понеділок, 17 серпня 2015 р.

ДЛЯ ВАС, ШАНУВАЛЬНИКИ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ!


(Нові книги у відділі абонемента)


Агнон, Шмуель Йосеф.
Нічний постоялець : роман / Ш. Й. Агнон ; пер. з англ. В. К. Горбатька. - Харків : Фоліо, 2012. - 736 с. - (Карта світу)  2000 экз.(Шифр 84(5ІЗР)/ А24)
            У романі (вперше вийшов друком у 1937 році) змальовується життя У Східній Європі після Першої світової війни. Головний герой приїздить з Єрусалима до свого рідного містечка Бучач на Галичині і з сумом дізнається, що багато його друзів загинуло на війні від погромів та хвороб, а молодше покоління втратило віру. Проте письменник (лауреат Нобелівської премії (1966), один із найвидатніших і найзагадковіших письменників ХХ ст., що писав на івриті й у своїй творчості поєднав минуле, сучасність і майбутнє) не втрачає надії на краще майбутнє свого народу.





Бегбедер, Фредерик.
Уна і Селінджер : [роман] / Ф. Бегбедер ; пер. з фр. Л. Кононович. - Kиїв : KM Publishing, 2015. - 320 с. : іл.  4000 экз.(Шифр 84(4ФРА)/ Б 37)
            Коротка історія юнацького кохання славетного автора «Ловця в житі» ДЖ. Д. Селенджера й Уни О’Ніл – дочки американського драматурга Юджина О’Ніла й майбутньої леді Чаплін – під блискучим пером автора перетворюється на історію цілого життя, де змішуються пристрасть і алкоголь, радість і розчарування, війна і біль.







Еко, Умберто.
Маятник Фуко : роман / У. Еко ; пер. з італ. М. І. Прокопович ; худож.-оформ. О. М. Іванова. - Харків : Фоліо, 2014. - 608 с. - (Карта світу)  1500 экз.(84(4ІТА)/ Е 45)
            Це історико-детективно-філософсько-пародійний роман відомого італійського письменника.
…До редакції міланського видавництва «Гарамон», де працюють три інтелектуали з енциклопедичними знаннями, полковник у відставці приносить рукопис своєї книги, у якій він начебто розкрив таємницю ордену тамплієрів. Наступного дня полковник зникає за загадкових обставин, і трійця працівників видавництва вирішує відродити «задум» - справжню історію ордену тамплієрів, а також визначити їхню місію. В результаті виходить, що усі визначні події в історії Європи так чи інакше пов’язані з реалізацією «задуму» тамплієрів. Автор, перелицьовуючи істрію, показує, на що здатні люди заради ідеї, а також на що може перетворитися бажання людини пізнати сенс буття.


Зануссі, Кшиштоф.
Час помирати : спогади, роздуми, анекдоти / К. Зануссі ; пер. з пол. Л. Хворост. - Харків : Фоліо, 2013. - 480 с. - (Карта світу)  1500 экз.(Шифр 84(4ПОЛ)/ З-28)
            Це розповідь справжнього митця про його непростий шлях у мистецтві і про людей, що його оточували. Серед них було немало цікавих особистостей, таких як Папа Іван Павло ІІ, президент Чехії Вацлав Гавел та багато інших. Спеціально для цього видання Зануссі написав новий розділ, в якому розповів про своє ставлення до України, її історії та культури.






Кіз, Деніел.
Квіти для Елджернона : роман / Д. Кіз. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 304 с.  5000 экз.(Шифр 84(7СПО)6/ К 38)
Один з найлюдяніших та найпроникливіших творів сучасності. Недоумкуватий Чарлі Гордон працює прибиральником у пекарні, а у вільний час відвідує школу. І доля дарує йому цей шанс… Він погоджується взяти участь у ризикованому науковому експерименті. Той виявляється вдалим – після операції на мозку інтелект Чарлі сягає неймовірних височин. За короткий час він встигає пізнати всю повноту життя. Але ніхто не передбачив наслідків операції…
            Пронизлива історія, яка нікого не залишить байдужим!




Кинг, Стивен.
Безнадега : [роман] / С. Кинг. - Москва : АСТ, 2015. - 512 с.  4000 экз. (Шифр 84(7СПО)/ К 41)
            Запрошуємо в містечко, в якому безроздільно володарюють сили Зла й оживають найнеймовірніші людські страхи… В містечко, в якому виличний рух регулює маніяк-убивця… В містечко, в якому на дорожньому знакові розп’ята убита кішка…  В містечко, в якому смерть чатує на кожному кроці…
            Для вас, шанувальники жахів.








Кинг, Стивен.
Игра Джералда : [роман: пер. с англ.] / С. Кинг. - Москва : АСТ, 2013. - 352 с.  3000 экз. (Шифр 84(7СПО)/ К 41)
            В віддаленому будинку на березі лісового озера відбулась трагедія. Молода жинка втратила чоловіка і залишилась сама, прикута до ліжка… Але її самотність була недовгою. Всі страхи, які вона коли-небудь зазнала в житті, повернулись і заполонили будинок, раптово перетворивши його в камеру тортур…
            Читайте і вам стане по-справжньому моторошно.








Коллінз, Сюзанна.
Переспівниця / С. Коллінз ; пер. з англ. У. Григораш. - Київ : КМ Publishing, 2014. - 384 с. - Загл., сост. каталогизатором : Голодні ігри  4000 экз (Шифр 84(7СПО)/ К 60).
«Хай везіння завжди буде на твоєму боці!» - побажали мешканці Округу 12 Катніс Евердін, коли вона вдруге вирушала на Голодні ігри. І їхнє побажання справдилося: Катніс дивом вижила. Але навіть вирвавшись із кількома іншими  з кривавої арени, вона не може почуватися щасливою, адже Піта лишився в руках Капітолія, а Округ 12 зрівняли з землею. Паненом прокотилася хвиля повстань, і Катніс нарешті доведеться зробити вибір: померти в рабстві – чи загинути в боротьбі за свободу. Але вона ще навіть не уявляла, що вороги здатні вміло вдавати друзів, а друзі в небезпеці тільки через те, що знайомі з Катніс.



Морчиладзе, Ака.
Прогулянка на війну : роман / А. Морчиладзе ; пер. з англ. В. Полякова. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2014. - 240 с.  5000 экз.(Шифр 84(5ГРУ)/ М 80)

Початок 90-х. Грузія. Два приятелі-грузини вирушають до Азербайджану за дешевою «травою». Але, випадково заблукавши, опиняються у Нагорному Карабаху, в зоні бойових дій. Щоб вижити, треба діяти! Гіо, син владного і багатого батька, змушений чи не вперше в житті самостійно приймати серйозні рішення. І якщо він бажає повернутися, то має взяти відповідальність за свою долю у власні руки! Так, майже звичайна прогулянка стає подорожжю до свободи та самого себе і змінює його назавжди…



Оксанен, Софі.
Коли голуби зникли : роман / С. Оксанен ; пер. з фін. Ю. Я. Зуба. - Харків : Фоліо, 2014. - 384 с. - (Карта світу)  1500 экз. (Шифр 84(4ФІН)6/ о-52)
У центрі оповіді – історія красуні Юдит та її чоловіка Едгара. Пристосовуючись до кожної наступної влади, ставши зрадником і карателем, Едгар служив тим режимам, які знищували естонський народ. Щоб приховати свою співпрацю з фашистами, він підробив уже при Совєтах документи на чуже імя. Але навіть двадцять років по тому, в 60-ті роки, страх – його вічний супутник.






Перес_Реверте, Артуро.
Фламандська дошка: роман/ А. Перес-Реверте; пер. З ісп. С. Ю. Борщевського; худож.-оформлювач Д. О. Самойленко. – Х., 2012. – 448 с. (Шифр 84(4ІСП)/ П 27)
            Роман відкриває читачеві світ антикварів і колекціонерів, у якому старовинна картина фламандського художника XV століття Пітера ван Гюйса є ключем до розгадки жорстоких злочинів, що скоєні в наші дні: за кожну фігуру в шаховій партії заплачено людським життям. Злочини тривають, і все зрозумілішим стає жахливий задум убивці…








Ріггз, Ренсом.
Дім дивних дітей : роман / Р. Ріггз ; пер. з англ. В. Горбатька. - 2-е вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 432 с. : іл., фот.  2000 экз. (Шифр 84(7СПО)/ Р 49)
            Шістнадцятирічний Джейкоб з дитинства звик до розповідей свого діда про його юність на далекому острові у графстві Уельс, у притулку для дивних дітей: про чудовиськ із потрійними язиками, про невидимого хлопчика, про дівчинку, яка вміла літати… Єдиним побічним ефектом цих вигадок були нічні кошмари, що мучили підлітка. Але одного разу жах  увірвався в його життя, убивши діда наяву…
            Це моторошна фантазія, ілюстрована лячними старовинними фото. Вона причарує всіх тих, кому подобаються пригоди в таємничих сутінках…




Ріггз, Ренсом.
Місто порожніх. Втеча з Дому  дивних дітей : роман / Р. Ріггз. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 464 с. : іл., фот.  3000 экз. (Шифр 84(7СПО)/ Р 49)
            Продовження успішного роману «Дім дивних дітей». Поверніться до моторошного світу дивних фантазій. Джейкоб знає, що він не такий, як усі. Він – один з дивних. У компанії нових друзів він має вирушити в повну смертельних небезпек подорож по петлях часу. Треба встигнути врятувати директрису, пані Сапсан, яка застрягла в подобі птаха! Але витвори і порожняки наступають на п’яти …







Сарамаго, Жозе.
Сліпота : роман / Ж. Сарамаго. - Харків : Фоліо, 2013. - 448 с. - (Карта світу)  2000 экз. (Шифр 84(4ПОР)/ С 20)
            Історія про те, як в одному безіменному мегаполісі люди раптом всі осліпли, крім однієї жінки, і до чого це призвело. Це алегорія про людське життя – безжально-іронічна, приголомшено-страшна і до сліз прониклива. І все ж вона вселяє впевненість, що людина спроможна все подолати, і після прочитання цієї книги, за визнанням численних читачів, хочеться дивитися на світ широко відкритими очима і просто – жити. Тому що нічого важливішого за це й бути не може.






Сорокін, Володимир Георгійович.
Блакитне сало : роман / В. Г. Сорокін ; пер. з рос. О. Л. Ушкалова. - Харків : Фоліо, 2014. - 382 с.  1500 экз. (Шифр 84(4РОС)6/ С 65)
            Твори В. Сорокіна неодноразово ставали причиною скандалів. Не був винятком і цей.
…Кінець XXI сторіччя. Після світових ядерних катаклізмів на планеті головують китайці. Небувалого розвитку досягла генна інженерія. У суворо засекречених лабораторіях клонують письменників. Нові Достоєвські, Ахматови, Чехови, Набокови пишуть абсолютно божевільні, але звичні для них за стилем тексти. Проте їхня мета – не відродження великої російської літератури. Тут зовсім інше: кожен з клонів-письменників відкладає у своїх тканинах таємниче блакитне сало…
Українською мовою цей роман виходить вперше.


Сорокін, Володимир Георгійович.
День опричника : [роман] / В. Г. Сорокін ; пер. з рос. О. Л. Ушкалова. - Харків : Фоліо, 2010. - 192 с. - (Карта світу)  2000 экз. (Шифр 84(4РОС)6/ С 65)
            …Ех, важка ти, служба Государю! Немає спокою опричнику Андрію Ком’язі цілий день – багато ще крамоли в країні. Саме в цей час, час Відродження Святої Русі, загострилася боротьба з ворогами не тільки зовнішніми, але й внутрішніми. Треба виправдовувати довіру Государя, і тому для Ком’яги й таких, як він, опричників найголовніше – «Слово й Діло». Непокірних – повісити, майно їхнє – знищити, дітей – у притулок, жінок – ну це як водиться… І не може бути жалю ні до кого, бо найголовніше – порядок. Вам це нічого не нагадує?
            У романі зображене не таке вже й далеке майбутнє – кінець 20-х років XXI сторіччя.
Чи виповниться?

Немає коментарів:

Дописати коментар