четвер, 15 лютого 2018 р.

«Гора між нами»: фільм чи книга

   Неодноразово спалахували дебати між прихильниками оригінального сюжету та первинного задуму автора і кіноманами, які щиро захоплювалися новими режисерськими ідеями у фільмах, знятих на основі книг. Тож ми вирішили порівняти роман Чарльза Мартіна «Гора між нами» та однойменний фільм, відзнятий на його основі кіностудією «20 столітття Фокс» у 2017 році з Кейт Вінслет та Ідрісом Ельбою у головних ролях.

     Двоє незнайомців, журналістка Ешлі, що поспішає на власне весілля, та лікар Бен, що так само поспішає на операцію, зустрілися в аеропорту Солт-Лейк-Ситі, за вікнами якого насувається снігова буря. Усі рейси скасовані. Разом вони винаймають приватний літак на двох пасажирів. У повітрі старому пілоту стає зле. Літак розбивається на гірському плато. Далі — виживання або смерть.

  Тримаючи в руках видання «Гори між нами» та читаючи її опис на обкладинці, читач налаштовується на захопливу історію приборкання сил природи та внутрішніх страхів двох людей заради виживання у нелюдських умовах холоду, голоду та поставарійних поранень. Насправді ж сторінка за сторінкою на передній план виступають романтика та життєва філософія гармонії та примирення.

Немає коментарів:

Дописати коментар