понеділок, 26 лютого 2018 р.

Читай - це цікаво!

Жак, Кристиан. 
Сфинкс. Тайна девяти : роман / К. Жак ; пер. с фр. М. Абрамовой. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2017. - 352 с. - Парал. тит. л. на фр. языке  7000 экз. (Шифр 84(4ФРА)/Ж 22)

Їх дев’ять. Дев’ять членів братерства Сфінкс, хранителів таємниці життя, які розкидані по всьому світу. Дев’ять приречених до страти майстрами технологій, які вважають, що гроші правлять світом. Їх мета – поглинання машинами людського мозку. Знаходячись у Нью-Йорку, майстри ведуть глобальний пошук членів братерства, щоб знищити їх. В історію уплутався журналіст Брюс Рейхлин, щоб дізнатися істину. Його життя в смертельній небезпеці. І чим далі він йде, тим більше його лякає правда… Хто ж керує сучасним світом?


Кіз, Деніел. 
П'ята саллі : роман / Д. Кіз ; пер. з англ. В. Куча. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 352 с.  6000 пр. (Шифр 84(7СПО)/К 38)
Саллі Портер знайшли голою та непритомною на березі океану. Виявляється, дівчина намагалася покінчити з собою, а троє молодиків, які наздогнали її та витягли з води, хотіли її зґвалтувати… Саллі опинилася в лікарні, але вона нічого не пам’ятає і переконана: самогубство намагалася вчинити не вона, а хтось інший, хто навчився керувати її свідомістю…
Лікар Роджер Еш береться допомогти дівчині. Він виявляє, що у голові у Саллі живуть ще четверо жінок та п’ятий «хтось»…


Кінг, Стівен. 
Куджо : роман / С. Кінг ; пер. з англ. С. Берлінець. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 352 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою  10000 пр. (Шифр 84(7СПО)/К 41)

Улюблений пес юного Бретта, сенбернар Куджо, підхопив сказ. Не знаючи про це, хоча і відчуваючи щось погане, Брет їде з мамою до її рідних в гості – він знає, що іншого шансу вирватися з під контролю грубого і недалекого батька може і не бути.
А тим часом  дружина рекламника Віка Трентона, зраджує йому, і він дізнається про це. Подружжя не встигає помиритися, як Віку приходиться їхати у справах. Дружина, Донна, бере сина і їде на машині до автомайстра, хазяїна того самого сенбернара. Прямо біля його дому машина ламається, і Донна з жахом виявляє, що не може вийти з машини, оскільки поряд бродить скажений пес, який вже загриз декількох людей...


Кіровіц, Юджин Овідіу. 
Книга дзеркал : роман / Ю. О. Кіровіц ; пер. з англ. Н. Хаєцької. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 256 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою  7000 пр. (Шифр 84(4РУМ)6/К 43)

Літературний агент Пітер Кац отримує уривок з таємничих мемуарів. Студент Принстону згадує, як зненацька став головним обвинуваченим у вбивстві популярного в кампусі професора психології. Історія уривається на найцікавішому місці. Майже тридцять років забрали за собою і слід тих подій. Пітерові знадобиться допомога журналіста Джона Келлера й колишнього детектива Роя Фрімана, щоб дошукатися правди. Що, як рукопис – лише криве віддзеркалення минулого?…


Кемерон, Брюс. 
Життя і мета собаки : роман / Б. Кемерон ; пер. з англ. Г. Яновської. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 240 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою  7000 пр. (Шифр 84(7СПО)6/К 35)

Кажуть, що у кішок дев'ять життів. А що, якщо у собак не менше?
Спочатку він просто навчився відкривати двері та стерегти хазяїв. Потім він став вірним другом та товаришем для одного хлопчика. Він рятував життя та був відрадою для тих, хто цього потребував знову і знову, намагаючись зрозуміти мету свого життя, яку він присвячує людям, які перебували поруч...


Коельйо, Пауло
Рукопис, знайдений в Аккрі / П. Коельйо ; пер. з португ. В. Шовкуна. - 2-е вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 240 с. - Парал. тит. арк. португ. англ. мовою  3000 пр. (Шифр 84(7БРА)/К 57)

У 1974 році археолог Волтер Вілкінсон знайшов у Єгипті манускрипт, який було створено на початку XIV століття в Аккрі. У листопаді 2011 року Коельйо отримав переклад документу. Це стало початком неймовірної історії...
Єрусалим оточили хрестоносці. Мешканці міста із жахом чекають штурму. Ніхто не хоче помирати, тому вони звертаються до грецького мудреця Копти. Але він не вчить, як врятувати місто, він розповідає про те, що залишиться з кожним тоді, коли все навколо буде зруйновано. Немов зачаровані люди слухали про те, що є дорогоцінним для кожного....


Коельйо, Пауло. 
Шпигунка : роман / П. Коельйо ; пер. з португ. А. Палій. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 192 с. - Парал. тит. арк. португ. мовою  10000 пр. (Шифр 84(7БРА)/К 57)

Вона — Сонце, що засліплює зірки… Вона — Мата Харі, танцівниця і спокусниця найбагатших і наймогутніших чоловіків, чиє життя сповнене небезпек та інтриг. Вона кинула виклик забобонам, ставши найлютішим ворогом паризьких аристократок — їхніх дружин… Добропорядна Марґарета вже ставала колись місіс Мак-Леод, аби вирватися на волю. Нове ім’я — німецький позивний Н21 — замість перепустки в покраяній фронтами і кордонами Європі приведе її до французької в’язниці.
Найнебезпечніша шпигунка і подвійний агент? Хто вона, та, що пише листи-сповідь для єдиної людини, яку любила більше за життя, — своєї доньки?


Коельйо, Пауло. 
Як течія річки : збірка / П. Коельйо ; пер. з португ. В. Шовкуна. - 2-е вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 240 с.  3000 пр. (Шифр 84(7БРА)/К 57)

На старті життя ми тримаємося разом, пов`язані спільним ентузіазмом та дружбою. Але з часом, коли швидкість зростає, на зміну радості приходять втома та розчарування. Ми помічаємо, що багатьох затягує вир повсякдення. А хтось мчить назустріч невідомому і готовий жертвувати всім заради заповітної мрії.
Який шлях обереш ти?


Коул, Даніель. 
Лялька : роман / Д. Коул ; пер. з англ. Г. Литвиненко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 384 с.  3000 пр. (Шифр 84(4ВЕЛ)6/К 73)

Детектив Натан Вульф був переконаний, що знає про злочини все… До того моменту, доки колишня напарниця Емілі Бакстер не попросила його прийти на місце нового злочину – до сусіднього будинку, на який виходили вікна його кімнати. Від моторошного видовища в нього захолола кров. Посеред кімнати він побачив підвішену до стелі страхітливу фігуру, схожу на творіння Франкенштейна. Тіло жахливої маріонетки було зшито з частин кількох людей. Шість жертв безжального маніяка страшно з’єдналися у смерті. І вказівний палець мертвого створіння було спрямовано просто на вікно Вульфа… 
Злочинець кинув йому виклик, і детектив прийняв його. Тепер Вульф має опізнати загиблих, з’ясувати, як убивця обирає жертв, а головне — знайти самого злочинця. Та маніяк, здається, передбачає кожен крок детектива…


Кутзее, Джон Максвелл. 
Безчестя : роман / Д. М. Кутзее ; пер. з англ. Є. Даскал. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 224 с. - (Лауреат Букерівської премії). - (Лауреат Нобелівської премії з літератури). - Парал. тит. арк. англ. мовою  7000 пр. (Шифр 84(6ПІВ)/К 95)

Професор Девід Лур’є не справляє враження на студентів, мало цікавих до англійської літератури ХІХ століття. У свої п’ятдесят два він уже двічі розлучений, однак не втрачає інтересу до жінок і шукає можливості задовольнити інтимні потреби. Рідко буває семестр, коли він не закохується в котрусь зі студенток. Проте інтрижка з Мелані Ісаакс вибиває його з усталеного ритму й веде до незворотних змін. Професор переїжджає до доньки в село, де й починається новий, надто складний етап у його житті… 


Лапена, Шарі. 
Подружжя по сусідству / Ш. Лапена ; пер. з англ. Ю. Максимейко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 288 с. - (Бестселер The New York Times). - Парал. тит. арк. англ. мовою  4000 пр. (Шифр 84(7КАН)/Л 24)

Анна й Марко з донькою Корою живуть у престижному районі Нью-Йорка. Одного разу їхні сусіди — Синтія і Грем — запрошують до себе на вечірку. Молоді батьки не хочуть залишати немовля, однак усе ж таки погоджуються прийти в гості. Вечірка не приносить радості Анні, до того ж вона помічає, що Синтія неприховано фліртує з Марко. Вдома на пару чекає жахлива картина: двері відчинені, речі розкидані, а маленької Кори немає в ліжечку… Хто викрав їхню доньку, завдавши сім’ї такого болю? Детектив Ресбак підозрює, що до справи причетні самі батьки… 


Леві, Дебора. 
Гаряче молоко : роман / Д. Леві ; пер. з англ. Ю. Григоренко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 224 с. - (Фіналіст Букерівської премії). - Парал. тит. арк. англ. мовою  4000 пр. (Шифр 84(4ВЕЛ)6/Л 36)

Софія покладає значну частину власного життя на те, щоб розкрити таємницю загадкової хвороби своєї матері. Дівчина змучилася від її постійних скарг і примх, але з певним полегшенням відмовляється від не надто втішної дорослої дійсності заради матері та боротьби з хворобою.
Доктор Ґомес — останній шанс, несмілива надія, за якою донька і мати вирушають на північ Іспанії. Але його дивні методи, здається, не стосуються медицини: хвороба прогресує і від того стає дедалі загадковішою. Софія здається собі детективом, який жадає справедливості й намагається з’ясувати, хто в цьому лиходійстві злочинець, а хто — жертва. Боротьба стає напруженішою, коли дівчина виявляє в собі не відомі їй раніше бажання…


Мойєс, Джоджо. 
Після тебе : роман / Д. Мойєс ; пер. з англ. Т. Івченко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 352 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою  7000 пр. (Шифр 84(4ВЕЛ)/М 74)

 Пішовши від неї, Вілл Трейнор наче забрав із собою ту Луїзу Кларк — звичайну дівчину, що жила звичайним життям… яке без Вілла пішло шкереберть. Вона повернулась додому зі зраненим тілом і душею, щоби спробувати почати все спочатку. Тіло загоїть батьківська турбота, та серце болітиме, як два роки тому… Серед друзів з групи психологічної підтримки Лу знайде ліки від цього болю, радощі, надію, поділені на всіх разом із жахливим печивом. І зустріне Сема, який знає все про життя і смерть, сильного, мужнього і до нестями закоханого… Та чи стане сили Лу покохати знову?


Мойєс, Джоджо. 
Париж для самотніх та інші історії : [збірка] / Д. Мойєс ; пер. з англ. Т. Заволоко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 238 с.  7000 пр. (Шифр 84(4ВЕЛ)/М 74)

Романтична, несподівана, непримиренна історія «Париж для самотніх», як і десять інших оповідань, що увійшли до цієї книги, захоплює читачів легкістю і життєвістю, що знайома кожному серцю, яке колись кохало. Це блискуча колекція оповідань, сповнених романтики, шарму, авантюризму, гумору і надзвичайної чуттєвості.


Мойес, Джоджо. 
Останній лист від твого коханого : роман / Д. Мойес ; пер. з англ. Т. Заволоко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 400 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою  7000 пр. (Шифр 84(4ВЕЛ)/М 74)

Аристократка Дженніфер потрапила до жахливої автокатастрофи. Вона вціліла дивом. Доля подарувала їй життя, але відняла пам’ять. Молода жінка не може пригадати ані обставин аварії, ані чоловіка, ані рідних, ані… загадкового незнайомця, листи якого вона знайшла у своїх речах. Вони сповнені такої пристрасті, такої туги, такого безмежного кохання, що її серце завмирає у передчутті дива.
Через майже 50 років один з цих листів знайшла журналістка Еллі. Вона вражена їхньою щирістю і прагне знайти того, хто написав його, і ту, що надихнула чоловіка на ці слова. Розпочинаючи пошуки чужого кохання, Еллі й гадки не мала, що зробила крок назустріч власному.


Муракамі, Харукі. 
Безбарвний Цкуру Тадзакі та роки його прощі : роман / Х. Муракамі ; пер. з яп. О. Забуранної. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 304 с. - Парал. тит. арк. яп. мовою  9000 пр. (Шифр 84(5ЯПО)/М 91)

Вони були натхненні та яскраві, що відбивалося навіть у їхніх іменах. Розумник Червоний, який надихав усіх на перемогу. Синій — капітан команди з регбі, що вчив не перейматися поразками. Сором’язлива піаністка Біла — красуня з обличчям японської ляльки. Чорна — іронічна комедіантка-інтелектуалка. І невиразної барви Цкуру. П’ятеро шкільних друзів — мов п’ять пальців однієї руки. Серед них головний герой почувався щасливим. Адже він мав мрію. Та одного дня без пояснення причин друзі викреслили Цкуру зі свого життя… 
Шістнадцять років він будував залізничні станції для інших, бо на тій єдиній, у рідному місті, його більше ніхто не чекав. Тепер він знайде їх, аби нарешті загоїти рану, що досі болить, аби завершити свою прощу, заповнити порожнечу всередині, змести пісок з руїн дружби. Аби дізнатися, що ж трапилося 16 років тому…


Нил, Китти. 
Грехи отца : роман / К. Нил ; пер. с англ. В. Бондарь. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2017. - 336 с. - (The sunday Times Bestseller). - Парал. тит. л. на англ. языке  5000 экз. (Шифр 84(7СПО)6/Н 66)

Прекрасна юна Емма зіткнулася з великими проблемами і відповідальністю, адже після смерті матері їй доводиться тягнути всю родину: вісім молодших братів і сестер  та батька, який щовечора влаштовує п’яні скандали. Вихід із безнадійного становища є, але Емма може знищити своє особисте майбутнє. Біль і пристрасть, зрада і справжня дружба, жорстокість і запаморочливе кохання. Дівчина знаходить в собі сили почати життя за власними правилами, але чи правильний цей шлях?


 Пастернак, Борис. 
Доктор Живаго : роман / Б. Пастернак. - Харьков ; Белгород : Клуб семейного досуга, 2016. - 496 с. - (Лауреаты Нобелевской премии)  4000 экз. (Шифр 84(4РОС)6/П 19)

Геніальний роман Б.Пастернака, нагороджений Нобелівською премією «за значні досягнення в сучасній ліричній поезії та продовження традицій великого російського епічного роману» і знехтуваний радянською пропагандою під хрестоматійно цинічним гаслом «Не читав, але засуджую», оповідає про нелегкі шляхи, якими довелось пройти інтелігенції під час двох революцій і двох світових воєн. Біографія доктора і поета Юрія Живаго, яка пишеться його нащадками і після його смерті, стає книгою про таїнства любові й жорстокості, віри й безсмертя.


Немає коментарів:

Дописати коментар