вівторок, 12 січня 2021 р.

                             Нові надходження літератури.

Пропонуємо вашій увазі видання зарубіжних авторів, які відділ абонементу отримав від Українського інституту книги за програмою поповнення бібліотечних фондів.

 

Ахерн, Сесілія. 

P.S. Я кохаю тебе : [роман] / С. Ахерн ; пер. з англ. І. Гоял. - Київ : Рідна мова, 2020. - 432 с. - (Авторська серія).

Роман приніс своїй авторці світову славу, був переведений майже на півсотні мов і успішно екранізований компанією Warner Bros.

Втративши улюбленого чоловіка, тридцятирічна Голлі Кеннеді впадає у відчай, перестає виходити з дому, спілкуватися з людьми. І раптом отримує поштою пакет з листами: відкривати їх можна лише по одному на місяць, а написані вони тією самою людиною, розставання з якою приносить їй такі страждання. Кожного разу вона з нетерпінням чекає першого числа, щоб розкрити черговий конверт і, суворо дотримуючись настанов, зробити ще один крок, який повертає її до життя: купити нове плаття, взяти участь у конкурсі караоке, з'їздити на море. Джеррі допомагає Голлі подолати біль, знайти в собі мужність перестати жити минулим і рухатися вперед.

Ґалбрейт, Роберт

Кувала зозуля  : [роман] / Р. Ґалбрейт ; пер. з англ. Н. Ференс. - Київ : КМ-БУКС, 2020. - 512 с. - (Світовий бестселер). - Справж. ім’я авт.: Роулінг Джоан Кетлін.

Колишній військовий слідчий Корморан Страйк, який в Афганістані втратив ногу, повернувшись додому в Лондон, відкриває детективну агенцію, але заледве зводить кінці з кінцями. Агенція має одного-єдиного клієнта, а кредитори тиснуть зусібіч. Аж тут до нього приходить брат відомої супермоделі з проханням розслідувати загадкову смерть його сестри . Страйк поринає у яскравий і розпусний світ шоу-бізнесу, де правлять насолоди, спокуси й облуди. Ви гадаєте, що все знаєте про детективів? Це ви просто не бачили, як веде розслідування Страйк.

Ґалбрейт, Роберт

Шовкопряд : [роман] / Р. Ґалбрейт ; пер. з англ. Н. Ференс. - Київ : КМ-БУКС, 2020. - 544 с. - (Бестселер №1). - Справж. ім’я авт.: Роулінг Джоан Кетлін.

Корморан  Страйк розслідує нову справу — зникнення письменника Оуена Квайна. Його дружина вважає — чоловік просто втік, щоб побути на самоті, й просить Страйка розшукати його і повернути додому. Але Страйк, почавши розслідування, розуміє, що зі зникненням Квайна не все так просто. Письменник щойно дописав сатиричний роман, у якому в непривабливому світлі вивів практично всіх своїх знайомих. Якщо такий твір опублікувати, він зруйнує багато життів, отож чимало людей хотіло б заткати Квайнові рота. Невже хтось таки на це наважився?...

Ґалбрейт, Роберт

Кар'єра лиходія : [роман] / Р. Ґалбрейт ; пер. з англ. Н. Ференс. - Київ : КМ-БУКС, 2020. - 544 с. - (Бестселер №1). - Справж. ім’я авт.: Роулінг Джоан Кетлін.

         Історія, в якій є багато несподіваних сюжетних поворотів та тонкою ниткою через книжку проходять особисті переживання головних героїв, що поступово переходять грань між партнерськими та особистими.

Таємничу посилку доставляють в офіс детективного агентства. Відкривши її Робін жахається, всередині знаходиться частина тіла. У Корморана Страйка є кілька підозрюваних, але проблема в тому, що він не впевнений хто саме винен, а  поліція приділяє увагу лише одному підозрюваному. Але Кормарон Страйк і Робін намагаються самостійно докопатися до істини. Пошук відповідей заводить їх у найтемніші куточки злочинного світу…

Роберт Ґалбрейт — псевдонім Дж. К. Роулінг, автора бестселерів «Гаррі Поттер» і «Несподівана вакансія».  Всі три детективи про Корморана Страйка - "Кувала зозуля", "Шовкопряд" і "Кар'єра лиходія" - очолювали як місцеві, так і міжнародні списки бестселерів і лягли в основу телесеріалу, знятого "Bronte Film & Television".

Кейн, Джеймс М. 

Листоноша завжди дзвонить двічі  : роман / Д. Кейн ; пер. з англ. А. Євса. - Київ : Рідна мова, 2020. - 128 с. - (Культовий роман).

Якою буває любов? Ніжною і жорстокою, безслідною і фатальною, духовною і тілесною. А яка любов у Френка й Кори? Вони вбили людину — заради кохання, чи будучи злочинцями за своєю природою? Їхні стосунки — це вогонь, жага, кров і зрада…

Кожен читач матиме свою думку про героїв книжки, та ніхто не залишиться байдужим до Френка і Кори. Динамічний сюжет, влучні метафори і яскраві образи — усе в цьому романі інтригує й захоплює.

Кінселла, Софі.

Здивуй мене  : роман / С. Кінселла ; пер. з англ. М. Пухлій. - Київ : КМ-БУКС, 2020. - 448 с. - (Бестселер The New York Times).

Ден і Сільві — парочка, що вирішила урізноманітнити свій шлюб, додавши до нього сюрпризів. Та натомість подружжя отримало потрясіння, що змінило їхнє життя... Ця книжка про: шлюб, кохання, секс, сюрпризи, потрясіння, сексуальну спідню білизну, Баттерсі-парк, батьків, смерть, життя, давніх друзів, нових друзів, непорозуміння, страх і сміливість. Вона змусить читача сміятися і плакати.

Льюїс, Бенні.

Вільно за 3 місяці. Як заговорити будь-якою мовою незалежно від віку та місцезнаходження / Б. Льюїс ; пер. з англ. І. Семенюк. - Харків : Фабула, 2019. - 272 с.

Бенні Льюїс, відомий поліглот, блогер, мандрівник, дає практичні поради щодо вивчення різних мов. У книжці наведено найефективніші методики і способи запам'ятовування нових слів, нові мовні техніки, а також дієві підказки і списки корисних безкоштовних інтернет-ресурсів. За допомогою цієї книжки читачі будь-якого віку і досвіду легко і швидко опанують будь-яку мову.

Памук, Орхан.

Рудоволоса жінка : [роман] / О. Памук ; пер. з тур. О. Кульчинський ; худож.-оформлювач М. С. Мендор. - Харків : Фоліо, 2020. - 224 с. - (Великий роман).

Історія розповідається від імені молодого хлопця Джема Челіка. Вона починається в 1986 році, коли його батько зникає через проблеми з поліцією. Підліток, письменник-початківець, який готується до вступного іспиту в університет, влаштовується на літню роботу як учень майстра з пошуку свердловин. Майстер Магмут розказує йому не тільки про тонкощі копання колодязя, але й дає уроки життя. Під час робіт в сусідньому місті увагу хлопця привертає рудоволоса жінка, яка виступає в трупі бродячого театру. І все починається…

Можна впевнено сказати, що «Руда жінка» — це роман-притча, це роман в романі, де тісно переплелися театр і реальність, легенда і міф, метафора і дійсність, Схід і Захід, батько та син, релігія і атеїзм — отже, життя та смерть.

Українською роман виходить уперше.

Турунен, Арі.

Ознаки добра і зла. Забобони: Історія забобонних звичаїв / А. Турунен ; пер. з фін. І. Малевич. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2020. - 192 с. : іл. - Парал. тит. арк. фін. мовою. - Бібліогр.: с. 176-182 . - Імен. покажч.: с. 190-191.

Чому відьма літає на мітлі, а чорт має роги? Чому заяча лапка приносить удачу, а сім - щасливе число? Як ім’я впливає на долю людини і яким був знак Каїна?

Книжка знайомить читача зі строкатим і захопливим світом забобонних звичаїв, які в повсякденному житті ми часто навіть не помічаємо.  За допомогою забобонних звичаїв боролися зі страхами, але також прагнули подбати про власне щастя й вдачу. У семи «щасливих» розділах книжки Арі Турунен зазирає в історію культури забобонів і розкриває деякі дивовижні секрети. Наприклад, сережки спочатку використовували для захисту від злих сил, слово “паніка” має походження від бога Пана, що визивав безконтрольний страх, а схрещення середнього і вказівного пальців для уникнення невдачі спочатку було символом парування. Для широкого кола читачів.

Чекаємо наших користувачів по закінченню локдауну в Україні.


Немає коментарів:

Дописати коментар