суботу, 30 травня 2015 р.

Увага! Нова література!

1. Корж, Петро Васильович.
Казки від тітки Олі : (у віршах) / П. В. Корж. - Чернівці : Технодрук, 2014. - 98 с. : фото, іл.  200 экз. (Шифр 84(4УКР)6/К 66)
     Автор у поетичному стилі виклав казки за мотивами покутських народних, які у свій час на Прикарпатті записали у селі Зібранівка студенти ЧНУ ім. Ю. Федьковича від жительки села Ольги Палійчук (родички автора). В авторській поетичній інтерпретації народних казок присутні щирий гумор, добрий настрій, життєстверджуючий оптимізм, красива вишукана мова.
     Розраховане на масового читача – юного і дорослого.






2. Плавання : навч. посіб. / М-во освіти і науки України, Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича ; уклад.: Н. О. Гнесь, Я. П. Галан. - Чернівці : ЧНУ, 2014. - 196 с. : рис. - Бібліогр.: с. 194-195 (14 назв)  100 экз. (Шифр 75.717.5/П 37)
     У посібнику висвітлено історію розвитку плавання як виду спорту, основи статичного і динамічного плавання, проаналізовано техніку спортивного і прикладного плавання, розкрито алгоритм дій при наданні допомоги потерпілим на воді.
     Для студентів і викладачів ВНЗ, учителів фізичної культури.         





3. Мандзюк, Людмила Михайлівна.
Червоні кетяги калини : вірші / Л. М. Мандзюк. - Чернівці : Місто, 2014. - 202 с. : іл.  300 экз. (Шифр 84(4УКР)6/М 23)
     В основу збірки віршів лягли спомини про Україну із далекої Італії, де авторка живе і працює вже тринадцять років. Розлука із рідним краєм вилилася у мереживо поетичних рядків, які не дають їй змоги забути його, а постійно бути на зв’язку із Вітчизною.
     Розраховано на шанувальників літературного слова і широке коло читачів.







4. Федюк, Віктор Васильович.
Політ сокола. Надзвичайні пригоди запорізького козака-характерника Тараса Тихого в Україні та за її межами : роман-фентезі / В. В. Федюк. - Чернівці : Місто, 2014. - 164 с. : іл.  500 экз. (Шифр 84(4УКР)6/Ф 32)
     Ця книга – перша у трилогії про козаків-характерників, чарівників військової справи, вихованні та навчанні яких поєдналися кращі риси воїнів-слов’ян та скифів. У творі автор намагався відтворити події козацької доби, а саме участь козаків у штурмі французької фортеці Дюнкерк у 1646 році. В книзі є сторінки ерудита про Запорізьку Січ, про Івана Сірка – найславетнішого характерника, про зброю козаків, про козацьку науку перемагати. Книга гарно ілюстрована, дизайн Раїси Рязанової.
     Це – повість-фентезі для дітей середнього шкільного віку. 


5. Кушнір, Богдан.
Помста оперативника розвідки : пригодницький роман / Б. Кушнір. - Львів : Апріорі, 2014. - 352 с. : іл.  1000 экз. (Шифр 84(4УКР)6/К 96)
     Це пригодницький роман про сучасну розвідку – її внутрішню таємну кухню та специфічні стосунки між оперативниками – таке було, є і буде під завісою секретності. Любов і ненависть, світла романтика і липкий дух наживи – вічні людські суперечності тісно переплітаються з реальними історичними подіями., це боротьба олігархічних угрупувань Росії за владу використати розвідку для впливу на сильних світу цього.
     Розрахована на масового читача.




6. Невидайло, Микола Гаврилович.
Людина людині – вовк! : вибрані твори / М. Г. Невидайло. - Посмертне вид. - Ужгород : Графіка, 2014. - 84 с. : іл. - (Бібліотека журналу  "Бористен")  300 экз. (Шифр 84(4УКР)6/Н 40)
     Книга містить в собі автобіографічні оповідання і новели очевидця подій з часів його юності до останніх років життя, а також авторські ілюстрації до «казок». Це, так би мовити, - збірка його нелегкого життєвого шляху, який він пройшов разом зі своїм народом.
     Розрахована на широке коло читачів.







7. Невидайло, Микола Гаврилович.
Нариси з історії України – від прадавніх літ до сучасності. Буквар патріота України. Публіцистика / М. Г. Невидайло. - Посмертне вид. - Ужгород : Графіка, 2013. - 152 с. : іл. - (Бібліотека журналу  "Бористен")  300 экз. (Шифр 63.3(4УКР)/Н 40)
     М. Г. Невидайло (1923 - 2012рр.)– лауреат двох літературних премій: ім. О. Гончара та ім. В. Підмогильного. Він - український Солженіцин. Послідовник І. Багряного та О. Гончара.
     Книга містить в собі три аспекти розвитку визвольної боротьби українців.





8. Невидайло, Микола Гаврилович.
Приносини часів смутенних : вибрані твори / М. Г. Невидайло. - 2-ге вид. - Ужгород : Графіка, 2012. - 224 с. : іл., портр. - (Бібліотека журналу  "Бористен")  300 экз. (Шифр 84(4УКР)6/Н 40)
     У запропонованих автором творах – живі спогади свідка нашої новітньої (підневільної) історії в художньому осмисленні з позицій українського патріотизму з наполегливою засторогою ніколи, ніколи, нікому знову не потрапити в «братні» обійми, бо і вам буде лихо.
     Розраховано на масового читача.







9. Невидайло, Микола Гаврилович.
Динозаври : вибрані твори / М. Г. Невидайло. - 2-ге вид. - Ужгород : Графіка, 2013. - 108 с. : іл. - (Бібліотека журналу  "Бористен")  350 экз. (Шифр 84(4УКР)6/Н 40)
     До книги ввійшли повісті, що з позиції парапсихології і містики аналізують страждання звичайних людей, які в зашморзі трагічних подій нашого підневільного бездержавного існування в лабетах імперії шукають виходу з глухого кута неволі.
     Розраховано на масового читача.









10. Стрекаль, Володимир Семенович.
Придорожні віхи : сатира, гумор / В. С. Стрекаль. - Київ : КИТ, 2015. - 200 с. : портр.  тираж Б. т. (Шифр 84(4УКР)6/С 84)
     Автор подає власне бачення суспільно-політичних проблем. Використовує іронічно-саркастичний підхід до подій, що відбуваються, і зображує їх у дотепній формі. Достатньо точно і влучно передає образи героїв, різні життєві ситуації, а також стосунки між людьми. Окремі вірші написані у специфічному жанрі – літературних пародій.
     Розраховано на масового читача.




Немає коментарів:

Дописати коментар