четвер, 14 травня 2015 р.

Увага, нові книги!

Відділ абонемента отримав нові книги. Поспішайте прочитати першими!


1. Вакула, Віктор Миколайович
       Перлина над Дністром: іст. нарис про село Бернове/ В. М. Вакула, Л. В. Співак. – Чернівці: Букрек, 2011. – 216 с. (Шифр 63.3(4УКР-4ЧЕН)/В 14)

Історичний нарис, своєрідний етнографічний опис виникнення і ставлення протягом трьох століть мальовничого села Бернове, що в Кельменецькому районі Чернівецької області. Книга розрахована на широке коло читачів, усіх, хто захоплюється історією рідного краю.









2.    Ватаманюк, Калина Миколаївна.
Між хрестами і зорями / К. М. Ватаманюк. - Чернiвцi : Друк Арт, 2014. - 240 с. : іл.  2000 экз. (Шифр 84(4УКР)6/В 21)

Це друга духовно-пізнавальна книга журналістки з Гуцульщини. Для чого ми прийшли в цей світ? Чи з власної волі прийшли? Куди йдемо з нього? Чому сльози і скорботи, горе і печалі є невідємними супутниками життя кожного з нас? Хто кладе христи на нашу долю? Для чого? На ці вічні запитання авторка знаходить відповіді у непростих долях людей, які постають перед читачем зі сторінок цієї книги.


          



 
3.    Горян, Виктор Васильевич.
О чем молятся Ангелы / В. В. Горян. - Черновцы : Друк Арт, 2014. - 348 с.  100 экз. (Шифр 84(4УКР=РОС)6/Г 71)

Книга, заснована на реальних подіях з життя головного героя. Розповідає проте, що відчуває  людина під час сорокоденного посту, які думки з'являються у неї в цей час, з якими труднощами стикається і як з ними справляється. Написана у вигляді щоденника, книга знайомить читача з щоденними змінами, що відбуваються з людиною на духовному та фізичному рівні після її спілкування з Богом і як це впливає на відношення з іншими людьми, сприйняття їх і події оточуючого реального і духовного світу.






         
  4.    Емманюель, Франсуа.
Людське питання : повість / Ф. Емманюель ; пер. з фр. Д. Чистяка. - Київ : Пульсари, 2009. - 88 с. - (Бібліотека сучасної прози). - Парал. тит. арк. фр. мовою  2000 экз. (Шифр 84(4БЕЛ)/Е 60)

У повісті видатного сучасного бельгійського франкомовного письменника історичний спадок Голокосту переплітається із сьогоденням транснаціональної компанії, витворюючи оригінальний міф про втрату і віднаходження людського «Я».



           








5.    Кандиба, Ольга Аркадіївна.
Бабусині віршики : для дітей дошк. віку / О. А. Кандиба. - Чернiвцi : Друк Арт, 2014. - 108 с. : кол. іл.  80 экз. (Шифр 84(4УКР)6/К 19)

Дана збірка дитячих віршів є пробою пера Ольги Кандиби, бібліотекаря за професією. Книжка оформлена кольоровими ілюстраціями. Буде цікавою для дітей дошкільного віку.













6.    Космач, Анна.
Дарую Надію : [поезія] / А. І. Космач. - Вижниця : Черемош, 2014. - 312 с. : іл.  500 экз. (Шифр 84(4УКР)6/К 71)

Збірка поезій відкриває світ почуттів і думок небайдужого серця, яке палко любить Україну та її народ, вболіває за його долю. У творах є чимало патріотичних мотивів, навіяних сьогоденням, з вірою в щасливе майбутнє своєї країни.











7.    Поцілуйко, Віталій Михайлович.
З гумором і серйозно. Розповіді тітки Комарихи та інші оповідання / В. М. Поцілуйко. - Чернiвцi : Друк Арт, 2014. - 128 с.  300 экз. (Шифр 84(4УКР)6/П 64)

У книгу відомого буковинського автора ввійшли твори, у яких майстерно відбивається уся правда життя , але тонко і до місця присмачена щирим українським гумором, вдало закрученою інтригою, несподіваним розвитком сюжету. У цьому виданні читач знайде і знайоме з повсякденного буття, і художній домисел, і спроби узагальнити й подати під своїм кутом зору дивні реальні факти, помітні тільки літератору.








8.    Рыбченко, Ирина.
Стихи для детей : для млад. шк. возраста / И. Рыбченко ; авторизован. пер. англ. стихов А. Милна. - Ужгород : Графика, 2013. - 24 с. : цв. ил.  200 экз. (Шифр 84(4РОС)6/Р 93)


          












9.    Українські народні казки . - Чернівці; Львів. - 2003
Кн. 34 : Казки Наддніпрянщини / запис., упор., літ. опрац. М. Зінчук. - Вижниця : Черемош, 2011. - 480 с. : кол. іл., вкл. арк.  1000 экз. (Шифр 82.3(4УКР)/У 45)

У книгу ввійшли казки, народні легенди, оповідання, демонологічні розповіді, записані у Черкаській області, яка є частиною самобутнього району України – Наддніпрянщини. Мову казок наближено до літературної, але найхарактерніші діалектизми, іншомовні запозичення та синтаксичні конструкції збережено. Лексичні діалектизми подано у словнику наприкінці книги. Для широкого кола читачів.







10.    Хрестоматія практик громадської журналістики часів Євромайдану / уклад. І. Гаврада ; ред. Є. Олійник. - Чернівці, 2014. - 136 с. : іл. - Бібліогр. в підстрок. прим.  тираж Б. т. (Шифр 76.120.8/Х 91)

До хрестоматії включено матеріали, які мають на меті продемонструвати силу соціальних мереж та громадської журналістики на прикладі подій Євромайдану. Книга підготовлена в рамках проекту «Громадська журналістика як спосіб ефективної комунікації (для представників громадського сектору)», за сприяння Національного фонду підтримки демократії (National Endowment for Democracy). Видання рекомендоване для громадських активістів, викладачів, студентів, представників молодіжних рухів та небайдужих і активних громадян.




       
   
11.    Чистяк, Дмитро.
Надсадний сад : поезія / Д. Чистяк. - Київ : Радуга, 2012. - 72 с. : портр., іл.  1000 экз. (Шифр 84(4УКР)6/Ч-68)

Вибрані поезії одного найвідоміших за кордоном молодих українських письменників, лауреата міжнародних літературних відзнак, нарешті з’являються друком  і на рідній землі. У символічних мандрах ліричного героя у пошуках внутрішнього Світла через медитативне єднання з екстатичним імпульсом Душі Світу відбувається повернення до першоджерел одухотвореного буття.







Немає коментарів:

Дописати коментар