пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

Книги чекають на вас!

Гавальда Анна "Розрада"
Роман "Розрада" вийшов друком 2008 року. Шарль Баланда - успішний архітектор. Живе у Парижі з дружиною та її донькою. Він багато працює, рідко буває вдома. І все у нього нібито добре: і кар'єра, й особисте життя. На сюрпризи долі вже годі сподіватися. Аж раптом Шарль знаходить лист - лист із минулого, про яке він заборонив собі думати. З листа він дізнається про смерть матері колишнього друга. Шарль не бачив її понад двадцять років. Цей лист вщент руйнує його усталене життя, занурюючи у жахливу депресію. Та невдовзі давні, майже забуті почуття до цієї померлої жінки приводять його до іншої, реальної, живої... і життя набуває нового сенсу...


Буковські Чарльз "Сендвіч із шинкою"
«Сендвіч із шинкою» - четвертий роман Буковскі й тридцять сьома книга загалом, став своєрідною квінтесенцією його творчості. Створений на вершині популярності автора, твір оповідає про дитинство й молоді роки Хенка й становлення його як письменника-маргінала.
Будучи найбільш саморефлексивним твором, цей роман є по суті сповіддю, в якій перед читачем оголюються найінтимніші куточки душі самого Буковскі. Він постає як людина трагічна, що розривається між болісним пошуком порозуміння з навколишнім світом та лютою мізантропією, глибоким почуттям власної гідності та огидою до самого себе.


Сол Беллоу "Гендерсон, повелитель дощу"
Сол Беллоу [Соломон Білоус] (1915–2005) – видатний американський письменник, народився в провінції Квебек у єврейській родині. Після закінчення школи вступив до Чиказького університету. Увійшовши в літературу на початку 40-х років, опублікував кільканадцять романів і повістей, збір- ки оповідань, низку п’єс. Американська критика вважає Беллоу одним з найталановитіших письмен- ників свого покоління. 1976 року С. Беллоу було присуджено Нобелів- ську премію з літератури «за твори, в яких співчут- тя до людей поєднане з тонким аналізом сучасної культури». Роман «Гендерсон, повелитель дощу» – один з основних його творів, написаний у своєрідному філософсько-притчевому ключі, де дуже виразно звучить тема відчуження людини у сучасному світі.


Дара Корній "Сузір'я Дів"
Є таке сузір’я, в якому кожна жінка від народження має свою зорю. Є така й у Василини — представниці давнього шляхетного роду Коморовських. Мабуть, ця зоря й оберігає дівчину в складні моменти. А може, її захист — то старовинний оберіг, подарований бабусею Терезою? Чи то сама бабуся, яка душею-зіркою-птахою прилинула до онучки, щоб уберегти її від чогось лихого? «Сузір’я Дів» — то плетиво жіночих доль, пов’язаних давнім амулетом, фатальним прокляттям і родинною історією, яка рясно скроплена моторошними таємницями, лукавими інтригами, безневинною кров’ю, підступними зрадами, безоглядною самопожертвою, справжнім коханням, що густим шлейфом тягнеться за Василиною від XVІІІ століття і до наших днів.


Сергій Жадан "Антена"
«Антена» – 80 нових віршів, написаних автором упродовж останніх двох років. Невідомо, на чому тримається чутливість «Антени», але це 80 спроб упіймати коливання повітря, вловити перетікання в просторі невидимих радіохвиль, відчути на дотик час, у якому ми живемо, яким ми дихаємо, який ми проговорюємо. Час, кожен доторк до якого лишає опік. Час, у якому приватні щоденникові записи можуть виявитися воєнною хронікою, а біблійні історії – ранковими новинами.


Немає коментарів:

Дописати коментар