понеділок, 29 січня 2018 р.

Для Вас, шанувальники творчості Мирослава Дочинця!  У відділі абонемента ви зможете ознайомитися з такими творами письменника:


Дочинець, Мирослав Іванович.
Історії / М. І. Дочинець. - Мукачево : Карпат. вежа, 2015. - 452 с. (Шифр 63.3(4УКР)/Д 71)

Напевне, немає нічого зворушливішого ніж момент, коли маля вимовляє перше слово... За першим ідуть інші слова, нехай прості, але такі бажані для батьківського вуха. Допоможіть своєму малюку швидше вивчити, як називаються рослини і тварини, предмети і явища, присвятіть час розгляданню разом із малюком яскравих картинок, завдяки яким він набагато швидше запам'ятає потрібні слова... Тепер ваш малюк зможе висловлюватися зрозумілою для світу мовою, а ви - насолоджуватися звучанням самого рідного і коханого на світі голосу!



Дочинець, Мирослав Іванович.
Карби і скарби. Посвіт карпатського світу / М. І. Дочинець. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 288 с. : іл.  15000 пр. (Шифр 84(4УКР)6/Д 71)

Даний твір автор охарактеризував так: «Це книга про тих, котрі живучи на вершинах, шукають верховини духу і стережуть правду первовіку. Їх мудрість, мужність і вірність собі та Богові неоціненний скарб досвіду і живильна сила для нашої душі.»



Дочинець, Мирослав Іванович.
Курси крою і життя. Рецепти маленьких щасть / М. І. Дочинець. - Мукачево : Карпат. вежа, 2012. - 208 с.-(Яблуко слова ; Кн. 9)(Шифр 84(4УКР)6/Д 71)

Герої книжки — «маленькі люди», яких кроїло життя і ламала доля. Та вони не здибилися в цьому великому і бентежному світі. Люди, що вибудували свою духовну вертикаль, віднайшли свою систему координат, своє щастя.




Дочинець, Мирослав Іванович.
Мафтей. Книга написана сухим пером : роман / М. І. Дочинець. - Мукачево : Карпат. вежа, 2016. - 352 с.  (Шифр 821.161.2'06/Д 71)

В основу роману лягли неймовірні події в Мукачеві, про які писали європейські газети середини ХІХ століття. Для чого переповідаються історії? Може з волі блукаючого відлуння, а може, тому, що діла проминулі срібними нитками вплітаються в мережу сьогочасної доби… Всі дивляться в дзеркало і майже ніхто не заглядає за скло, за срібний покрив. А головна ж тайна там. Мафтей зазирнув і…  



Розрада-гора. Під Вороновим крилом / М. І. Дочинець. - Мукачево : Карпат. вежа, 2017. - 192 с. : іл.  (Шифр 84(4УКР)6/Д 71)

Ця книжка – продовження циклу («Многії літа. Благії літа», «Вічник», «Світова», «Синій зошит») про дивовижного карпатського старця Андрія Ворона. У ній – крихти його мудрих роздумів, спогадів, передбачень, одкровень і порад, як жити довго в здоров’ї, щасті, спокої і радості. Себто філософія життя для кожної людини і на кожен день.





 
Дочинець, Мирослав Іванович.
Руки і душа та інші невигадані жіночі історії / М. І. Дочинець. - Мукачево : Карпат. вежа, 2015. - 128 с.  (Шифр 84(4УКР)6/Д 71)

Жінки здатні на все. А декотрі навіть на більше. Це реальні історії про реальних жінок. Історії духовного пошуку, а нерідко й духовного подвигу. Колись вони гралися в ляльки. А потім життя почало жорстоко гратися ними. І вони прийняли цю гру. І перемогли…






Дочинець, Мирослав Іванович.
Світован. Штудії під небесним шатром : роман-намисто / М. І. Дочинець. - Мукачево : Карпат. вежа, 2014. - 232 с. : іл.  (Шифр 84(4УКР)6/Д 71)

 У романі зображена історія молодого журналіста на переломі двох часів: відходу комуністичної імперії і приходу нового етапу. Із мудрим старцем журналіст опиняється у гірській глибинці, вони разом збирають трави у Карпатах. 
Фактично книга – це їхня мандрівка, пригоди, спілкування, перебування у дикому світі природи. У результаті, до героя приходить не тільки ідеологічний перелом, світоглядний, а і перелом на метафізичному рівні, перехід у новий світ.



 
 Дочинець, Мирослав Іванович.
Синій зошит. Аркуші днів світящих / М. І. Дочинець. - Мукачево : Карпат. вежа, 2017. - 184 с. : іл.  (Шифр 821.161.2'06/Д 71)

 Ця книга - крихти спостережень, одкровень, зауваг і мудрих приписів, "кристали днів світящих" чоловіка великого вродженого обдарування і світотворчого вишколу, якого називали "незнищенним стариком", карпатським Сократом, Вічником і Світованом. За сто літ він світ перейшов уздовж і впоперек, торуючи дорогу до самого себе. Ці записи - те, що не ввійшло ні до Заповітів, ні до Сповіді на перевалі духу, ні до Штудій під небесним шатром.




Дочинець, Мирослав Іванович.
Хліб і шоколад. Новели тонкого литва і холодної чеканки / М. І. Дочинець. - Мукачево : Карпат. вежа, 2017. - 264 с.(Шифр 84(4УКР)6/Д 71)

Перед нами - "легка" і "світла" проза. Особливе місце відведено жінці. Героїні "заново" створюють чоловіків, у яких закохані, причому кохання двох не припиняється й в потойбіччі. Автор не грає в містику, він оновлює міф кохання.




Мудра книга / уклад. М. І. Дочинець. - Мукачево : Карпат. вежа, 2015. - 374 с.  тираж Б. т. (Шифр 87.216/М 89-714821)

 «Мудрість — це безконечний скарб для людей, — каже Святе Письмо. — Хто її осягає, стає учасником Божої приязні, бо доручає Йому дар знання й просвіти». Цю мудрість духовну ми шукаємо як опору, як живильну силу душі, бо без неї життя не має вартості, є тільки тягарем.
Ця книга — криниця мудрого слова, щирий порадник для розуму і серця, пожиточна лектура на втіху і розраду.



Немає коментарів:

Дописати коментар