четвер, 4 січня 2018 р.

7 гучних перекладів 2017 року

Рік, що минув, став багатим на літературні події. Хтось гучно дебютував, хтось написав ще один успішний роман, а хтось не менш успішно перевидав книгу. Прийшов час підвести книжкові підсумки і нагадати (або дізнатися), якими світовими бестселерами нагородив українських читачів 2017-й рік.

           Пола Гоукінз «Глибоко під водою»

ПРО КНИГУ
      Нел залишила повідомлення своїй сестрі Джулс, але та не відповіла. Авторка послання померла, а в неї залишилася дочка. Щоб хоч якось спокутувати провину, Джулс приїздить в рідне містечко забрати племінницю. Там до головної героїні повертаються спогади з минулого, здавалося б, забутого назавжди. Жінка починає розуміти, що Нел не померла, її… вбили. На подібні думки Джулс наштовшує затока, в якій затонули щонайменше десять жінок і, можливо, її сестра. 


                    Джон Ґрішем «Фірма»

ПРО КНИГУ
   Молодий і перспективний адвокат має багато варіантів для початку професійної кар’єри. Юрист обирає маленьку фірму, де йому пропонують великі гроші та довге безтурботне життя. Головний герой із натхненням і навіть задоволенням працює по 20 годин на добу, поки на нього не виходять агенти ФБР. Виявляється, за довгі роки існування компанії ніхто не звільнився за власним бажанням, а той, хто хоче піти — зникає за загадкових обставин.



    Чарльз Белфор «Паризький архітектор»
ПРО КНИГУ
   Париж окупований нацистами. Місцеві жителі, серед яких і архітектор Бернар Люсьєн, не співчувають проблемам євреїв та намагаються триматися від них якнайдалі. Ситуація змінюється, коли до Бернара звертається заможний підприємець із пропозицією спроектувати таємні схованки для утікачів від нацистського режиму. Люсьєн розуміє, що справа дуже ризикована, та коли це страх зупиняв митців перед створенням шедеврів?




            Мішель Бюссі «Літак без неї»
 ПРО КНИГУ


  Дива таки трапляються, бо з усіх пасажирів літака, котрий розбився, вижило лише немовля. Та дитина виявилася непростою. Багата і бідна сім’я вступають в боротьбу за право опікунства над тримісячним немовлям. Одні впевнені, що дитину звуть Ліл-Роз. Інші стверджують, що це Емілі. Приватний детектив розгадує таємницю тільки через 18 років, та раптом накладає на себе руки. Здавалося б, відповіді зникнуть назавжди разом із чоловіком. Однак детектив залишив зошит, в якому занотував найважливіші деталі розслідування. Від того, хто знайде записник, багато що може залежати.




        Юджин Кіровіц «Книга дзеркал»
ПРО КНИГУ
   Професора Вайдера люблять усі студенти Принстонського університету. Чоловік написав чудову книгу про широкі можливості мозку, але не встиг видати рукопис, бо його вбили. Злочинця так і не знайшли. Про інцидент ніхто не згадував 27 років, поки до видавця Пітера Каца не потрапила частина мемуарів того, хто бачив убивство професора. Записи неповні, а їх автор помер. Однак видавець хоче докопатися до правди та запрошує до власного розслідування журналіста і колишнього детектива. Розгадавши таємницю чийогось життя, члени команди можуть наразити на небезпеку свої власні. 




  Ельчин Сафарлі «Про море мені розкажи»
ПРО КНИГУ
   Книга без конкретної сюжетної лінії, яка подобається читачам за сповідь автора у сокровенних питаннях і за те, що він розкрив найпотаємніші частини людської душі. Ідея книги в дорослішанні, в спробах зберігати душевне світло попри марноту буднів. Призмою твору стало місто. Автор порівняв його зі стосунками закоханих, де не дивлячись на контрасти збережеться найцінніше — любов.





  ЕРІН МОНҐЕРШТЕРН «НІЧНИЙ ЦИРК»
ПРО КНИГУ
    Афіші нічного цирку ніколи не з’являються в містах, куди він приїде. Додає таємничості те, що вистави починаються тільки вночі. Для багатьох усе це гра, та не для головних героїв, чарівників Селії та Марко. Молоді маги постійно змагаються між собою за право називатися кращим, поки не закохуються одне в одного. Гра повинна продовжуватися, не дивлячись ні на що, та нерідко подібні забави стають причиною великої небезпеки.





Немає коментарів:

Дописати коментар