середу, 12 серпня 2015 р.

СМАЧНОГО ЧИТАННЯ!


Нові надходження літератури у відділ абонемента

Гербіш, Надійка.
Теплі історії до кави / Н. Гербіш. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2015. - 168 с. : іл.  тираж Б. т. (Шифр 84(4УКР)6/ Г 37)
         У цій книзі зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. У них немає однозначних висновків і незмінних рецептів, а є пошуки та віра в імпровізацію. Є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів.







Гербіш, Надійка.
Теплі історії до шоколаду / Н. Гербіш. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2015. - 144 с. : іл.  тираж Б. т. (Шифр 84(4УКР)6/ Г 37)
         Ця книжка – збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, усміх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни.







Дереш, Любко.
Трохи пітьми: роман/ Л. Дереш.-2-е вид. – Х., 2014. – 384 с. : іл. (Шифр 84(4УКР)6/ Д 36)
         На фестиваль самогубців у Карпати приїжджають шестеро майбутніх мерців. Усі вони мають власні причини вкоротити собі віку. Під час фестивалю кожному з них належить пережити внутрішнє переродження, бо не можна зазирнути в очі потойбічним силам і залишитися незмінним.
         «Ця книга про пітьму всередині. Випускаючи її назовні, я звільняю в собі місце для світла…».









Кінг, Стівен.
Відродження : роман / С. Кінг. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 416 с.  10000 экз. (Шифр 84(7СПО)/ К 41)
«Відродження» - безумовно, один із найкращих романів Кінга. Зворушливий, чарівний і лячний. Роман, який заворожує… глибиною і точністю проникнення у психологію персонажів. А фінал можна порівняти хіба що з ударом блискавки!












Кінг, Стівен.
Містер Мерседес : роман / С. Кінг. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2014. - 544 с.  12000 экз. (Шифр 84(7СПО)/ К 41)
         Вперше українською! Карколомна інтрига від майстра жахів!
         Наче привид, із густого туману з’являється сірий “мерседес», який на повній швидкості навмисно врізається в натовп на площі. Гинуть десятки невинних людей, а водія-злочинця, який швидко здобув прізвисько Містер Мерседес, так і не знаходять… Нерозкритий злочин не дає спокою Біллу Ходжесу, поліцейському у відставці…








Коельйо, Пауло.
Як течія річки : збірка / П. Коельйо. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 240 с.  8000 экз. (Шифр 84(7БРА)/ К 57)
         Його (Пауло Коельйо) книги покращують життя мільйонів людей.
         На сторінках книги зібрані оповідання про події, пережиті автором, історії, які він чув від інших, а також роздуми, які відвідували його на різних ділянках течії річки його життя.
        









Кокотюха, Андрій.
Адвокат із Личаківської : роман / А. Кокотюха. - Харків : Фоліо, 2015. - 288 с. : іл. - (Ретророман)  1500 экз. (Шифр 84(4УКР)6/ К 59)
         Початок ХХ ст., 1908 рік. Молодий киянин Клим Кошовий дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція – біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійний мав у місті сумнівних друзів та могутніх ворогів. Самогубство – чи вбивство? Пошуки істини…
         Для шанувальників детективної та пригодницької літератури.








Корній, Дара.
Крила кольору хмар : роман / Д. Корній, Т. Владмирова. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 320 с. : іл.  6000 экз. (Шифр 84(4УКР)6/ К 67)
         День і ніч, світло і темрява, життя і смерть… Мабуть, світ взагалі існує завдяки тонкій рівновазі між двома боками – темним і світлим. Та в зламні моменти цій баланс може порушитися, і тоді доля світу завмирає на шальках терезів… Зеленоока львів’янка Ада – з роду сірих янголів, які існують на межі між добром і злом. Та настає час, коли потрібно зробити вибір…
Естетична насолода гарантована. Тож можна побажати лише приємного кавування… тобто читання всім, хто візьме до рук чи приміряє на себе загадкові «Крила».




Кузьменко, Ольга.
Моя дорога птаха: мамина книжка / О. Кузьменко. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2015. - 48 с. : іл., фот.  6000 экз. (Шифр 84(4УКР)6/ К 89)
Кузьма був справжнім українцем, патріотом своєї держави. Він не боявся казати те, що думав. Він був реально крутим і класним. Сумно, що його вже немає з нами.
Мамина книжка… Хто може знати людину краще за його матір? Книга заснована на спогадах матері Кузьми про народження сина, як і яким він зростав і формувався як особистість. В цьому виданні вперше опубліковані фотографії із сімейного альбому.
Розрахована на широке коло читачів.




Пагутяк, Галина.
Писар Східних Воріт Притулку. Писар Західних Воріт Притулку / Г. Пагутяк. - Кн.-перекрутка. - Львів : Піраміда, 2011. - 140+136 с.  тираж Б. т.  (Шифр 84(4УКР)6/ П 12)
         Місце, де можна знайти абсолютний захист, чи існує воно? Писар Східних Воріт відчиняє двері кожному, хто потребує його, Писар Західних Воріт зачиняє двері за кожним, хто віднайшов у собі силу повернутись знову у світ людей: Антон і Яків , як перша і остання літери абетки, з якої складається мова віри, надії й любові. Вона зрозуміла тим, хто мешкає у Притулку, вона може стати зрозумілою і тобі.
         Роман  - Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка 2009 р. «Писар Західних Воріт Притулку» видається вперше.
          Рекомендовано для тих, хто із захопленням читає романи-утопії.


Целян, Пауль.
Світлотиск/ П. Целян; пер. С. Жадана; Meridian Czernowitz. – Чернівці, 2014. – 136 с.: іл. (Шифр 84(4НІМ)/ Ц 34)
         До книги вибраних віршів видатного німецькомовного поета увійшли твори, написані ним в останні роки життя. Збірка містить сто поезій, надрукованих у прижиттєвих виданнях, а також у книгах, що з’явилися відразу після трагічної смерті Целяна.
         Вибір, переклад текстів, вступне слово, післямова та фото Сергія Жадана.









Шмідт, Арно.
Левіафан, або Найкращий з усіх світів. Озерний пейзаж із Покахонтас. Тіна, або Про безсмертя. Гьоте та один із його поціновувачів / А. Шмідт ; з нім. пер. Н. Ваховська. - Чернівці : Книги-ХХІ, 2015. - 212 с.  тираж Б. т. (84(4НІМ)/ Ш 73)
         Ранні оповідання А. Шмідта написані в експресіоністсько-джазовій манері. Це історії людей, глибоко уражених війною, які шукають себе через кохання, еротику, літературу. Вони провокують, іронізують і своїм інтелектом, стилем, життям повстають проти монстрів «реставраційної» Німеччини 1950-х років – консервативності, клерикалізму, хибних авторитетів і відмови від відповідальності за війну.




Немає коментарів:

Дописати коментар