понеділок, 13 березня 2023 р.

Відбулось четверте засідання книжкового клубу "ПереПРОчитання"

 12 березня в регіональному тренінговому центрі ЧОУНБ імені М. Івасюка було проведено обговорення книжки «Парфуми, або історія одного вбивці» (нім. Das Parfum. Die Geschichte eines Mörders, 1985). Це найвідоміший твір німецького письменника Патріка Зюскінда, більш знаний під скороченою назвою «Парфуми» або «Запахи». Жанр можна визначити як історичну фантастику з елементами детективу та психологічного роману, або ж як роман про митця – історія життя сироти з надзвичайно гострим нюхом; згодом головний герой стає геніальним парфумером, який заради одержимості  здатен на все.

Цей твір – один із найпопулярніших бестселерів другої половини ХХ століття. Під час засідання учасники обговорювали, чому інтерес "Парфумів" не згасає й дотепер, проаналізували найзагальніші риси авторського стилю, з’ясували жанр, порушили питання про геніальність й огиду, (а)моральність, соціальну / особисту відповідальність, межу між добром і злом у житті й мистецтві тощо  складно вмістити в невеликому дописі всі думки та тези, озвучені впродовж понад 2 годин живого спілкування. 

Запрошуємо доєднуватись до майбутніх заходів книжкового клубу! Наступного разу плануємо обговорювати малу прозу українського класика М. Хвильового. Щоб не пропустити детальнішу інформацію і анонс – стежте за оновленнями на блозі відділу абонемента, на сайті ЧОУНБ або в соцмережах бібліотеки.

Нагадуємо, що 18 березня (в суботу) буде заняття з креативного письма, на якому всі охочі зможуть повправлятися в написанні текстів, виконати цікаві завдання і провести вільний час з користю.

До зустрічі у стінах нашої книгозбірні!

Немає коментарів:

Дописати коментар