середу, 26 серпня 2015 р.

ЧИТАЙ УКРАЇНСЬКЕ!


(нові надходження сучасної української літератури)

Бут, Сергій.
Листи з того світу : роман / С. Бут. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 304 с. : іл. - (Коронація слова)  6000 прим.(Шифр 84(4УКР)6/ Б 93)
            Личаківський цвинтар. Скорботний кам’яний янгол склав долоні до молитви… Мабуть він змусив Андрія заглянути в цей старий склеп. А ще привернули увагу дати життя і смерті. Двоє немовлят… Що з ними трапилось? На порозі гробівця Андрій знаходить дивну бляшану коробку, а в ній – пожовтілий від часу лист. Ця можливість зазирнути в минуле – наче вісточка зі світу померлих… Із листа Андрій дізнається про злочин, який було скоєно півстоліття тому, і вирішує довідатися правду. Він має розгадати цю загадку! Але куди заведе його лабіринт таємниць, страхів і потрясінь?





Жадан, Сергій.
Біг Мак. Перезавантаження : збірка / С. Жадан. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 304 с.  5000 прим.(Шифр 84(4УКР)6/ Ж 15)
            Усе починається з вокзалу – зустрічі й прощання, дороги та краєвиди, обличчя та вчинки… Одного разу потрібно зважитися й вирушити в подорож назустріч майбутньому, щоб віднайти точку відліку – або кнопку «перезавантаження». Тож наші мандри лише починаються…
            До видання ввійшли як уже знайомі читачеві, так і малознані оповідання одного з найвідоміших письменників сучасної України.








Історія України очима письменників / упоряд., вступ. ст. О. В. Красовицького, худож.-оформ.
О. М. Іванова - Харків, 2013. - 512 с. : портр. (Шифр 84(4УКР)6/ І-90)
            До збірки увійшли оповідання, уривки з романів, візія, повість і т. д. сучасних українських письменників, присвячені якійсь події або персоні української історії від IX ст. до 202… року. У цій книзі є і зовсім забуті сторінки історії – період державності Білих Хорватів у Прикарпатті, який Володимир Єшкілєв вважає вузловим моментом нашої історії, є і фантастичний Підземний Кремль в уривку з роману Андрія Куркова, в якому вічно живий Ленін керує нашою країною, є і глибоко особиста буковинська історія Марії Матіос, і легендарний Довбуш Андрія Кокотюхи. Тут і містика і історія, переплетені в XVII столітті в уривку з нового роману Юрія Винничука, і Ярославна Валентина Чемериса, і трагічне XX століття в неназваній Коломиї Романа Іваничука, і булгаковський Київ Лади Лузіної, і ностальгія за молодіжною субкультурою 80 – 90-х Сергія Жадана…



Кокотюха, Андрій Анатолійович.
Осінній сезон смертей : роман / А. А. Кокотюха. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2014. - 256 с.  5000 прим.(Шифр 84(4УКР)6/ К 59)
            Уже не першу жертву знаходять на вулицях міста. Жорстокий вбивця полює на молодих привабливих дівчат і душить голими руками… Маніяком може виявитися хто завгодно, думає колишній кримінальний репортер столичної газети Андрій Шкарада. Тільки щаслива випадковість допомагає йому довести своє алібі. Але він розуміє: у кам’яних джунглях полює хижак. Його треба зупинити. Тож Андрій починає власне розслідування. Тим часом сезон смертей триває…







Корній, Дара.
Зворотний бік темряви : роман / Д. Корній. - 2-е вид., стер. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2014. - 320 с. : іл.  2000 прим. (Шифр 84(4УКР)6/ К 67)
            Разом зі своїм батьком, темним безсмертним Стрибогом, Мальва перейшла до світу темних. ЇЇ наставниця Птаха свідомо пішла на цей учинок, адже вважає, що Мальва сама повинна зробити вибір: на чиїй стороні їй залишитися. Могутність дівчини зростає день у день, а знання – щогодини, та невдовзі вона дізнається про зворотній бік темряви… То чию сторону врешті-решт обере Мальва, адже від цього залежить майбутнє, і не лише її?




Образ Богдан (БОБ)
Київ-Париж (У пошуках застиглого часу) : роман / Богдан (БОБ) Образ. - Київ : Нора-Друк, 2015. - 320 с. - (Читацький клуб) .(Шифр 84(4УКР)6/ О-23)
            Молодий киянин здобуває освіту в Парижі. Прогулюючись паризькими вулицями, він пригадує Київ і проводить паралелі. Цей роман – своєрідний путівник по романтичних місцях Києва і Парижа, оздоблений дотепними порівняннями, відвертими історіями про любовні стосунки і справжнє кохання.








Роздобудько, Ірен.
Гудзик-2. Десять років по тому : роман / І. Роздобудько. - Київ : Нора-Друк, 2015. - 320 с. - (Читацький клуб)  7000 прим. (Шифр 84(4УКР)6/ Р 64)
            Колись він втратив все: кохану людину, смак до життя, сенс працювати в країні, що поволі котиться в прірву… Але життя не зупинилося. Улюблені герої знову зібралися разом: Денис, Ліка, Єлизавета Тенецька. Десять років по тому…










Талан, Світлана.
Оголений нерв : роман / С. Талан. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 544 с.  9000 прим. (Шифр 84(4УКР)6/ Т 16)
            Мирне й спокійне життя, міцна родина, вірні друзі… Усе, що здавалося непохитним, перевернулося догори дном. Війна роздирає навпіл усі зв’язки, і рідні люди й вірні друзі стають ворогами… Кілька місяців 2014 року Сєвєродонецьк перебував під владою ополченців. Цей короткий проміжок часу став нездоланним для родини Насті Агафонової, чиї син і дочка опинилися по різні боки барикад… Так само розійдуться й шляхи друзів Геннадія, нерозлучних змалечку хлопців. Бо війна проходить і по родинах, і по душах…

Немає коментарів:

Дописати коментар