четвер, 5 квітня 2018 р.

Для тих, хто читає!

Портер, Макс.
У печалі є крила : роман / М. Портер ; пер. з англ. Ю. Максимейко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 128 с.  3000 пр. (Шифр 84(4ВЕЛ)6/П 60)

    
Її не стало. Прекрасна мати, дружина, жінка. Вона була, вона жила і раптом – її вже немає. Як звикнути? Як змиритись? Двоє чудових синів і коханий чоловік лишились самі. Смуток. Відчай.  Горе. Вся квартира наповнена тільки ними. Треба жити далі. Але як здолати порожнечу? Як перетерпіти біль?
     Виявляється, печаль має крила. У моменти скорботи до хлопчиків і їхнього батька прилітає Крук. Він може говорити. Він пояснить хлопцям, що сталося з мамою. І, можливо, допоможе сім’ї впустити в своє життя нову радість… 

Ця книга – про надлюдське співчуття, про боротьбу з горем і любов до рідних. Глибокий, надзвичайно емоційний роман, заснований на істинах, якими живе кожен з нас.


Рогашко, Алла.
Її сукня : роман / А. Рогашко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 192 с.  5000 пр. (Шифр 84(4УКР)6/Р 59)

      
Нілу цілком захопила робота над романом. Це не був роман про кохання, швидше, про жінку, що опинилась на межі світів — між сном та реальністю. Та її вигадана для Ліни реальність почала оживати поряд: якогось ранку на тумбочці біля ліжка опинилась мармурова статуетка красуні Гекати — богині пристрасті та володарки нічних примар з вигаданої історії. Чи не вигаданої? Бо у снах до Ніли приходить дивна жінка в атласній темно-синій сукні — чиясь заблукала душа, яка чи то шукає допомоги, чи то сама прийшла врятувати Нілу. Бо з фінальною крапкою у її романі може скінчитися щось важливе…   
Щоб подолати  прокляття Гекати, Ніла мусить знайти старовинну сукню своєї прародички і стати перед трьома зачиненими дверима. Та коли ноги самі розпочнуть древній танок, а вишиті золотом на синьому чарівні птахи злетять у повітря, все нарешті стане так, як має бути… 


Селбі-молодший, Г'юберт.
Реквієм по мрії : роман / Г. Селбі-молодший ; пер. з англ. В. Ракуленка. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 320 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою  4000 пр. (Шифр 84(7СПО)/С 29)

      
Самотня вдова Сара щодня бачила по телевізору, як життя людей раптово змінювалось на краще. Вони зривали джек-пот. Одружувалися. Сини поверталися додому. Усі раділи. Тому вона, навіть ризикуючи на тиждень залишитися без обіду, поспішала викупити телевізор із ломбарду, куди його знову заніс її син Гаррі. Сара не могла жити без телевізора. А Гаррі не міг жити без дози… Та одного разу все зміниться: Сарі зателефонують із телешоу, у Гаррі та його друга Тайрона з’явиться ідея власного бізнесу, а кохана дівчина Гаррі, художниця Меріон, знову візьме до рук пензлі. Їхня мрія стане реальнішою за будь-яку річ, світ лежатиме у їхніх долонях, як на тарілці… Мрія вимагатиме лише невеликої, тимчасової поступки. А тоді прозвучить реквієм по тих, хто заради примари зрадив життю і втратив у собі людину.


Талан, Світлана.
Замкнене коло : роман / С. Талан. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 320 с.  6000 пр. (Шифр 84(4УКР)6/Т 16)

     
Ще дитиною Мирослава втратила дім і бабусю — єдину рідну людину — та опинилася в дитячому будинку. Біда й людська жорстокість — усе звалилося зненацька на дівчинку, яку не навчили боронитися від зла… І лише пам’ять про бабусину любов давала сили жити. Мирослава виросла, стала дружиною й матір’ю, і заприсяглася — її родина ніколи не зазнає горя та нестатків. Але не вміла відрізнити невдачі від справжньої біди… Усе йде не так, як мріялося Мирославі. І одного дня вона вирішує послухатися поради примарної бабусі — продати свої нещастя…


Талан, Світлана.
Ракурс : роман / С. Талан. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 320 с. - (Коронація слова)  7000 пр. (Шифр 84(4УКР)6/Т 16)

      Такі різні, але рівні перед війною, перед лихом герої однаково намагаються випросити у долі ще трохи щасливого життя. Якщо не для себе, то для наступних поколінь. Ця книга — про долі людей, чиє життя тепер матиме чіткі «до» і «після», про надії та втрати, про боротьбу й силу волі, про помилки, вічне шукання істини і непереборне бажання жити далі.   
Східна Україна, 2014 рік. Активістка Еліна не залишає Луганськ, вона виконує розвідувальні завдання. Але вона потрапляє під підозру… Євген — прибічник ЛНР. Він щиро підтримував ту сторону і пішов воювати. Але він побачив правду…


Талан, Світлана.
Своя чужая  жизнь : роман / С. Талан. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2017. - 224 с.  12000 экз. (Шифр 84(4УКР)6/Т 16)

Тендітна, беззахисна дівчина потрапляє у біду… Такою вперше він побачив її: вона лежала посеред вулиці і ледь дихала. Він відвіз її до лікарні, надав притулок у своєму домі і закохався. Вже двадцять років вони разом і всі ці роки вона приховує від чоловіка тайну минулого, але одного разу воно само знаходить її…

      


Талан, Світлана.
Спокута : роман / С. Талан. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 304 с.  10000 пр. (Шифр 84(4УКР)6/Т 16)

    
Що робити, коли життєва стежина веде нас до труднощів та незгод? Як їх долати? Як витримати баланс і пережити негаразди? Ця книга — про найдорожчих, про найрідніших, про найближчих — сім’ю. Вчинки наших батьків і дідів мають безпосередній вплив на наше сьогоднішнє життя. Часто діти несуть хрест заміть своїх батьків і, опиняючись у скрутних ситуаціях, змушені спокутувати гріхи рідних. Книга про сімейні зв’язки, складні взаємини, переплетіння доль, надію на краще майбутнє і силу любові. 


Уельбек, Мішель.
Покора : роман / М. Уельбек ; пер. з фр. І. Рябчія. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 256 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою  4000 пр. (Шифр 84(4ФРА)/У 32)

     
Викладач Сорбонни Франсуа живе у дивний час - до керівництва у Франції приходять мусульмани, а університет вимушений коритися своїм новим господарям - шейхам із Саудівської Аравії. Більшість його колег, аби зберегти посади, приймають іслам. Перед Франсуа (який до того ж тяжко переживає кризу середнього віку) постає непростий вибір: відмовитися від інтелектуального життя і остаточно піти на пенсію чи навернутися до ісламу, взяти собі кілька гарненьких дружин і зажити новим, ліпшим життям?


Флегг, Фенні.
Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка" : роман / Ф. Флегг ; пер. з англ. Д. Петрушенко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 320 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою  5000 пр. (Шифр 84(7СПО)6/Ф 71)

       
Евелін переживає глибоку особисту кризу. Вона знайомиться зі старенькою Нінні, яка, попри важку долю, не втрачає жаги до життя.  
Нінні розповідає Евелін історії їхнього містечка: про дівчину, яка після загибелі брата знаходить сили жити далі; про розбите серце красуні Рут; про мандрівного робітника, який закохався в Рут; про безробітних, яких у кафе «Зупинка» годували безкоштовно... Ці історії мають таку силу, що змінюють на краще життя тих, хто їх читає.


Фолетт, Кен.
Вушко голки : роман / К. Фолетт ; пер. з англ. Т. Івченко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 352 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою  6000 пр. (Шифр 84(4ВЕЛ)6/Ф 75)

     
Англія, Друга світова війна, 1944 рік. Британська розвідка веде справжнє полювання на німецького шпигуна Голку. Він — невловний і нещадний. Його завдання — дізнатися, чи справді у південно-східній частині Англії вже готові до дій потужні військові сили, що будь-якої миті можуть завдати нищівного удару по гітлерівській Німеччині. Чи вдасться Голці розкрити план британців? Чи зможе суперагент обкрутити круг пальця англійську контррозвідку?


Циганчук, Ксенія.
Коли приходить темрява : роман / К. Циганчук. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 256 с. - (Коронація слова)  6000 пр. (Шифр 84(4УКР)6/Ц 58)

     
Усе більш жорстокими та цинічними стають вбивства, які скоює загадковий рівненський маніяк… Ставши першим, хто опинився на місці злочину, Назар тепер постійно відчуває на собі чийсь холодний погляд. Так, наче дивиться темрява… Хтось стежить за квартирою його коханої Лізи та її молодшої сестри, а слідчий Малашко неначе безсилий щось вдіяти. Це змушує Назара з дівчиною самим узятися за справу. Єдине, що їм відомо — вбивця все звужує кола, наближаючись до хлопця. Він той, хто зовсім поруч… Інтуїція ніколи ще не підводила Назара, і він відчуває — лише маленьке зусилля, і він зазирне в очі вбивці…


Шепетіс, Рута.
Поміж сірих сутінків : роман / Р. Шепетіс ; пер. з англ. Г. Яновської. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 224 с. : карти. - Парал. тит. арк. англ. мовою  8000 пр. (Шифр 84(7СПО)6/Ш 48)

       П’ятнадцятирічна Ліна Вілкайте живе в щасливій освіченій сім’ї, у спокійному європейському містечку. Талановита дівчинка збирається стати художницею і передчуває радісні зміни в житті. Але доля вирішує інакше — і ось її рідну Литву, її затишний Каунас анексовано Радянським Союзом, а Ліна та її сім’я, як і багато литовців, опиняється в брудному ешелоні для депортованих, який рухається в східному напрямку. Героїня, яку зачаровують тривожні картини Едварда Мунка, опиняється в моторошному світі, призначенням якого є зруйнувати людське обличчя того, хто мав нещастя туди потрапити. Що чекає на дівчинку, її рідних і друзів між сірих тонів Сибіру і Заполяр’я? Авторка писала роман, беручи за основу дійсні спогади литовців, які пережили радянську депортацію.


Шкляр, Василь.
Троща : роман / В. Шкляр. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 416 с.  13000 пр. (Шифр 84(4УКР)6/Ш 66)

     
Для головного героя, вояка УПА, війна вже минула, проте боротьба не забулася. Та раптом він бачить на цвинтарі недавню могилу свого бойового товариша, і спогади наринають на нього з новою силою. «Свої» і «чужі», дружба та розбрат, кохання і зрада, помилування й помста, свобода й неволя… Перед його очима знов розгортаються бої та тривають допити, постають обличчя різних людей, та ніяк не з’являється личина зрадника…


Шторм, Михаил.
Погоня за песчаным дьяволом : роман / М. Шторм. - Харьков ; Белгород : Клуб семейного досуга, 2017. - 240 с.  10000 экз. (Шифр 84(4УКР=РОС)/Ш 92)

Найбільше успішний фотограф Дмитро Биков мріяв побачити свої світлини на сторінках National Geographic. Разом з трьома несподіваними помічниками на катері емігрантки Каміли він планує відплисти до Австралії на острів Фрейзер, колись заселений людожерами-дикунами, а зараз майже безлюдний. Їхня маленька експедиція мріяла знайти піщаного диявола – таємничу тварину з легенд аборигенів, а перетворилася на смертельно небезпечну подорож…


Шторм, Михаил.
Затерянные в джунглях : роман / М. Шторм. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2017. - 256 с.  10000 экз. (Шифр 84(4УКР=РОС)/Ш 92)

Пригоди фотографа Дмитра Бикова, авантюриста і шукача неприємностей, тривають. Біля водоспадів Ігуасу він знов зустрінеться зі своєю австралійською подругою Камілою. Щоби заробити грошей для придбання нової яхти, вона погодилась на рекламний політ на повітряній кулі при несприятливій погоді. Ніхто не прислухається до порад Діми і йому залишається лише спостерігати, як буря відносить мандрівників далеко в дикі джунглі. Відклавши свої справи, Биков відправляється на пошуки з мінімумом спорядження і підступним проводарем…


Шторм, Михаил.
Сокровища царя Соломона : роман / М. Шторм. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2017. - 256 с.  5000 экз. (Шифр 84(4УКР=РОС)/Ш 92)

     
Фотограф, авантюрист і мандрівник Дмитро Биков знаходить пригоди навіть у центрі безлюдної африканської пустелі. Чи вони самі його знаходять? Серед гарячих пісків він зустрічає двох чарівних дівчат, у яких не склалося з провідниками. Познайомившись з ними ближче, Биков дізнається, що спонукало таких звабливих осіб до подорожі по Ефіопському нагір’ю. Це родинна легенда про безцінні скарби царя Соломона, свого часу художньо описана в романі Хаггарда. І вона правдива. Виснажливі кілометри шляху, зустрічі з дикунами і сутички з дикими тваринами – Діму і його відважних супутниць чекають неймовірно захопливі, але смертельно небезпечні пригоди!


Немає коментарів:

Дописати коментар