пʼятницю, 22 грудня 2017 р.

«Серцедер». Роман як дзеркало суспільства.


      Той факт, що люди дуже не люблять виходити за межі зони комфорту, доволі відомий і не потребує доказів.У цьому власне й полягає причина соціальної деградації, адже відомо, що для зростання і розвитку важливо відкривати і пізнавати щось нове, хай воно навіть не завжди приємне. Корисним є будь-який досвід, позаяк він дає змогу порівнювати і таким чином покращувати себе і навколишнє. Недарма кажуть, що істина — у порівнянні, і знайти її можна лише там.
     Складно сказати, керувався пан Віан саме такою думкою чи якоюсь іншою. Та зрештою йому вдалося створити яскравий і кумедний альтернативний світ, що, певна річ, є абсурдним, але напрочуд точним відбиттям реальності навколо нас. У світі Віанового «Серцедера» нікого не дивує той факт, що церква є звичайнісіньким атракціоном, під дахом якого панотець з дияволом роблять шоу-бізнес, а гріхи і сором легко можна стерти золотом, головне вчасно віддати його спеціальній людині, яка візьме на себе вашу провину.
   Отже, всім поціновувачам якісної, цікавої, а головне епатажної прози видавництво «Вавилонська бібліотека» підготувало чудовий подарунок. І не дивно, що першим кроком незалежного проекту стала саме ця книжка. Роман Бориса Віана «Серцедер» — це блискучий хід і потужний удар по загалу, на сторінках якого кожен може побачити свої гріхи.



Немає коментарів:

Дописати коментар