304 с. (Шифр 821.111(73)/М 48)
Ким є «посол мертвих», як не живою людиною, привабливою і сильною жінкою, яка тримає в собі багато жахних таємниць, своїх і чужих, яка іде проти вітру, намагаючись увійти в нове життя, в нове суспільство, але болісний досвід минулого сильніший. Аскольд Мельничук, американський письменник, професор Массачусетського університету, людина, глибоко інтегрована у світову літературу, зробив те, що мало кому під силу: написав родинну сагу як роман про українську душу емігранта, розірвану між світами, травмовану злочинами минулого, біженством, втратою ідентичності. Але водночас цей роман і про те, що навіть зламані гілки мають шанс прорости, пустити коріння і стати новим деревом.

Сакс, Олівер. Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом, та інші історії з лікарської практики / О. Сакс ; пер. з англ. О. Опанасенко. - Київ : Наш формат, 2017. - 288 с. (Шифр 821.111(73)/С 15)
«Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом» — це збірка незвичайних історій пацієнтів, з якими працював доктор Сакс. Його пацієнти втратили спогади, вважають власні кінцівки «чужими», мають незбагненні здібності до складних обчислень і безліч інших відхилень від «норми», що показують, наскільки наш світ розмаїтий. Фізичний і духовний зв’язок з реальністю, мов нитка Аріадни, — Сакс бере за руку тих, хто її втратив, і шукає виходу з екзистенційного лабіринту. Рекомендовано всім, хто цікавиться, як «влаштовано» людину.

Немає коментарів:

Дописати коментар