четвер, 29 лютого 2024 р.

Фантастичні книги від письменника-фантаста

 


Ігор Сілівра – сучасний український письменник-фантаст. Народився і живе в Чернівцях. Навчався у Чернівецькому міському ліцеї №1, який закінчив зі срібною медаллю. Закінчив Чернівецький національний університет, за освітою – інженер.

Літературну творчість Ігор Сілівра розпочав ще у шкільні роки, його перші оповідання з’являлися у малотиражних збірках шкільної творчості. Кілька його віршів потрапили до альманаху "Холод першого тепла". Першим із відомих опублікованих творів є оповідання «Людина-лампочка», датоване 1999 роком.

Перша серйозна літературна заявка – публікація оповідання “Фокусник” в українському журналі “УФО”. Відбулось це у 2010 році.  Перший друкований роман “Цепелін до Києва” спочатку став переможцем Днів фантастики у Києві у 2011 році, а вже у 2013 – вийшов на папері у видавництві ШИКО (Луганськ). На конкурсі Перша Всеукраїнська літературна премія ім. Олександри Кравченко (Девіль) роман «Цепелін до Києва» здобув другу премію та особливу відзнаку: диплом за відродження жанру наукової фантастики та майстерне відображення високоморальних молодіжних образів в сучасній українській літературі. Призер «EuroCon 2014» (Дублін, Ірландія).

Жанрова належність його творів – від стімпанку до жорсткого sci-fi. Він активно використовує український сетинг, технології, альтернативну історію і хардкорні елементи.

У своєму творчому доробку автор має 6 друкованих романів, а також понад півсотні фантастичних оповідань. 

Пропонуємо добірку книжок Ігоря Сіліври, які є у фонді відділу абонемента.

Сілівра, Ігор.

Край : фантаст. роман. Кн. 2 / І. Сілівра. - Київ : Темпора, 2016. - 340 с.

Після подій, описаних у книзі "Цепелін до Києва", минуло 10 років. У домівках засяяли електричні вогні, на вулицях з’явилися електромобілі, проте в небі так само панують велети-цепеліни. Світ змінився, безліч порталів веде в неосвоєні землі, де виростають нові й нові колонії.

Хто саме контролює історію – досі таємниця. Дослідники знаходять заселені планети, але людство на них знищила невідома катастрофа. Побоюючись, що їх чекає така сама доля, герої мусять дізнатися, чому вимерли альтернативи Землі та хто й навіщо втручається в історію світів.

Сілівра, Ігор.

Архіпелаг  : фантаст. роман / І. Сілівра. - Київ : Темпора, 2017. - 260 с.

У Центрополісі, найбільшому місті світу, ніколи не буває тиші. В один із днів на місто падає літак із впливовим бізнесменом Мироном Станковичем та його сином Велиславом. Батько гине, син у комі, ще один син вирушив у дослідницьку експедицію й досі не повернувся. Родинний директорат очолює Іванна Станкович. Їй самій доведеться формувати нову команду й шукати шляхів виходу з енергетичної кризи останніх років. Доктор Левчев, здається, знайшов рішення, і його з донькою Сніжаною запрошують працювати на директорат. Чи вдасться жити по-новому, тримаючись старого, принесеного Предками, надбання, а чи все-таки треба буде відкривати нові шляхи, змінюючись самим? Так чи інакше відповідь на це запитання шукають усі герої – і бізнесмени, й історики, і навіть пілот Віталь зі своїм новим  супутником Сашо, власником коштовної книги, якому дуже хочеться вчитися.

Сілівра, Ігор.

Межа людини : роман / І. Сілівра. - Київ : Темпора, 2019. - 300 с.

У романі більша частина Сонячної системи, включно з Землею, поглинута загадковою Аномалією. Тепер людство розкидане по кластерах орбітальних поселень довкола карликових планет за орбітою Нептуна. У кожному з них – свої закони і свій спосіб життя.

Саме в такий світ потрапляє заморожений в рятувальній капсулі свідок загибелі Землі, прибулець з минулого Камеяма Джіро. Вони разом із генетично модифікованою для дальніх міжпланетних перельотів Наді та андроїдом Октаном намагаються відвернути нову загрозу людству, зрозуміти, чим і ким є людина в їхньому світі та де її межа.

Сілівра, Ігор.

Воля. Спадок професора Пулюя : роман / І. Сілівра. - Київ : Бугайов В. В. : [The Will Production], 2022. - 352 с. - За мотивами коміксу "Воля".

Події стім-панк роману розгортаються у альтернативному світі 1918 року, під час розквіту Української Держави під проводом гетьмана Павла Скоропадського, нової демонічної загрози зі сходу, підступних інтриг у Європі та свавілля містичних культів. Головні герої потрапляють у вир подій довкола таємничих документів професора Пулюя, що здатні змінити майбутнє Європи. Пригоди, перестрілки, зрада, підступні вороги і перемоги - все це у декораціях Чехії та України та неймовірного світу "ВОЛЯ" на сторінках цієї приголомшливої книги.

Сілівра, Ігор.

Фактор світу : роман / І. Сілівра. - Київ : Темпора, 2022. - 500 с.

Історія – не якбитологія, навіть в альтернативних реальностях, в яких перетнулися стежки Олекси Довбуша (ні, не опришка), колишнього вояка російсько-української війни Василя та Фульміне-Оксани, жінки авантюрної вдачі, кмітливої і звабливої. Їхні пригоди відбуваються в різних політичних та буттєвих ситуаціях, що з них вони виходять то потерпілими, то переможцями. 


Немає коментарів:

Дописати коментар