четвер, 28 січня 2021 р.

 


Бестселери за версією "The New York Times" надійшли у відділ абонемента від Українського інституту книги за програмою поповнення бібліотечних фондів...



Волш, Розі.

Сім щасливих днів  : [роман] / Р. Волш ; пер. з англ. Ю. Максимейко. - Харків : Віват, 2020. - 320 с. - (Художня література) (Бестселер The New York Times).

Сара тільки-но розлучилася і доля одразу звела її з Едді. Спонтанне знайомство переросло в щире та сильне почуття, яке стало взаємним. Здається, таке трапляється лише в мелодрамах. Дивовижний тиждень разом, обіцянки та плани на спільне майбутнє. Хепіенд? Прощання перед відпусткою і, як гадала Сара, коротка розлука. Едді обіцяв потелефонувати з аеропорту. День, другий, тиждень — дзвінка немає. Кинув, захворів, загинув — Сара перебрала всі ймовірні варіанти. Друзі радили забути. Але кохання неможливо видалити із серця, як номер з телефона. Жінка береться шукати правду. Але є речі, про які ліпше не знати. Особливо про тих, кого ми любимо...

Кемерон, Брюс.

Обіцянка собаки  : роман / Б. Кемерон ; пер. з англ. Ю. Підгорної. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 384 с. - (Бестселер "The New York Times"). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Кажуть, усі собаки потрапляють до раю. Особливо такі, як Бейлі. Він прожив чимало життів і нарешті може спочити. Та Ітан, перший господар Бейлі, знов відправляє його на землю. Йому слід врятувати ще одну родину, виконати свою останню обіцянку людям. Тут без жертв не обійтися: Бейлі має забути свої попередні життя та втратити спогади про Ітана. Віддати найдорожче заради щастя чужої родини. Однак собача любов здатна творити великі дива. І Бейлі готовий до своєї останньої подорожі.

Квінн, Кейт.

Мережа Аліси  : [роман] / К. Квінн ; пер. з англ. В. Ярмольчук. - Харків : Віват, 2019. - 496 с. - (Художня література) (Бестселер The New York Times та Usa Today). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

У цьому романі йдеться про сміливість і незламність жінок, їхню жертовність заради країни та вірних друзів, а ще про подвійні стандарти, з якими вони стикались у Першій та Другій світових війнах. Двох зламаних, але водночас відважних жінок, пов’язує жорстока боротьба за життя та один спільний ворог. Жахіття війни не знищили їх, а натомість зробили сильнішими. Тепер героїні ладні на все, щоб помститися ворогу й повернути собі надію на майбутнє. Ця книжка — мандрівка у складні й небезпечні часи, коли сильні жінки намагалися налагодити своє життя в повоєнні роки й, перебираючи своє минуле, дошукатися в ньому істини.

Моллой, Еймі.

Ідеальна мати  : [роман] / Е. Моллой ; пер. з англ. Т. Іванової. - Харків : Віват, 2020. - 336 с. - (Художня література) (Бестселер The New York Times) (Найкраща книжка року Kirkus i New York Public Library). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

У психологічному романі порушено проблеми сучасного материнства. У центрі уваги — долі жінок, які називають себе «травневими матусями»: їхні малюки народилися цього місяця. Двічі на тиждень подруги збираються в парку, діляться страхами й радощами, пов’язаними з дітьми. Одного вечора, поки діти перебувають із нянями, група зустрічається в місцевому барі, але щось іде не так: немовля матері-одиначки Вінні викрадають із будинку. Поліція ставить тривожні запитання, і приватне життя молодої жінки стає принадою для ЗМІ. Висловлюючи свій погляд на те, якою має бути ідеальна мати, авторка наголошує, що сучасні жінки можуть відкинути нав’язані їм шаблони.

Райлі, Люсінда.

Будинок орхідей  : [роман] / Л. Райлі ; пер. з англ. І. Серебрякової. - Харків : Віват, 2019. - 576 с. - (Художня література) (Бестселер The Sanday Times і The New York Times). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Джулія Форрестер — відома піаністка, яка живе мрією про гарний будинок у Провансі. Вона щаслива й успішна, аж тут у її житті стається жахлива трагедія. Джулія повертається до Англії, туди, де була щаслива в дитинстві, — у Вортон-парк. Але теперішній власник маєтку Кіт Кроуфорд мріє якомога швидше його продати. Ані Джулія, ані Кіт не знають, що їхні долі нерозривно пов'язані. Під час ремонту, розпочатого Кітом, знаходять щоденник, написаний у 1940-х роках дідусем Джулії, який понад усе любив орхідеї. Про що йдеться на його сторінках? В історії двох сімей, розорених війною, Джулія виявить темні секрети, що змінять її життя…

Звертайтесь! Локдаун закінчився.

Немає коментарів:

Дописати коментар