четвер, 2 вересня 2021 р.

Розпочався прийом заявок на участь у конкурсі на Літературну премію імені Василя Кожелянка

Літературну премію імені Василя Кожелянка заснували в Чернівцях. Ініціаторами ідеї виступили Інга Кейван, Світлана Вардеванян, Максим Дупешко, Марина Лібанова.

Премія імені Василя Кожелянка запланована як щорічна та має на меті ініціювання і реалізацію активностей, які сприятимуть тому, щоб ім’я Василя Кожелянка стало одним із центральних культурних брендів Чернівців, символом «Книжкової столиці України – 2022», а загалом – точкою тяжіння літературно-мистецького, книжкового життя міста в ювілейний рік письменника, адже незабаром відзначатимемо 65 річницю від дня його народження.

Перші переможці будуть нагороджені у травні 2022 року. Премію буде вручено у двох основних номінаціях:

1. «Срібний павук». Книжка, у якій найкраще, найбільш майстерно осмислено Чернівці. Беруть участь книжки, які вийшли друком упродовж 2020–2021 років. Вони можуть бути будь-якого роду та жанру, крім наукових. Номінація передбачає одного переможця, який отримає брендований срібний перстень та грошову винагороду в розмірі 49 000 грн.

2. «Homo Ludens». Тексти малої прози, створені у жанрі альтернативної історії та/або ретропрози. Передбачає трьох переможців (І, ІІ, ІІІ місця) та видання збірки найкращих творів.

Нагороди:

І місце – 30 000 грн.;

ІІ місце – 20 000 грн.;

ІІІ місце – 15 000 грн.;

+ публікація творів переможців та інших творів учасників конкурсу окремою збіркою.

Книжки на конкурс у номінації «Срібний павук» подаються у двох форматах – паперової книги та pdf (надсилати через ґуґл-форму). Адреса для надсилання паперової книги: м. Чернівці, вул. Головна, 31, книгарня «Букініст»; Нова пошта, відділення № 6; отримувач: Лібанова Марина Львівна, 0503742277.

Початок прийому заявок, книжок (номінація «Срібний павук») на участь у конкурсі: 1 вересня 2021 р.

Дедлайн: 31 грудня 2021 року,  до 15:00.

  •  До участі в конкурсі приймаються раніше не опубліковані тексти, подавати твори можуть лише їх автори.
  •  Мова творів – українська.
  • Оформити заявку та надіслати конкурсний текст можна, заповнивши ґуґл-форму (більше детальної інформації, покликання на ґуґл -форми та інші джерела за цим посиланням:

http://lsd.co.ua/literaturna-premiya-imeni-vasylya-kozhelyanka-start/

Немає коментарів:

Дописати коментар