понеділок, 25 січня 2021 р.

 

Книги серій «English Library» та «American Library».

Новинки надійшли за програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.


Монтгомері, Люсі-Мод.

Заплутане павутиння  : [роман] / Л. -М. Монтгомері ; пер. з англ. О. Фири. - Київ : Знання, 2020. - 400 с. - (American Library)

Роман цікавий і захопливий, він сповнений надзвичайної інтриги та водночас розповідає про життя як воно є, коли трагічне й комічне завжди опиняються поряд. Це історія великого клану, де за три покоління шістдесят членів родини Пенхеллоу одружилися із шістдесятьма Дарками, сплівши таким чином заплутане павутиння відносин та емоцій.

Фіцджеральд, Френсіс Скотт.

Дише ніжністю ніч  : [роман] / Ф. С. Фіцджеральд ; пер. з англ. О. Фири. - Київ : Знання, 2020. - 384 с. - (American Library).

Один із кращих романів класика американської літератури, що значною мірою є автобіографічним. Він був написаний у той період, коли дружина письменника лікувалась у клініці від шизофренії. Тож не випадково герої твору — заможна й тендітна пацієнтка психіатричної лікарні та бідний, але здібний лікар-психіатр, що не встояв перед її вродою. В романі автор не побоявся вилити на папері свої найпотаємніші й найважчі думки та постав перед читачем у всій відвертості, оголивши душу.

Остін, Джейн.

Переконання  : [роман]; пер. з англ. / Д. Остін. - Київ : Знання, 2019. - 304 с. - (English Library).

Роман належить до золотої класики світової літератури та є одним із найбільш автобіографічних творів Джейн Остін. Головна героїня роману Анна Еліот багато в чому схожа на авторку, а розповідь про її кохання дуже нагадує власну історію письменниці. Джейн, як і Анна, закохалася в юнака без статків і розлучилася з ним, піддавшись наполяганням рідних. Але, попри те, що самій письменниці так і не поталанило влаштувати особисте життя, своїй героїні вона дає можливість бути щасливою.

Вайльд, Оскар.

Жінка, не варта уваги. Віяло леді Віндермір  / О. Вайльд ; пер. з англ.: О. Ломакіної, Е. Євтушенко. - Київ : Знання, 2020. - 192 с. - (English Library).

Це соціально-побутові комедії, що стали гострою сатирою на тогочасне суспільство і ще за життя принесли славу автору. Оскар Вайльд, як визнаний майстер парадоксу, закладає парадоксальність вже в саму назву своїх драматичних творів, розгортаючи її потім у сюжеті. Попри сарказм, іронію, висміювання сімейних і суспільних звичаїв, комедії Вайльда значно серйозніші, ніж може здатися на перший погляд. За блискучою дотепністю автора прихована глибина порушених проблем.

Діккенс, Чарльз.

Битва життя. Одержимий та угода з привидом  : [повісті] / Ч. Діккенс ; пер. з англ. Н. Токарської ; пер. з англ О. Фири. - Київ : Знання, 2019. - 272 с. - (English Library).

Головні герої цих творів кожен своїм шляхом приходять до розуміння важливості милосердя, дружби, взаємодопомоги, сімейного затишку, без яких не можливо побудувати щасливе життя. Безмежно добре серце близької людини розтоплює кригу в душі “одержимого” вченого Редлоу, а неймовірно жертовна любов допомагає двом сестрам Джедлер виграти непросту битву життя.

Не читали? Звертайтесь у відділ абонемента.


Немає коментарів:

Дописати коментар