четвер, 15 лютого 2018 р.

Відділ абонемента ЧОУНБ ім. М. Івасюка пропонує книги на будь-який смак


 Вишня, Остап.
Вишневі усмішки. Заборонені твори / О. Вишня ; упоряд., авт. передм., авт. прим. С. А. Гальченко. - 2-е вид.,  доп. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 416 с.  8000 пр. (Шифр 84(4УКР)6/В 55)
        
До цієї унікальної збірки увійшли найвизначні твори Остапа Вишні різних років. Тепер, за сприяння Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка, первозданний вигляд «Усмішок» відтворено і ви можете насолоджуватися колись забороненими та скороченими, а тепер відновленими взірцями цього самобутнього жанру в повному обсязі.


Зузак, Маркус.
Крадійка книжок : роман / М. Зузак ; худож. Т. Вайт ; пер. з англ. Н. Гоїн. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 416 с. : іл. - Парал. тит. арк. англ. мовою  10000 пр. (Шифр 84(8АВС)/З-93)


  Бестселер The New York Times! 

Вражаюча історія, яку розповідає... Смерть! 

До влади в Німеччині прийшли фашисти. Вперше Смерть побачив маленьку Лізель, коли прийшов забрати душу її братика. Він став свідком того, як дівчинка вкрала першу книжку, і зацікавився її долею. Він приходив до її будинку, де, ризикуючи життям, родина переховувала єврея. Він слухав, як Лізель читала книжки під час бомбардувань. Смерть завжди був поруч. Під час останньої зустрічі він розкриє крадійці книжок свою найбільшу таємницю...



 Кінг, Стівен.
Вітер у замкову шпарину. Темна вежа IV (продовження) : роман / С. Кінг. - 2-е вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 352 с. - парал. тит. арк.англ. мовою  3000 пр. (Шифр 84(7СПО)/К 41)


Історія останього стрільця Серединного світу Роланда добігла б свого кінця, якби не єдине «але». Наче вітер у замкову шпарину, просвістив крізь читацьку увагу один епізод – одне розслідування. Смарагдове Місто лишилося далеко позаду, а попереду на молодого Роланда Дескейна  та його супутників чекає не бачений досі буревій… Чим завершаться Роландові пошуки розгадки до таємниці перевертня, «шкуряка», який убиває людей, постаючи перед ними то в подобі тигра, то ведмедя, то лева.


Косач, Юрій.
Володарка Понтиди : авантюр. роман-щоден. / Ю. Косач. - 2-е вид. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. - 528 с. - (Класика XX століття). - Бібліогр. в підстрок. прим. (Шифр 84(7СПО=УКР)/К 71)

Це унікальна в українській літературі пригодницька мандрівка лабіринтами королівських дворів, ложами таємних товариств, феєречними маскарадами, капканами підозрілих дешевих корчомок та в’язничних келій у передреволюційній Європі 1770-х років. Герой цього авантюрного і глибоко філософського роману – український козак-шляхтич Юрій Рославець. Зачарований «дамою свого серця» і претенденткою на імператорський трон, він «женеться за з’явою» своєї пристрасті від Парижа, через Німеччину до Венеції, Неаполя, Риму й Пізи, переживаючи карколомні пригоди і сповнюючись життєвою мудрістю й дещо фаталістичним розумінням життя і світу.
Цей літературний шедевр написаний 1987 року в Нью-Йорку контроверсійним українським автором, племінником Лесі Українки, Юрієм Косачем (1908–1990) – видатним, хоча й досі, на жаль, маловідомим майстром української історичної прози.


 Кусумано, Майкл А.
Стратегії геніїв. П'ять найважливіших уроків від Білла Гейтса, Енді Гроува та Стіва Джобса / М. А. Кусумано, Д. Б. Йоффі ; пер. з англ. С. Новікової. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 256 с. : табл., фот. - Парал. тит. арк. англ. мовою. - Приміт.: с. 238-255 (82 назви)  7000 пр. (Шифр 88.372.4/К 94)


 Як стають видатними стратегами? Ґейтс, Ґроув і Джобс були першими «бізнес-зірками» в сучасному світі технологій. Аналізуючи їхній тридцятирічний досвід управління компаніями сукупною вартістю в 1,5 трильйона доларів — Microsoft, Intel та Apple — автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували. 
Саме ці правила допомогли стільниковому телефону iPhone далеко посунути індустріальних гігантів Nokia та BlackBerry, крихітній компанії Microsoft із Сіетла взяти гору над своїм головним замовником — на той час найдорожчою у світі компанією IBM, а майже збанкрутілій фірмі Intel здолати японців, корейців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології — виробництві мікропроцесорів.
 Ця книжка — путівник найкращими сторінками досвіду стратегічного планування, управління та практичної діяльності, який дозволить будь-кому стати ефективним стратегом, як Ґейтс, Ґроув чи Джобс.



Мартен-Люган, Аньєс.
Щасливі люди читають книжки і п'ють каву : роман / А. Мартен-Люган ; пер. з фр. Л. Кононович . - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2017. - 160 с.  3000 пр. (Шифр 84(4ФРА)/М 29)

 Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган — сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування.    Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга  про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.


 Суворов, Віктор.
Криголам / В. Суворов. - Київ : Зелений пес ; Київ : Гамазин, 2015. - 656 с. : іл., фот. - (Нетабачна історія)  2000 пр. (Шифр 63.3(0)62/С 89)

Ця книжка змінила світ. Ця книжка зруйнувала міф про Велику Вітчизняну війну і завдала смертельного удару радянській імперії. Ця книжка відкрила очі мільйонам людей у багатьох країнах. Перші публікації «Криголама» у 1985 році викликали шквал дискусій, які не вщухають уже тридцять років. Десятки й сотні істориків намагаються спростувати висновки Віктора Суворова, захищаючи усталену версію причин початку Другої світової війни, але жодному з них це не вдалося. Та автор продовжує працювати над темою, уточнює факти, розширює доказову базу. 2013 року він завершив роботу над новим «Криголамом», іще ґрунтовнішим, іще переконливішим, який ви зараз і тримаєте в руках. Ця книжка має бути в кожній родині, адже правда — найкращі ліки від радянських міфів, які, на жаль, досі панують у багатьох головах, і найкраща протиотрута від російської пропаганди, що відкрито або приховано атакує нас щодня.




Суворов, Віктор.
Кузькіна мать / В. Суворов. - Київ : Зелений пес ; Київ : Гамазин, 2012. - 348 с. : іл., фот. - (Нетабачна історія)  2000 пр. (Шифр 63.3(0)63/С 89)
Экземпляры: всего:3 - АБ(1), ЮНФ (АБ)(2)

Кузькіна мать - хроніка смертельної кризи. Це правдива наша історія, що ламає звичні уяви і міфи причини глобальних подій середини 20-го сторіччя.



  Агерн, Сесілія.
Співуча пташка : роман / С. Агерн ; пер. з англ. Н. В. Третякової. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 368 с.  5000 пр. (Шифр 84(4ВЕЛ)6/А 23)

Ця зустріч поділила їхні життя на «до» та «після». Це була хвилина, в яку спалахнуло кохання… Лора була щаслива у своєму маленькому будиночку серед густого лісу. Тут вона знайшла спокій, тут приховано таємницю її родини. Та однієї миті все навколо змінилося — в її життя увійшло кохання. Соломон умів слухати і ловити звук, а вона мала дивовижний талант і чарівний голос. Чоловік впевнений: Лора стане справжньою зіркою, якщо поїде з ним! Він привозить кохану до гамірного Дубліна, та в багатолюдному місті вона задихається. Лора має обирати: слава, промені софітів і коханий чоловік поруч чи воля. Адже дика пташка може бути щасливою лише коли буде вільною…


Браун, Брене.
Дари недосконалості. Як полюбити себе таким, який ти є ваш путівник до повнокровного життя / Б. Браун ; пер. з англ. О. Замойської. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 208 с. : іл. - Паралел. тит. арк. англ. мовою  3000 пр. (Шифр 88.52/Б 87)

Ця книжка — результат приголомшливого дослідження: як люди сприймають свою недосконалість. Аналізуючи тисячі історій чоловіків та жінок у віці від 18 до 87 років, Брене Браун дійшла вражаючого висновку: щасливими людей робить не досягнення власного ідеалу, а визнання своєї недосконалості. Уміння відвертої і дотепної оповідачки та незмінного лідера інтернет-переглядів на конференції TED об’єднати науку з цікавою історією зробило «Дари недосконалості» бестселером № 1 за версією The New York Times. Що заважає людям почуватися щасливими? Ми самі себе змусили повірити, що щастя існує лише для досконалих людей, а ми недостатньо стрункі, розумні, привабливі, успішні або ж заможні, щоб його заслужити. Ми відчуваємо сором і тривожність, коли не можемо довести іншим власну неперевершеність, зрікаємося своїх принципів та нехтуємо талантами, аби відповідати чиїмось очікуванням. Проте стати щасливим легко — треба щиросердно прийняти свої недоліки і вразливість. Сміливість, співчуття та душевна близькість — дари недосконалості, що допоможуть відчути себе самодостатнім та щасливим і скерують на 10 головних дороговказів до щиросердного життя.


Браун, Брене.
Стань сильнішим / Б. Браун ; пер. з англ. О. Замойської. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 288 с. - Паралел. тит. арк. англ. мовою  10000 пр. (Шифр 88.52/Б 87)

Як «прочитати» власні емоції, навчитися обговорювати їх із близькими? Як реагувати на критику щодо себе? Як звестися на ноги після поразки для другого шансу? «Стань сильнішим» — книга про те, як знайти в собі мотивацію та сили пережити життєві негаразди й втрати. Бестселер за версією «The New York Times», який вже понад рік залишається однією з найпопулярніших книг з психології за рейтингом «Amazon». Техаський гумор і відвертість, що дозволяють Брене достукатися до зневірених сердець, також зробили популярними її публічні виступи: відеодоповідь письменниці про вразливість на щорічній Американській інтелектуальній конференції TED стала п’ятою у світі за популярністю серед виступів президентів та нобелівських лауреатів, зібравши більше ніж 25 мільйонів переглядів.


Жінка, яка пережила болісне розлучення, чи менеджер після невдалого проекту — немає різниці, боретеся ви з особистими чи професійними труднощами. Після падіння необхідно підніматися. Важливо лише одне: не ховати в собі біль невдачі в очікуванні емоційного вибуху, депресії чи хвороби, а отримати знання про свої почуття. Вони стануть основою нових, кращих стосунків. Розпізнати свої емоції, проаналізувати, що у ваших думках є правдою, а що вигадками та припущеннями, — і написати нове, щасливе закінчення власної історії. Брене Браун вважає: найкращий психолог, який дасть лад вашому життю, — це ви самі!



Браун, Ден.
Втрачений символ : роман / Д. Браун ; пер. з англ. В. Горбатька. - 4-е вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 608 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою  4000 пр. (Шифр 84(7СПО)/Б 87)

На запрошення давнього друга, масона Пітера Соломона, професор Роберт Ленґдон приїздить до Вашинґтона і... потрапляє в пастку до невідомого злочинця. Пітер безслідно зник, а в обмін на його життя незнайомець вимагає розшифрувати загадкові символи масонів і відкрити таємницю самого Бога. На межі життя та смерті Ленґдон розгадує цей секрет. Але чи потрібно людям знати його?


 Браун, Сандра.
Завтрак в постели : роман / С. Браун ; пер. с англ. С. Майдукова. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2017. - 256 с. - Парал. тит. л. на англ. языке  4000 экз. (Шифр 84(7СПО)/Б 87)

Любов інколи приходить без попередження, не питаючі, чи готові ми змінити своє життя… Слоун Фейрчайлд, господиня маленького затишного готелю, ігнорує тему любові і ніжних відносин. Всю свою енергію і час вона спрямовує на роботу. Найкраща подруга просить її прийняти на місяць свого нареченого: він хоче до весілля закінчити книгу. Слоун не змогла відмовити… І, ледь заглянувши в очі Картера Медісона, зрозуміла, що пропала… Їх захопив вир страсті, заставляючи мучитися від невтомленних бажань і думок про неминуче розставання…


 Вельс, Бенедикт.
На межі самотності : роман / Б. Вельс ; пер. з нім. М. Запорожець. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 272 с. - Паралел. тит. арк. англ. мовою  4000 пр. (Шифр 84(4НІМ)6/В 28)


Минуле аж надто впливає на майбутнє. Воно як невидимий ворог: ніколи не знаєш, коли завдасть удару.

Жуль, Марті та Ліз втратили батьків унаслідок жахливого нещасного випадку. Діти потрапляють в один інтернат, але поступово віддаляються — у кожного своє життя. Жуль потроху занурюється в уявний світ. Його єдиний друг — таємнича Альва. Хлопець довіряє їй, але минуть роки перш ніж він зрозуміє, що вона приховувала весь цей час…
Надзвичайно зворушливий роман про втрату і самотність, про зв’язок минулого з прийдешнім, про вплив дитинства на майбутнє життя, про все те, що постійно залишається з людиною незалежно від того, куди звертає її шлях. Але перш за все це велика історія кохання.



 Вокер, Венді.
Всього не забудеш : роман / В. Вокер ; пер. з англ. В. Зенгви. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 304 с. - Паралел. тит. арк. англ. мовою  5000 пр. (Шифр 84(7СПО)6/В 66)

Відколи на неї напали під час звичайної вечірки, Дженні Крамер не може пригадати, що трапилося: лікарі стерли її спогади про зґвалтування. Її мати не вберегла доньку від того кошмару, що чекав на неї в лісі, але робить все можливе, щоб та подія не зруйнувала життя Дженні. Тепер єдине, що хвилює дівчину — шрам на спині, якого неможливо не торкатися…

Але якщо Дженні не пригадає свого кривдника, його ніколи не спіймають. Ним може виявитися будь-хто. Наприклад, той, із ким вона щойно зустрілась очима. І він не забув…



Гайсміт, Патриція.
Талановитий містер Ріплі : роман / П. Гайсміт ; пер. з англ. Н. Гоїн. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 320 с. - Паралел. тит. арк. англ. мовою  10000 пр. (Шифр 84(7СПО)/Г 14)


Завдяки випадковому знайомству з аристократичним американським мільйонером, Том Ріплі нарешті отримує нагоду застосувати свої дещо дивні таланти. Йому належить вирушити до Італії та переконати сина багатія, який тринькає гроші в Європі, повернутися в Штати. Обдарований і разом з тим безбарвний, Ріплі є уособленням свого покоління – нікчемою, що намагається стати будь-ким, аби не розчинитися у натовпі назавжди. Це книжка про людину, яка, не маючи власного обличчя, вирішує привласнити чуже…

Патриція Гайсміт — автор психологічних детективів, від яких неможливо відірватися. Роман про Тома Ріплі — найвідоміший її твір, у якому йдеться про все найпотаємніше, що криється в кожному з нас і про що ми не хочемо розповідати. Роман неодноразово екранізували, а головні ролі грали відомі красені різних часів Ален Делон і Метт Деймон.



Гарріс, Томас.
Мовчання ягнят : роман / Т. Гарріс ; пер. з англ. А. Рогози. - 2-е вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 336 с.  3000 пр. (Шифр 84(7СПО)6/Г 21)

У пошуках серійного вбивці, який знімає шкіру зі своїх жертв, ФБР звертається за допомогою до відомого злочинця – Ганнібала Лектера, що перебуває в ізоляторі психлікарні. Він погоджується взяти участь у пошуках убивці, але за однієї умови – він хоче грати. Два маніяки, дві сповіді. Проте, щоб дізнатися реальну історію вбивств та врятувати останню жертву, декому потрібно розповісти досить пікантні подробиці власного життя. Дозвольте вбивці сповідатися у скоєних злочинах…


Гоукінз, Пола.
Глибоко під водою : роман / П.  Гоукінз ; пер. з англ. Г. Яновської. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 320 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою. - Від автора бестселера The New York Times Дівчина у потягу  10000 пр. (Шифр 84(4ВЕЛ)6/Г 74)

Бережіться тихої води, адже ви не знаєте, що ховається під нею… Гарне мирне містечко. А поруч із ним Затон Утоплениць — затока, яка протягом століть забирала життя десятків жінок. Письменницю Нел Ебботт зачаровували моторошні легенди про це місце і його жертв. Та ось Нел стала однією з них… Здавна чорні таємниці затону отруювали свідомість тутешніх людей. І сьогодні мешканці містечка вже не мають вибору: його зробили за них сто років тому, а може, кілька століть. Загадку потрібно розгадати до того, як темна вода прийме у свої глибини нову жертву. 


 Гудвин, Дэйси.
Виктория: роман о юной королеве : роман / Д. Гудвин ; пер. с англ. О. Буйвола. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2017. - 416 с. - Парал. тит. л. на англ. языке  6000 экз. (Шифр 84(4ВЕЛ)6/Г 93)

Це захоплива і драматична історія про королеву Вікторію. Червневий ранок 1837 року виявився для Олександріни Вікторії особливим. Невисока тендітна дівчина, якій ледь виповнилось вісімнадцять, стала королевою Великобританії. Безтурботна юність скінчилась…
Ніхто не вірив, що сором’язлива дівчина, яка перебувала під впливом власної матері, зможе гідно правити однієї з величних мирових держав. Но вона здивувала всіх. І насамперед змінила ненависне ім’я – тепер її називатимуть тільки Вікторією! Юна королева не захотіла бути маріонеткою: вона перенесла свої покої подалі від матері, зустрілася з міністрами і … відмовилась від шлюбу з двоюрідним братом принцом Альбертом….


Джордан, Софи.
Запретные желания : роман / С. Джордан ; пер. с англ. Е. Боровой. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2017. - 304 с.  7000 экз. (Шифр 84(7СПО)6/Д 42)

Нокс – брутальний і жорстокий хлопець, але цнотлива Брайя не в змозі перед устояти. Вона – медсестра у в’язниці, він – ув’язнений. Всупереч усьому доля дарує їм шанс бути разом. Вона не розуміє, як впустила його в своє життя…


 Дорр, Ентоні.
Все те незриме світло : роман / Е. Дорр ; пер. з англ. О. Гординчук. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 352 с. - (Лауреат Пулітцерівської премії). - (Бестселер The New York Times). - Парал. тит. арк. англ. мовою  6500 пр. (Шифр 84(7СПО)/Д 69)

Захоплива та зворушлива історія сліпої французської дівчинки і боязкого німецького хлопчика, які під час Другої світової намагаються, хто як може, вижити у круговерті війни, не втратити здатність любити і врятувати найдорожчих людей...
Це книга про кохання і смерть, про те, що з нами робить війна, і про те, що невидиме світло переможе навіть найбезнадійнішу темряву.

Немає коментарів:

Дописати коментар