середу, 16 червня 2021 р.

 

Я писав свою історію, яку мені було б цікаво дивитися або читати.

                                                                                 Симор Гласенко

    

Сучасний український письменник, сценарист, бард, який «вивів для себе формулу, що геній – межа ризику». Він народився 16 червня 1985 р. в м. Андрушівка  Житомирської області. За освітою – юрист. Справжнє ім'я – Олександр Володимирович Процюк.

В одному інтерв’ю автор зазначає: «У 13 років я склеїв два зошити в лінійку і написав першу свою книгу від руки, яка називалась «Нерозгадана таємниця». Потім я писав вірші, пісні, був капітаном збірної команди КВН міста. А взагалі у моїх творах немає щасливого кінця. Так стверджують всі читачі. Це не намагання справити враження, а просто зараз має бути саме так».

Зі слів письменника: «Симор Гласенко – це ілюзія на головного героя Джерома Девіда Селінджера «Дев’ять оповідань» Симора Гласса. Я обрав такий псевдонім, коли відправляв «Фабрику» на літературний конкурс «Коронація слова». Тоді, у 2013 році, я не здобув нагороди. Потім писав оповідання і почав викладати їх на літературні сайти як Симор Гласенко. Мені так комфортно, бо я вирішив, що творче життя має бути під псевдонімом, а професійне – під своїм ім’ям».

Роман «Фабрика»  (видавництво «Смолоскип») все-таки прийшов до читача. Книга вийшла накладом у 300 примірників, і увійшла до ТОП-10 романів ХХІІ Міжнародного «Форуму видавців у Львові» 2015 р. 

Детективні оповідання Симора Гласенка увійшли до збірок короткої детективної прози «Це ж елементарно, сер!», «Без терміну давності», «Різдвяний детектив». Інші оповідання в різний час друкувалися у літературних журналах «Дніпро» («Дівчатам з АТО відмовляти не можна», «М'ясо, риба та любов», «ЮКІ»), у журналі «Золота пектораль» («Фастів»), в альманасі «Кременчук літературний» («Дід»).

У березні 2016 р. письменник закінчив курси навчання сценарного мистецтва на базі каналу «СТБ». Автор ідеї та сценарії серіалу «Схованки» («Hide and seek»), перший український серіал, який пройшов конкурсний відбір MIPDrama Buyers Summit у Каннах (Франція). Також Симор Гласенко плідно працює на ниві співаної поезії та авторської пісні, завдяки чому його прозові тексти вирізняються своєрідною мелодикою. 

Приємно, що книги сучасного українського автора не залежуються на полицях абонементу, бо він має своїх справжніх поціновувачів.

Гласенко, Симор.

Дім чистого світла  : роман / С. Гласенко. — Чернівці : Книги-ХХІ, 2020.

Події роману відбуваються в наш час на Поділлі, у вигаданому селищі Крутояр, що розкинулось на скелястих берегах Дністра. Сюди, на заміну сільському лікареві, який загинув при загадкових обставинах, прибуває новий фельдшер. Намагаючись з’ясувати, що ж насправді сталося з його попередником, він запускає ланцюг трагічних подій. На чисте світло вийдуть усі темні таємниці, що так довго таїлися в царстві тисячолітніх товтр. Автор визначив жанр свого третього роману як «подільська готика», головною темою в якому є спокута. 

Гласенко, Симор.

Нуар по-українськи : роман / С. Гласенко. — Чернівці : Книги-ХХІ, 2017.

Слідчий Олег Самчук отримує чергове завдання: відшукати зниклу жінку, слід якої губиться у Чернівцях. Однак у пошуках Оксани він відкриває щось лячне в собі. Пристрасть чи любов, усталене життя чи привабливість змін, убивство чи самопожертва – на такі питання мають знайти відповіді персонажі. Кримінальна драма «Нуар по-українськи» — це другий роман Симора Гласенка.

Чекаємо на нові книги  від українського, цікавого автора!

Використано матеріал з Інтернету.

Немає коментарів:

Дописати коментар