середу, 6 березня 2024 р.

Нова книжка від відомого автора

 


Люко Дашвар (Ірина Чернова) – відома українська письменниця, журналістка та сценаристка, народилася 3 жовтня 1957 року у місті Херсон. Отримала дві вищі освіти: Одеський інститут легкої промисловості (бакалавр за спеціальністю «інженер-механік») та Академію державного управління при Президентові України (магістр за спеціальністю «державне управління»). Згодом, закінчила курси сценарної майстерності голлівудського професора Річарда Креволіна, також навчалася у школі практичної журналістики та на курсах з нейролінгвістичного програмування. Спочатку працювала за інженерною спеціальністю, потім пішла працювати обліковцем листів у газету. Так розпочалась її журналістська кар’єра. Переїхавши до Києва, була головною редакторкою газети «Селянська зоря». Саме період роботи у «Селянській зорі» письменниця визначає як незабутній життєвий досвід, саме у цьому виданні письменниця вигадала там рубрику «Пам'ятаю все життя», у якій люди, надсилаючи до редакції листи, розповідали в них про єдиний незабутній факт свого життя. Деякий час працювала журналісткою і редакторкою жіночих журналів.

З 2006 року займається виключно літературною та сценаристською діяльністю. Пише свої твори українською мовою. Вона є володарем ряду престижних літературних премій.  Всі книги Люко Дашвар написані про наших сучасників, а дія в них відбувається в реаліях простого українського села або міста. Більшість її романів перевидавалися декілька разів і стали бестселерами. Загальний наклад її книг перевищує 500 тисяч примірників. В роботах письменниці не останнє місце має збірний образ української жінки. Долі її героїнь завжди різні, але такі прості та зрозумілі. Саме глибокі психологічні портрети додають її романам правдивості та щирості, притаманної небагатьом світовим авторкам. Мабуть тому її книжки не залежуються на бібліотечних полицях.

Для наших користувачів пропонуємо нову книжку письменниці, яка поповнила фонд нашого відділу.

Дашвар, Люко.

СпАДок : роман / Л. Дашвар. – Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2023

Відомий архітектор Гнат Куроган мешкає в розкішному маєтку під Києвом. Незабаром він святкує своє 88-річчя, тож до нього приїдуть сини та онука – нібито щоб привітати. Проте гості сподіваються лише на одне: отримати якомога більшу частину спадку старого. Кожен із Гнатових родичів змушений шукати чималі гроші ­– через пристрасть до алкоголю чи ігроманію, власні амбіції чи лінощі.

Та несподівано напередодні святкування одного із синів Гната Курогана знаходять зарізаним у бібліотеці замку.

Хто скоїв страшний злочин? Невже спадок вартий життя рідної людини? Всі секрети будуть розкриті, а страшна правда вразить кожного.




Немає коментарів:

Дописати коментар