понеділок, 12 лютого 2024 р.

Що почитати з розвитку особистості?

 


Лоран Гунель – французький письменник, фахівець з розвитку особистості.  Він входить в п'ятірку найпопулярніших белетристів Франції.

Лоран Гунель  народився 10 серпня 1966 року. Здобувши економічну освіту, працював бухгалтером, але ця робота не приносила йому задоволення. Щоб змінити своє життя, він зайнявся вивченням психології, філософії та соціології в Каліфорнійському університеті. З метою вивчити східні вчення та психологію шаманізму, він здійснив поїздки до США, Фінляндії та Балі. Після цього Лоран став консультантом з питань людських взаємин, особистісного та професійного зростання, а також викладав в університеті Клермон-Ферран. Його книги більше схожі на психологічні тренінги.

Свою першу книгу "Людина, яка хотіла бути щасливою" Лоран Гунель написав у 2006 році, після того, як втратив батька. Роман був опублікований у 2008 році та став міжнародним бестселером. 


Гунель, Лоран.

Людина, що хотіла бути щасливою  / Л. Гунель ; пер. з фр. Ю. Кузьменко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2023. - 208 с.

Жуліан почувався цілковито нещасним, хоча мав молодість та здоров’я. Незадоволений життям, молодик палко бажає віднайти щастя. Доля скеровує його до загубленого селища, що розташовано в самому серці балійських лісів. Там, подалі від гамірного світу, мешкає мудрий цілитель душ Самтьян. Йому відома істина, якої так прагне Жуліан. Це знання могло б змінити реальність та мільйони життів, обернути нещасних на щасливців. Але його так легко не отримаєш, не купиш і не забереш силою. Бо справжнє щастя можна лише збагнути...  

Книга стала всесвітнім бестселером і була перекладена більш ніж двадцятьма мовами світу.

Гунель, Лоран.

Бог завжди подорожує інкогніто  / Л. Гунель ; пер. з фр. А. Роговченко. - 2-е вид. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 416 с.

Як не пропустити в житті ті можливості, які воно нам пропонує? Знайти своє призначення й зробити реальністю найзаповітніші та найсміливіші мрії? Шлях до самореалізації та самовдосконалення відкритий кожному, треба лише обрати вірний напрямок. На відміну від інших книжок із психології саморозвитку, бестселер Лорана Гунеля не перелік правил і вправ, а захоплива розповідь про історію життя паризького юнака, до якої хочеться приєднатися! Повне інтриги й пригод, це керівництво з пошуку свого місця в житті, боротьби зі страхами й комплексами за особисте щастя та професійний успіх. Поради й завдання, які даватиме врятованому на межі відчаю Алану його таємничий наставник, – універсальна та ефективна методика розвитку особистості.

Гунель, Лоран.

День, що навчив мене жити  : роман / Л. Гунель ; пер. з фр. З. Борисюк. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 288 с.

Хто з нас не чекав того дня, який змінив би наше життя? Сонячний вихідний, сповнений теплих барв і позитивних емоцій. Ми уявляємо приємну прогулянку пірсом, звідусіль чутно сміх і невимушені розмови людей довкола. Аж раптом вас хапає за руку молода циганка… «Я прочитаю твоє майбутнє», - каже вона. Ви посміхаєтеся так, наче почули нісенітницю, але руки не прибираєте. Хай там як, жодне передбачення не зіпсує цього дивовижного недільного дня. Однак пророцтво циганки перевертає ваше життя догори дриґом, бо, можливо, цей день – останній. Та хіба таке можливо?..


Гунель, Лоран.

І знайдеш ти скарб у собі : роман / Л. Гунель ; пер. з фр. Ю. Кузьменко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2023. - 288 с.

Аліса ніколи не була богобоязною парафiянкою, що молилася, перш нiж з’їсти пиріжок. А для священика Жеремі віра була повітрям, сенсом існування. Та вірян у церкві стає все менше. І практична Аліса вирішує допомогти старому другові покращити приходські справи. Для неї це просто черговий проєкт, який треба «розкрутити». Але заглиблюючись у світ духовного, Аліса відчуває, як щось в ній починає змінюватися. Тісні стіни скептицизму та іронії, що здавалися їй справжньою свободою, поступово розсуваються. Здається, ще крок – і Алісі відкриється істина, яку вона вперто не хотіла помічати. Але всесвіт довкола раптом стане незміряним. І не загубиться в нім лише той, хто зрозуміє, чого хоче насправді


Гунель, Лоран.

Інтуїція  : роман / Л. Гунель ; пер. з фр. З. Борисюк. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2023. - 510 с.

Одного дня спокійне життя молодого письменника Тімоті порушили двоє. Агенти ФБР з’являються біля його дверей із проханням... допомогти. Знайти особу, яка відома на весь світ своєю невловимістю. І, несподівано для себе, він погоджується на авантюру. Проте спершу Тімоті має пристати до секретної програми, спеціалізація якої – люди з феноменальними інтуїтивними здібностями. Люди, що відчувають матерію цього світу інакше за решту. Непомітно для себе Тімоті оволодіває цією потужною силою інтуїції. Почуттям, здатним показати життя таким, яким воно є насправді, – надзвичайним. Та чи стане Тімоті сил пройти шлях до самого кінця? Шлях, який під силу лише обраним.


Гунель, Лоран.

Я обіцяю тобі волю : [роман] / Л. Гунель ; пер. з фр. Ю. Кузьменко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2023. - 384 с.

Життя Сибіль Ширдон почало руйнуватися, наче картковий будиночок. Начальник поставив перед фактом: лише десять днів, щоб зберегти робоче місце, інакше – звільнення. Того ж вечора коханий чоловік сказав, що їхні стосунки вичерпали себе. Вона була немов затиснута в лещатах болю, страху та відчаю. Їй не залишалося нічого іншого, окрім як звернутися до... загадкового чоловіка, члена братства – таємного ордену. Кажуть, що він успадкував знання предків про функціонування людської психіки й здатен змінювати життя. Заманлива перспектива, авжеж? Сибіль вирішує ризикнути. Вона крокує надзвичайним шляхом пізнання себе й інших. Та чи стане їй сил розірвати всі кайдани, віднайти себе й схопити за крила омріяну волю – бути собою?..

Ці книжки є у відділі абонемента, звертайтесь.

Немає коментарів:

Дописати коментар